ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποβλήθηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

Εικόνες από προπόνηση curling στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες
Εικόνες από προπόνηση curling στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες © 2022 DITA ALANGKARA/AP IMAGES

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποβάλλει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Συνεχίζονται οι κυρώσεις προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στον αθλητικό κόσμο, με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή να κάνει γνωστό την Πέμπτη (3/3) πως τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Λευκορώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα (28/02) μετά από πιέσεις τόσο των Ολυμπιακών Επιτροπών, όσο και των αθλητών και αποφάσισε την εισήγηση νέων κυρώσεων. Η βασικότερη από αυτές αφορά την εισήγησή της προς όλες τις Ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διοργανώσεις του.

Αυτό έφερε την αντίδραση των Ρώσων αθλητών, οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό τους από τις αθλητικές διοργανώσεις και ζητούν την αναθεώρηση των αποφάσεων των ομοσπονδιών.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ