ΡΩΣΙΑ

Ρώσοι αθλητές: "Μην μας τιμωρείτε λόγω πολιτικών πιέσων"

Οι Ρώσοι αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο
Οι Ρώσοι αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο © 2021 AP IMAGES/YEVGENY BIYATOV, SPUTNIK, KREMLIN POOL PHOTO VIA AP

Οι Ρώσοι αθλητές με κοινή τους ανακοίνωση διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τις αθλητικές διοργανώσεις και ζητούν την αναθεώρηση των αποφάσεων των ομοσπονδιών.

Οι Ρώσοι αθλητές που αποκλείονται από τις αθλητικές διοργανώσεις εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα αποκλεισμού από τις αθλητικές ομοσπονδίες μετά τις συστάσεις της ΔΟΕ ώστε να απαγορεύεται σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές αλλά και αξιωματούχους η συμμετοχή τους σε αγώνες και τουρνουά λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτή οι Ρώσοι αθλητές σημειώνουν πως είναι αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων Αθλητών και ζήτησαν απ' όλους να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ρώσων αθλητών:

"Ο αθλητισμός ανέκαθεν υπήρξε πρέσβης της ειρήνης και της καλής θέλησης, δημιουργώντας ευκαιρίες ώστε να βοηθούν να επιλύονται οι διαμάχες. Αυτή είναι η αποστολή του Ολυμπιακού κινήματος.

Έτσι νομίζαμε μέχρι πριν από λίγες μέρες κι έπειτα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μια σειρά διεθνών ομοσπονδιών χωρίς καμία νομιμοποίηση και παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, αποφάσισαν να στερήσουν από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις.

Μπροστά στα μάτια μας, για χάρη πολιτικών πιέσεων και εξωγενούς επιρροής, συντελείται μια τραγική καταστροφή της Ολυμπιακής οικογένειας, της οποίας ανέκαθεν ήμασταν περήφανα μέλη της.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους υπευθύνους και τα εμπλεκόμενα μέρη. Αναθεωρείστε τις αποφάσεις σας!

Από ιστορικής άποψης, είναι καταστροφικές για την Ολυμπιακή κοινότητα και κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι κανείς αθλητής σήμερα μπορεί να νιώθει προστασία κι ότι τα δικαιώματα του είναι εγγυημένα.

Αν στο παρόν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την ενότητα μας και την αμοιβαία κατανόηση μας, τότε στο εγγύς μέλλον αναμένουμε τις πιο αρνητικές συνέπειες αυτής της σύγκρουσης".

TAGS ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ