ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΔΟΕ προτείνει την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις

Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο
Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο © 2021 JAE C. HONG / FILE PHOTO / AP IMAGES

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ μετά έκτακτη συνεδρίασή του προτείνει την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι κυρώσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στη Λευκορωσία συνεχίζονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα (28/02) μετά από πιέσεις τόσο των Ολυμπιακών Επιτροπών, όσο και των αθλητών και αποφάσισε την εισήγηση νέων κυρώσεων.

Η βασικότερη από αυτές αφορά την εισήγησή της προς όλες τις Ομοσπονδίες να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διοργανώσεις του.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί τότε προτείνουν να μη χρησιμοποιηθεί πουθενά το όνομα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στη συμμετοχή τους.

Αυτό, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί αντίμετρο για το γεγονός ότι οι Ουκρανοί αθλητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους.

Παράλληλα, η ΔΟΕ επανέλαβε την εισήγησή της ώστε καμία αθλητική διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία να μην πραγματοποιηθεί. Κάτι που ήδη έχει γίνει από τις περισσότερες Ομοσπονδίες.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ