ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ιτούδης για Ελλάδα-Γερμανία

Ο ασίσταντ του ΠΑΟ Δημήτρης Ιτούδης αναλύει την πρεμιέρα της Εθνικής και το παιχνίδι Ελλάδα-Γερμανία

Έλεγχος των ριμπάουντ, "ποστάρισμα" των περιφερειακών και πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο θεωρεί ότι είναι τα κλειδιά για το παιχνίδι της Τρίτης (09:30 ώρα Ελλάδας) "Καταρχήν πρέπει εμείς να βελτιώσουμε την εικόνα μας γιατί οι δυνατότητες αυτής της ομάδας δεν είναι αυτές που δείξαμε κόντρα στην Ισπανία. Παίζαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο ο οποίος επέβαλε το ρυθμό του μέσω της πιεστικής άμυνας και τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Τα επιθετικά τους ριμπάουντ μας πόνεσαν.Οπότε το πρώτο μας μέλημα θα είναι εμείς να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην άμυνα και στην επίθεση. Άλλωστε η Γερμανία δεν είναι το ίδιο ποιοτική ομάδα όπως η Ισπανία, αλλά κι εμείς έχουμε περισσότερες δυνατότητες"

ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη.

"Θα πρέπει να αυξήσουμε τους αριθμούς μας. Να σουτάρουμε καλύτερα στις βολές, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε περισσότερο ομαδικά. Μας έλειψαν οι ασίστ κι η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Σε κάποιες φάσεις μάλιστα εκνευριστήκαμε επειδή δεν υπήρξε η επιπλέον πάσα, ενώ συνολικά θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην εκμετάλλευση των μις-ματς.

Η Γερμανία διαθέτει δύο παίκτες που τραβούν το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων. Αυτό κατά μια έννοια μας βολεύει γιατί ξέρουμε να τους παίζουμε. Είμαστε καλύτεροι κι έχουμε καλύτερες επιλογές.

Είναι λογικό να ποστάρουμε τα γκαρντ καθώς θα δημιουργηθούν αρκετά μις-ματς. Οι Γερμανοί έχουν κοντά γκαρντ, με εξαίρεση τον Χάμαν και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους δικούς μας περιφερειακούς" πρόσθεσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Βάσει της εικόνας των Γερμανών στις προηγούμενες διοργανώσεις και στο Προολυμπιακό τουρνουά ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού υπογραμμίζει: "Η Γερμανία θα τρέξει πολλές καταστάσεις για να δώσει τη μπάλα στον Νοβίτσκι είτε με πρόσωπο, είτε με πλάτη στο low post. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε είτε με έναν είτε με δύο παίκτες. Το ζητούμενο όμως είναι να μην δώσουμε επιθετικά ριμπάουντ, από τη στιγμή που θα γίνουν πολλές περιστροφές στην άμυνα που αφήνουν πολλές φορές έναν κοντό να παίκτη, εναντίον ενός ψηλού.

Επίσης χρησιμοποιούν και κάποια συστήματα με μονά και διπλά σκριν για να σουτάρουν οι Γκάρετ και Γκριν. Όσο για τον Κέιμαν; Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με τεράστια εμπειρία από το ΝΒΑ, που τελειώνει καταστάσεις είτε από πικ-εν-ρολ, είτε από διεισδύσεις των περιφερειακών".

Για να προσθέσει: "Το κυριότερο όμως είναι να ελέγξουμε το δικό μας καλάθι διότι για να επιβάλεις τον ρυθμό σου πρέπει να εξασφαλίσεις το αμυντικό ριμπάουντ.
|
Σίγουρα θα βγούμε να πιέσουμε στο ανοιχτό γήπεδο, διότι οι Γερμανοί δεν έχουν τόσο ποιοτικά γκαρντ εκτός από τον Χάμαν που κάνει πολύ δουλειά. Μπορούμε να πούμε ότι σε σχέση με τις άλλες θέσεις έχουν έλλειψη την περιφέρεια, ενώ εμείς έχουμε τεράστια δυνατότητα σε αυτές τις θέσεις διαθέτοντας τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά από τις καλύτερες γραμμές γκαρντ στον κόσμο.

Θα είναι σημαντικό να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο για μην πάει η μπάλα εύκολα στον Νοβίτσκι. Είναι κάτι που έχουμε κάνει πολλές φορές με επιτυχία"..

Ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές με τον Παναθηναϊκό τον Ντιρκ Μπάουερμαν σε επίπεδο Euroleague και τονίζει: "Ο Μπάουερμαν ενδέχεται να χρησιμοποιήσει σύνθετες άμυνες, αλλά και ζώνη. Του αρέσει η «2-3», η «3-2» αλλά και 2 man-to-man και 3 ζώνη. Είναι κάτι που παίζει τόσο στις ομάδες του, όσο και με την Εθνική. Πρέπει να το περιμένουμε".






















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ