ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Νάουσα Διεθνών Προδιαγραφών

Νάουσα Διεθνών Προδιαγραφών
χιονοδρομία

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι διεθνείς αγώνες στη Νάουσα στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία

Στα αγωνιστικά οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις ανεβάζοντας ακόμα ένα σκαλοπάτι το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα:

Αλπικό Σκι


Δεύτερος ο Μπόνου, Τρίτη η Ράλλη

Πάνω από 130 αθλητές κατέκλυσαν το χιονοδρομικό κέντρο στα Τρία-Πεντε Πηγάδια από την Παρασκευή με τις καιρικές συνθήκες να τους χαλούν τα σχέδια. Έτσι το γιγαντιαίο σλάλομ προς γενική απογοήτευση ακυρώθηκε.

Καιρού επιτρέποντος το σλάλομ του Σαββάτου διεξήχθη κανονικά. Ο Νίκος Μπόνου ήταν ο καλύτερος εκ μέρους της εθνικής ομάδας. Ο 22χρονος σκιέρ που δείχνει να βρίσκει ρυθμό, μετά τις καλές επιδόσεις σε Σαράγεβο και Βίτοσα πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Βούλγαρο νικητή Ντίμιταρ Κριστόφ. Ξεχώρισαν επίσης ο Παύλος Τριποδάκης, τερματίζοντας έκτος, ενώ ο Αλέξανδρος Τσακνάκης για άλλη μια φορά δεν έβγαλε στην πίστα τον καλό του εαυτό και αρκέστηκε στην όγδοη θέση.

Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη μπορεί να ήθελε όσο τίποτα τη νίκη στην πατρίδα της και μάλιστα σε διεθνή αγώνα, ωστόσο συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση. Η Ζάνα Νοβάκοβιτς από τη Βοσνία και η Ντεσισλάβα Ντζούροβα από τη Βουλγαρία ανέβηκαν αντίστοιχα στα πρώτα σκαλιά του βάθρου. Ξεχώρισε και η Μαριλένα Μίχου από την Έδεσσα, με το πλασάρισμα της στην πρώτη οχτάδα.

Παγκόσμιο Διάθλου στο Όστερσουντ της Σουηδία

Σε Ολυμπιακά μονοπάτια η Εθνική

Αποστολή εξετελέσθη για την εθνική ομάδα διάθλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όστερσουντ στη Σουηδία. Οι τρεις αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανεβάσουν το ελληνικό δίαθλο σε ολυμπιακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Τσακίρης σημείωσε την καλύτερη ελληνική επίδοση όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας τα 10 χιλιόμετρα του σπριντ απόλυτα εύστοχος σε 25 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα.

Τρία λεπτά περίπου πίσω του τερμάτισαν οι Χριστοφορίδης και Κιουρκενίδης με 2 και 3 λάθη αντίστοιχα στο σκοπευτήριο. Επόμενη δοκιμασία των Ελλήνων διαθλητών στα 20 χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα μπήκε με άνεση στις 25 πρώτες χώρες παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει πως αν τώρα κρινόταν η ολυμπιακή συμμετοχή θα είχαμε δικαίωμα για ένα εισιτήριο. Χωρίς να έχει κριθεί τίποτα, το ελληνικό δίαθλο βρίσκεται σε καλό ολυμπιακό δρόμο.





















TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ