ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Χιονοδρομία

Χιονοδρομία
Στάθης Κιουρκενίδης

Χιονοδρομία: Εξαιρετικοί αγώνες στο Πήλιο

Στα αγωνιστικά, ο πρωταθλητής μας Λευτέρης Φάφαλης δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων, ενώ στα 10 χιλιόμετρα των γυναικών νικήτρια ήταν η Βασιλική Διονυσοπούλου.
Στο Αλπικό Σκι, στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων, την παράσταση έκλεψαν σκιέρ από τη Λάρισα. Αναλυτικά το τι έγινε στους πρώτους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων στο Πήλιο, αλλά και στο Ρουπόλνινγκ της Γερμανίς, όπου το μεγάλο ταλέντο του ελληνικού διάθλου, ο Στάθης Κιουρκενίδης αγωνίστηκε εκεί, αναλυτικά στις γραμμές που ακολουθούν:

Σκι Αντοχής


Εύκολα ο Φάφαλης

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε ο αγώνας 15 χιλιομέτρων κλασσικής τεχνικής σκι στο Πήλιο, με τον Λευτέρη Φάφαλη να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για πολλοστή φορά στην καριέρα του. Ο Μετσοβίτης σκιέρ με χαρακτηριστική άνεση, άφησε πίσω του τον Γιάννη Μητρούλα από τη Βέροια, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νίκος Καλοφύρης από το Μέτσοβο.

Ο Φάφαλης λίγο μετά την επιτυχία του είπε: " Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές και μας βοήθησαν για να τρέξουμε σ’ έναν όμορφο αγώνα. Το χιόνι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Η συνέχεια για μένα θα είναι στην Ελλάδα, μια και θα ακολουθήσω ένα ήπιο πρόγραμμα φέτος, με συμμετοχή κυρίως στους ελληνικούς αγώνες και στα Βαλκανικά κύπελλα".

Στις γυναίκες και στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων κλασσικής τεχνικής την πρώτη θέση κατέκτησε η Βασιλική Διονυσοπούλου από τη Φλώρινα, αφήνοντας πίσω της τη Ναουσία Μαρία Ντάνου και τρίτη την Ευγενία Νοίδου.

Στους έφηβους ο Γιάννης Μπασματζίδης από τον Βόλο πήρε εύκολα και αναμενόμενα τη νίκη, ακολουθούμενος από τον Αλέξη Δουλίδη από τη Φλώρινα και τον Βολιώτη Νίκο Μπέη.

Αλπικό σκι

Σπουδαίος αγώνας στο Πήλιο- Σάρωσε τις πρωτιές η Λάρισα

Ο καιρός το επέτρεψε και διοργανωτές και αθλητές απόλαυσαν δυο εξαιρετικούς αγώνες στο Πήλιο. Οι προβλέψεις ευοδώθηκαν και η ηλιοφάνεια βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή δύο γιγαντιαίων σλάλομ για παίδες και κορασίδες (Π2-Κ2). Αρκετοί τουρίστες παρακολούθησαν τους ταλαντούχους σκιέρ στα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα, ενώ το ρόλο του «ανοιχτηριού» έπαιξε συμβολικά στην πίστα ο αθλητής της εθνικής ομάδας, Αλέξανδρος Τσακνάκης.

Τη νίκη και στους δύο αγώνες των παίδων, πήρε ο 15χρονος σκιέρ από τη Λάρισα Κώστας Καραπιπέρης. Δεύτερος και στις δύο διαδρομές τερμάτισε ο επίσης Λαρισαίος, Πρόδρομος Γαλανόπουλος, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ηλίας Μπακλαγής από την Αράχωβα.

Στην κατηγορία των κορασίδων η 15χρονη Φιλίτσα Κατσάνη από τη Λάρισα επικράτησε και στους δύο αγώνες. Στον πρώτο, πίσω της τερμάτισε η Αρετή Μαραγκού από την Τρίπολη, ενώ τρίτη ήταν η Ελένη Καραπιπέρη από τη Λάρισα. Στο δεύτερο αγώνα το μόνο που άλλαξε σε ό,τι αφορά τις θέσεις του βάθρου ήταν η δεύτερη θέση, με την Ακυλίνα Σκούρα από την Πάτρα να την κατακτά.

Δίαθλο

Άστοχος ο Κιουρκενίδης

Αν και περίμενε πολλά από τη σκοποβολή, ο Στάθης Κιουρκενίδης δεν κατάφερε να διακριθεί στον πέμπτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στο Ρουπόλντινγκ της Γερμανίας. Ο Δραμινός 18χρονος διαθλητής με πέντε άστοχες συνολικά βολές (δύο από πρηνή θέση και τρεις από όρθια θέση) δεν κατάφερε να πλασαριστεί στους πρώτους εκατό αθλητές του αγώνα. Στον τερματισμό έμεινε 9 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή και τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη του Τορίνου, Γερμανό Μίκαελ Γκράις. Ο Γερμανός ήταν απόλυτα εύστοχος και έδωσε το δικαίωμα στους αρκετούς συμπατριώτες του από τους συνολικά 30.000 παριστάμενους φιλάθλους, να πανηγυρίσουν.

* Στη φωτογραφία δεξιά πάνω ο Στάθης Κιουρκενίδης





























TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ