ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε διεθνή αγώνα κατέκτησε η Ράλλη, που εντυπωσίασε στο Σαράγεβο!

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε διεθνή αγώνα κατέκτησε η Ράλλη, που εντυπωσίασε στο Σαράγεβο!
ραλλη

Το SPORT 24 βρίσκεται κοντά στην ελληνική χιονοδρομία και σας μεταφέρει όλα τα τεκταινόμενα γύρω από τα εντυπωσιακά αθλήματα που δυστυχώς στη χώρα μας δεν είναι ευρέως διαδεδομένα.

Πάραυτα, οι έλληνες αθλητές συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, εκεί όπου η επιτυχία ήταν άγνωστη λέξη μέχρι από λίγα χρόνια. Μετά τον Κιουρκενίδη και το πολύ καλό πλασάρισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του Διάθλου, ήρθαν νέες σημαντικές επιτυχίες, αυτή τη φορά στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με σημαντικότερη όλων το χρυσό μετάλλιο της Σοφίας Ράλλη στο αλπικό σκι.
Ιδανικό ξεκίνημα

Τα ελληνικά σκι πέταξαν στο διάσημο Σαράγεβο της Βοσνίας, σε διεθνή αγώνα της FIS. Πέρα από το χρυσό μετάλλιο της Σοφίας Ράλλη, υπήρξε και πλούσια βαθμολογική συγκομιδή των περισσοτέρων μελών της ανδρικής αποστολής. Η ποσότητα του χιονιού μπορεί να ήταν οριακή για την διεξαγωγή αγώνα, ωστόσο οι συνθήκες ήταν ιδανικές με ηλιοφάνεια και παγωμένη πίστα.

Το "χρυσό" κορίτσι

Το αποτέλεσμα που περίμενε υπομονετικά η Σοφία Ράλλη, αλλά και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήρθε. Η 20χρονη Ναουσαία αθλήτρια δεν πτοήθηκε από την αποχώρηση της από το πρώτο προγραμματισμένο σλάλομ. Θριάμβευσε στο δεύτερο, φτάνοντας έτσι στο πρώτο χρυσό μετάλλιο της σε διεθνή αγώνα γυναικών.

Η Ράλλη σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην καριέρα της με εντυπωσιακό τρόπο, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τις ντόπιες Νεβένα Ιγκνάτοβιτς και Μάγια Κλέπιτς. Με συνολικό χρόνο 1:37.74 ήταν η ταχύτερη σκιέρ του αγώνα, συγκεντρώνοντας 54.10 πολύτιμους βαθμούς FIS.

Τίναξαν την μπάνκα

Ο λόγος για τους άνδρες της αποστολής, οι οποίοι μπορεί να μην έφεραν εφάμιλλη επιτυχία με εκείνη της Ράλλη, αλλά πέτυχαν πλούσια συγκομιδή βαθμών FIS. O Νίκος Μπόνου μπορεί να εγκατέλειψε το πρώτο σλάλομ, ωστόσο στο δεύτερο πλασαρίστηκε στην 8η θέση, αποκομίζοντας 50.43 βαθμούς, που ισοδυναμούν με την κορυφαία επίδοση του μέχρι σήμερα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Στέφανου Τσιμικάλη, ο οποίος έδειξε πως άφησε για τα καλά πίσω τον σημαντικό τραυματισμό του. Ο 23χρονος σκιέρ πήρε στο πρώτο σλάλομ την 7η θέση και στο δεύτερο την 12η, για να αδράξει τους περισσότερους βαθμούς στην καριέρα του.

Υπομονετικά άντεξε την αγωνιστική δράση ο Αλέξανδρος Τσακνάκης, μπαίνοντας στην πίστα με υψηλό πυρετό. Η 13η και 15η θέση στα σλάλομ, μόνο ικανοποιητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο Παύλος Τριποδάκης, από τα χακί πέρασε ιδανικά στα γαλανόλευκα, για να καταλάβει την 12η και 16η θέση στα δύο σλάλομ, αγωνιζόμενος χωρίς πολλές προπονήσεις στα πόδια του. Ο 26χρονος σκιέρ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, αφού μόλις ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Το προπονητικό δίδυμο των Μίσκοβιτς, Νικολόπουλου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η χρονιά ξεκίνησε σπουδαία. Σιγά σιγά θα βρούμε το δρόμο μας. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά".

Η ελληνική αποστολή συνεχίζει τη δοκιμασία της σε διεθνείς αγώνες σλάλομ και γιγαντιαίου σλάλομ στη Βίτοσα της Βουλγαρίας.






















TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ