ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Επηρεασμένοι!

Επηρεασμένοι!
μπονου

Δεν τα κατάφεραν στον Καναδά οι Κιουρκενίδης, Καραμίχας. Καλές επιδόσεις στο αλπικό

ΔΙΑΘΛΟ


Δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν κατά την πρώτη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων στο Κάνμουρ του Καναδά οι Κιουρκενίδης και Καραμίχας.

Το πολύωρο ταξίδι για το Κάνμουρ του Καναδά άφησε σημάδια στην αγωνιστική παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Κάνμουρ του Καναδά.

Συγκεκριμένα ο Στάθης Κιουρκενίδης αγωνίστηκε πρώτος στα 12,5 χιλιόμετρα ατομικής καταδίωξης εφήβων, χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική του επίδοση στην ίδια διοργάνωση (19η θέση, Ρουπόλντινγκ Γερμανίας).

Ο Δραμινός πρωταθλητής έμεινε στην 45η θέση, μην καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει και στις δικές του προσδοκίες. «Ήμουν σαφώς επηρεασμένος από την αλλαγή ώρας, αφού δεν κατάφερα να προσαρμοστώ τις ημέρες που βρέθηκα εδώ».

Ο Κιουρκενίδης είχε οκτώ άστοχες βολές στο πεδίο βολής από όρθια και πρηνή θέση, κάτι που επηρέασε και την απόδοση του στο σκι, για να τερματίσει 9 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα μετά τον Γάλλο νικητή Λούντβιχ Εράρ.

Ούτε ο Κλεάνθης Καραμίχας κατάφερε κάτι καλύτερο στα 12,5 χιλιόμετρα νέων ανδρών. Ο Μετσοβίτης σκιέρ έχοντας την χειρότερη επίδοση του αγώνα στη σκοποβολή με 13 άστοχες βολές, δεν μπόρεσε να ζητήσει κάτι περισσότερο στο σκι και αρκέστηκε στην 68η θέση.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ


Πολυμορφική η εθνική


Μετά την πρώτη πολύ καλή εμφάνιση του Αλέξανδρου Τσακνάκη στο πρώτο σλάλομ του διεθνούς αγώνα FIS στη Βίτοσα της Βουλγαρίας, ακολούθησαν αυτές του Νίκου Μπόνου και της Σοφίας Ράλλη τη δεύτερη ημέρα της δυνατής αναμέτρησης.

Ήταν μια ιδανική ημέρα για αγώνα (ηλιοφάνεια, εξαιρετικό χιόνι) και οι Έλληνες αθλητές το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Ο 23χρονος Νίκος Μπόνου κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση, έχοντας πολύ καλό χρόνο ιδιαίτερα στην πρώτη διαδρομή.

Κάτι λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα ήταν η διαφορά του από τον Βούλγαρο νικητή Στέφαν Γκιοργκίεφ. Η Σοφία Ράλλη αν και την πρώτη ημέρα δεν κατάφερε να τερματίσει, δεν επηρεάστηκε αρνητικά και πήρε την πέμπτη θέση, με διαφορά περίπου ενός δευτερολέπτου από το βάθρο. Μια εξαιρετική εμφάνιση για τη Ναουσαία σκιέρ, που επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το φορμάρισμα της.

Εξαιρετικό ήταν και το πλασάρισμα του Στέφανου Τσιμικάλη, ο οποίος πήρε τη δέκατη θέση. Ο 24χρονος σκιέρ τα «χάλασε» στη δεύτερη διαδρομή, μια και αν είχε κρατήσει επίδοση ανάλογη με αυτή του πρώτου σκέλους θα χτύπαγε μια καλύτερη θέση.

Ο Αλέξανδρος Τσακνάκης δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τους καλούς αγώνες και έμεινε στην 16η θέση, ενώ ο Παύλος Τριποδάκης κατέληξε στην 21η θέση. Και τα μη μέλη της εθνικής ομάδας είχαν έναν καλό αγώνα, με τον Χρυσόστομο Καραμανίδη να καταλαμβάνει την 30η θέση στους άνδρες και την Αναστασία Κοκκίνη την 15η στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών.

* Στη φώτο πάνω δεξιά ο Νίκος Μπόνου.
























TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ