ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Εξαιρετικές επιδόσεις στην Κροατία

Εξαιρετικές επιδόσεις στην Κροατία
New Image

Εξαιρετικές επιδόσεις από τους Έλληνες στον διεθνή αγώνα αλπικού σκι στην Κροατία

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ
Σούπερ αλπικό στην Κροατία! Αλέξανδρος Τσακνάκης και Σοφία Ράλλη τα πήγαν περίφημα στον πιο δυνατό αγώνα μέχρι στιγμής…

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Σ' έναν πολύ δύσκολο και σημαντικό αγώνα έλαβε μέρος η εθνική ομάδα αλπικού σκι. Οι Έλληνες σκιέρ δοκιμάστηκαν στον διεθνή αγώνα FIS, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, υπερβάλλοντας εαυτούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή της ομάδας δεν ξεκίνησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η Σοφία Ράλλη, αν και φορμαρισμένη, είχε έξοδο στη δεύτερη διαδρομή του γιγαντιαίου σλάλομ των γυναικών.

Στο πρώτο χρονικά σλάλομ των ανδρών μόνο ο Στέφανος Τσιμικάλης κατάφερε να σταθεί όρθιος στην ιδιαίτερα παγωμένη πίστα του Ζάγκρεμπ (27ος), με Αλέξανδρο Τσακνάκη και Νίκο Μπόνου να βγαίνουν εκτός στη δεύτερη διαδρομή του αγώνα.

Εξαιρετικοί Τσακνάκης και Ράλλη


Τα μέλη της εθνικής είχαν στα σκι τους τις επιδόσεις, όμως δεν τους είχε «βγει» ο μεγάλος αγώνας. Αυτό συνέβη στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σημερινό (21/01) σλάλομ.

Ο Αλέξανδρος Τσακνάκης ήταν πραγματικά απολαυστικός και τερμάτισε στην 11η θέση, σ' ένα πολύ δύσκολο σλάλομ, αφού η διαφορά του από το νικητή ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο. Να σημειωθεί πως ο Τσακνάκης είχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο στη δεύτερη διαδρομή.

Η Σοφία Ράλλη, γνωστή για το πείσμα της, δεν άφησε την ατυχία της πρώτης ημέρας να την επηρεάσει. Συναγωνιζόμενη αθλήτριες υψηλού επιπέδου στο σλάλομ των γυναικών πλασαρίστηκε στην ένατη θέση, σε μια από τις καλύτερες διεθνείς της επιδόσεις, αν συνυπολογίσουμε το επίπεδο του αγώνα. Στον αγώνα συμμετείχαν οι πρώτες ομάδες Βουλγαρίας και Κροατίας, καθώς και οι δεύτερες Γερμανίας και Σλοβενίας.

Ικανοποίηση από τον ομοσπονδιακό προπονητή



Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής του αλπικού σκι, Αλέξανδρος Μίσκοβιτς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών. Έδωσαν πολύ καλούς αγώνες και τους δυσκόλεψαν οι παγωμένες πίστες, αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες, μια και πολλές φορές αγωνίστηκαν υπό βροχή. Τα αποτελέσματα μας πλησιάζουν το καλύτερο επίπεδο μας σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή βαθμών FIS και φεύγουμε με θετικό πρόσημο από έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα».

Η συνέχεια


Η εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα για προπονήσεις στο Καιμακτσαλάν με τον επόμενο προγραμματισμένο αγώνα να είναι στις 26-27/01 στη Βίτοσα της Βουλγαρίας.
ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

Μπορούσαν καλύτερα!

Το πέρασμα της εθνικής ομάδας σκι αντοχής από το βαλκανικό κύπελλο στο Μπόροβετς δεν ήταν το αναμενόμενο.

Κορυφαίος Έλληνας ο Φάφαλης.

Καλύτερα αποτελέσματα περίμενε η εθνική ομάδα σκι αντοχής από τους αγώνες του βαλκανικού κυπέλλου στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας. Οι Έλληνες σκιέρ δεν έπιασαν την απόδοση που περίμεναν, όμως κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς FIS.

Στα 10 χιλιόμετρα κλασσικής τεχνικής ο Λευτέρης Φάφαλης πήρε την 5η θέση, με διαφορά ενός περίπου λεπτού από το νικητή Βασελίν Τσιντζόφ από τη Βουλγαρία. Στον ίδιο αγώνα ο Αλέξης Γκούνκο κατετάγη 17ος, ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης 19ος και ο Γιώργος Νάκας 23ος. Στον αντίστοιχο αγώνα πέντε χιλιομέτρων των γυναικών η Μαρία Μπούμπα δεν κατάφερε να κοντράρει τις πρώτες αθλήτριες και έμεινε στην 12η θέση.

Στα 15 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής ο Φάφαλης πάλεψε για ν' ανέβει στο βάθρο, όμως έμεινε τέταρτος με διαφορά ενός λεπτού από τον τρίτο. Νικητής ήταν και πάλι ο Βούλγαρος Τσιντζόφ. Στον ίδιο αγώνα ο Δημήτρης Κάππας έμεινε στην 15η θέση, ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης στην 17η, ενώ ο Λαμπρος Παπάσης κατετάγη 24ος. Στις γυναίκες και στα 10 χιλιόμετρα, η Μαρία Ντάνου κατάφερε να πλασαριστεί στην 10η θέση και η Μαρία Μπούμπα την ακολούθησε στην 13η.




































TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ