BEACH VOLLEY

2Β ο συνδυασμός των μεταλλίων!

2Β ο συνδυασμός των μεταλλίων!
Καραντάσιου/Αρβανίτη

Αργυρό μετάλλιο στο νορβηγικό Grand Slam για τη Βάσω Καραντάσιου και τη Βίκυ Αρβανίτη

Η Νο1 ελληνική ομάδα τρία χρόνια μετά τη "χρυσή" στιγμή στη Νορβηγία (τη μοναδική "παγκόσμια" πρωτιά στην ιστορία του ελληνικού μπιτς βόλεϊ) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Grand Slam του παγκόσμιου σιρκουί.
Στον τελικό έχασε από την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών, τις Αμερικανίδες Μίστι Μέι Τρέινορ (MVP του τουρνουά) και τη δίμετρη Κέρι Γουόλς με 2-0 σετ (21-13, 21-14) σε αγώνα που διήρκεσε 37 λεπτά.

Αυτό είναι το δεύτερο αργυρό μετάλλιο για το ελληνικό δίδυμο μετά το αργυρό στο Μιλάνο το 2005. Συνολικά οι δύο γυναίκες έχουν κερδίσει τρία μετάλλια στο παγκόσμιο σιρκουί, ενώ καμαρώνουν και επτά πρωτιές (και δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι) στο ευρωπαϊκό σιρκουί. Όχι άσχημα!

Η Καραντάσιου και η Αρβανίτη μοιράστηκαν 29.500 δολάρια για την παρουσία τους στον τελικό. Νωρίτερα είχαν προκριθεί στον τελικό, αποκλείοντας τις Βραζιλιάνες Σέλντα Μπέντε και Άνα Πάουλα Κόνελι με 2-1 σετ (18-21, 21-19, 22-20).

" Ήταν ένα καταπληκτικό τουρνουά που επισφραγίστηκε με ένα μετάλλιο, το οποίο θέλαμε πάρα πολύ. Παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά στους αγώνες του ομίλου, στην πορεία τα κορίτσια βρήκαν το ρυθμό τους και με τρεις πολύ σημαντικές και δύσκολες νίκες έδειξαν πόσο ήθελαν αυτή την πορεία, κάτι που φάνηκε και στον ημιτελικό, όπου οι αντίπαλες είχαν επτά ματς μπολ, αλλά τελικά καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Θέλαμε να παλέψουμε και να κοντράρουμε περισσότερο στον τελικό τις Γουόλς και Μέι, αλλά πρόκειται για το No 1 της παγκόσμιας κατάταξης και δίκαια πήραν την πρώτη θέση", ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης.

Πόσο καλές είναι οι Αμερικανίδες που κέρδισαν τις Ελληνίδες. Πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Βαδίζουν ολοταχώς για τη διατήρηση του ολυμπιακού τους τίτλου. Πριν από το Στάβανγκερ είχαν κερδίσει και τα άλλα δύο Grand Slams που έχουν γίνει φέτος. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κερδίσει τα 75 από τα 76 παιχνίδια που έχουν παίξει στο παγκόσμιο σιρκουί!








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ