EUROLEAGUE

Τζεβελέκης: "Θέλουμε να μείνει ο Ματσόν"

Τζεβελέκης: "Θέλουμε να μείνει ο Ματσόν"
Τζεβελέκης

Την παραμονή του Ματσόν προανήγγειλε ο Τζεβελέκης. Τελικό και Πρωτάθλημα θέλει ο Ματσόν

Στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, που έγινε με αφορμή το τέλος της φετινής πορείας του Άρη, στην Ευρωλίγκα, μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, ο προπονητής, Αντρέα Ματσόν και ο αρχηγός, Τέρελ Καστλ: " Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για έναν απολογισμό της όλης πορείας. Θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη. Θα θυμάστε στην Αθήνα τι λεγόταν μετά την κλήρωση για το μέλλον μας. Θεωρήθηκε η πιο σκληροτράχυλη και παθιασμένη ομάδα σε σχέση με τους στόχους της", είπε αρχικά ο κύριος Τζεβελέκης.

" Παρά το ότι λεγόταν ότι ξεκινάει από τις πιο δυσμενείς θέσεις, εντούτοις τίμησε την φανέλα και την ιστορία της. Φιλοδοξούμε να παίξουμε και του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Μάθαμε από τις άλλες ομάδες, και θα πρέπει να πάρουμε κάποια στοιχεία για να έχουμε διάρκεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της διοίκησης παίκτες και προπονητές για την πορεία τους".

" Διαπιστώσαμε ότι όλες οι ομάδες που βρέθηκαν στο ΤΟΡ 16 έχουν 7.000-8.000 διαρκείας. Αυτό το κρατάμε και το περνάμε ως μήνυμα. Το δεύτερο είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Το τρίτο είναι ότι όταν εμπλεκόμαστε σε αυτούς τους θεσμούς ακούγεται η γνώμη μας και επηρεάζονται καταστάσεις. Εκτιμώ ότι ωριμάζουμε ως μπάσκετ ελληνικό και ως σύνολο είτε λέγεται παίκτες είτε διοίκηση".

" Για αυτό και θα πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά και να καλυτερέψουμε, ώστε να είμαστε μόνιμα παρόντες σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Αυτές ήταν οι δικές μου εμπειρίες. Χαίρομαι που κλείσαμε με ένα καταπληκτικό παιχνίδι ενώ θεωρώ ότι προσφέραμε και θέαμα. Ο Άρης προσφέρει και ουσία και θέαμα".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην απουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Μάλαγα: " Η διοίκηση θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για την παρουσία του αλλά και την συμμετοχή του. Κρατάμε τα εισιτήρια διαρκείας των ομάδων που ήμασταν στο top-16, που σημαίνει ότι ο αριθμός θα πρέπει να είναι κατά πολύ πιο αυξημένος του χρόνου και το Αλεξάνδρειο να είναι μονίμως γεμάτο. Θα το πω με έμφαση. Αυτή η ομάδα είναι ο πρέσβης της πόλης. Άρης, Θεσσαλονίκη, Γκάλης. Αυτό κάτι σημαίνει, ότι κάποια πράγματα μένουν ανεξίτηλα".

Για την παραμονή των παικτών, είπε: " Ο προπονητής θα μας πει. Για το διαβατήριο του Μάσεϊ, ισχύει ότι ξέρετε. Είναι θέμα χρόνου. Δεν έχουμε σκοπό κανέναν παίκτη μας να τον αφήσουμε να φύγει".

Πιστός στο μοντέλο της διοίκησης,δήλωσε ο κύριος Τζεβελέκης: " Η ομάδα που διοικεί τον Άρη θα παραμείνει. Ο Άρης είναι πάνω από μας. Εγώ αυτό που ξέρω για τους συνεργάτες μου στην διοίκηση, είναι ότι οι πράξεις τους θα γίνουν με βάση το καλό του Άρη. Δεν θα κάνουμε κάτι κακό".

Τέλος, χαρακτήρισε τον Ματσόν, καταπληκτικό προπονητή: " Η εικόνα της διοίκησης είναι ήδη διαμορφωμένη επειδή δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ. Για την διοίκηση του Άρη ο Ματσόν είναι ένας καταπληκτικός προπονητής. Εκτιμούμε βαθύτατα το έργο που έχει κάνει. Ήδη χθες μιλήσαμε κι έχουμε συμφωνήσει μέχρι το Πάσχα να έχουμε μία νέα συζήτηση για την μελλοντική μας συνεργασία. Όσο για την αναγνώριση του κόσμου είναι και τίμιο απέναντί του".

Ματσόν: " Θα παλέψουμε για το Πρωτάθλημα"

Τον αποκλεισμό λόγω απειρίας, γνώρισε ο Άρης, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Αντρέα Ματσόν, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα: "Για μας ήταν πολύ καλό που κερδίσαμε την Μάλαγα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα".

" Προσωπικά ως κόουτς λέω ότι δεν είχαμε και πολλή τύχη αλλά και εμπειρία στοιχεία που αν υπήρχαν, μπορεί τώρα να ήμασταν και στους 8. Έχουμε όμως αρκετή ενέργεια. Βασικός μας στόχος είναι τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα και να ξαναβγούμε στην Ευρωλίγκα, όπου φέτος κερδίσαμε πολλές εμπειρίες που θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε στο μέλλον".

" Θα πολεμήσουμε γι' αυτό, αλλά εγώ και οι παίκτες μου δεν θα αρκεστούμε στην τρίτη θέση που θα μας οδηγήσει και πάλι στην Ευρωλίγκα αλλά θα παλέψουμε για να φθάσουμε στους τελικούς και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, αν και ξέρουμε ότι το έργο μας δεν θα είναι εύκολο αφού θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες τέρατα. Παρόλα αυτά θα παλέψουμε σκληρά και θα παραμείνουμε ενωμένοι. Έχουμε κάνει βελτίωση όπως για παράδειγμα στον τρόπο που αγωνιζόμαστε στο παιχνίδι".

Για το αν διαπίστωσε στην πορεία της ομάδας, στην Ευρωλίγκα, αλλαγή νοοτροπίας, είπε: " Δεν γίνεται να την βελτιώσεις σε ένα βράδυ. Τα μικρά πράγματα χτίζουν τις μεγάλες διαφορές και μια καλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι σίγουρα έχουμε παρουσιάσει βελτίωση. Έχουμε όμως πάρα πολλή δουλειά όλοι μας και μιλάω για το τεχνικό κομμάτι, και μιλάω και για μένα ώστε να βελτιωθούμε".

Τέλος, αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον κόσμο, για το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης, φώναξε για την παραμονή του: " Δεν πιστεύω ότι το γεγονός πως χαίρω την εκτίμηση της διοίκησης και του κόσμου κάνει από εδώ και πέρα πιο δύσκολη την δουλειά μου".

" Δεν είμαστε μια ομάδα με σούπερ σταρ αλλά ούτε κι εγώ είμαι ο Φιλ Τζάκσον. Είμαι χαρούμενος γιατί αναγνωρίζεται η δουλειά μου και αρέσει στην διοίκηση και στον κόσμο. Για μένα αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι της Τετάρτης με το Αιγάλεω".

Καστλ: " Θα γράψουμε κι άλλες χρυσές σελίδες"

Τελευταίος πήρε τον λόγο, ο αρχηγός της ομάδας, Τέρελ Καστλ: " Την φετινή εμπειρία μου στην Ευρωλίγκα, είναι αλήθεια ότι την απόλαυσα στην πρώτη μου παρουσία και αυτό με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα. Είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε και πάλι ιστορία. Όλοι ήμασταν ενωμένοι. Παρά το γεγονός ότι μετά την κλήρωση δεν μας έδιναν τύχη ότι θα προχωρήσουμε εμείς φθάσαμε στο top-16 του θεσμού".

" Η οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα και στο προπονητικό τιμ θα βοηθήσει για να γράψει Άρης και άλλες χρυσές σελίδες στην ιστορία του και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει".

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση, για την πορεία της ομάδας μπάσκετ, στην Ευρωλίγκα: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Αρης, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ΚΑΕ Αρης στην Ευρωλίγκα, θέλουν να συγχαρούν την ομάδα μπάσκετ για την πετυχημένη πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση".

" Διοίκηση, παίκτες και τεχνικό τιμ, με την συγκλονιστική τους προσπάθεια μάς έκαναν περήφανους, που φοράμε στο στήθος το ίδιο έμβλημα, με το Θεό του πολέμου".

" Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναλάβουμε και στη νέα αγωνιστική περίοδο, όλοι μαζί και εμείς ως φίλαθλοι, την ίδια και καλύτερη πορεία".

Η ΚΑΕ απάντησε: " Η Διοίκηση, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ευχαριστούν θερμά την ποδοσφαιρική μας ομάδα και ανταποδίδουν ευχόμενοι το καλύτερο στο Πρωτάθλημα, προκειμένου να κερδίσει την έξοδο της στο Κύπελλο UEFA".





































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ