EUROLEAGUE

Περήφανο "αντίο"

Περήφανο "αντίο"
καστλ

Ο Άρης είπε "αντίο" στην Ευρωλίγκα με το κεφάλι ψηλά, επικρατώντας της Μάλαγα με 83-65

Άλλωστε, η συγκεκριμένη χρονιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτη από υπέρβαση, δίχως αυτό να υποτιμάει τις δυνατότητες των παικτών του Αντρέα Ματσόν. Όμως, η συμμετοχή του Άρη στο Top 16 αποτελεί επιτυχία που επισφραγίστηκε με την εμφάνιση κόντρα στην αδιάφορη Μάλαγα.
Ίσως να ήρθε με φόρα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά το σημαντικό για την ελληνική ομάδα είναι το αποτέλεσμα, αν και άπαντες στο στρατόπεδο του Άρη θα προτιμούσαν την πρόκριση στους 8 από οποιαδήποτε εύκολη νίκη επί της ισπανικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη στο Top 16.

Με κορυφαίους τον Σεραπίνας που σημείωσε 16 πόντους και σημαντική προσφορά από παίκτες που δεν είναι τα πρώτα βιολιά, όπως ο Δημήτρης Τσαλδάρης που είχε 11 πόντους και συνολικά πολύ καλή παρουσία. Βέβαια, για μια ακόμη φορά το όπλο του Άρη ήταν η άμυνά του που κράτησε τη Μάλαγα στους 63 πόντους και στην ουσία την έβγαλε εκτός παιχνιδιού από πολύ νωρίς.

Διότι, η κυριαρχία του Άρη φάνηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η απέκτησε μια σεβαστή διαφορά, την οποία στη συνέχεια διαρκώς μεγάλωνε. Παράλληλα, η Μάλαγα δεν έδειχνε διατεθειμένη να προβάλει αντίσταση και με τον Μάρκους Φεζόν να προσπαθεί μόνος του (είχε 18 πόντους) το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο, εκτός από ήττα και μάλιστα με αυτή τη μεγάλη διαφορά.

Ο Ματσόν χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του και εκτός των Καλαϊτζη, Σιγάλα και Παντελιάδη οι υπόλοποι έβαλαν την μπάλα στο καλάθι. Ακόμη και ο παροπλισμένος Κέβιν Φλέτσερ σημείωσε 8 πόντους και ήταν ορεξάτος παρά το μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 38-23, 58-37, 83-65

Άρης (Ματσόν): Σιγάλας, Σεραπίνας 16 (3), Ουίλκινσον 11 (2), Παντελιάδης, Καλαϊτζής, Μάσεϊ 7, Ηλιάδης 10 (2), Καστλ 2, Αμπντούλ-Ραούφ 5 (1), Φλέτσερ 8 (1), Σκέιλς 13 (1), Τσαλδάρης 11 (2).

Μάλαγα (Σκαριόλο): Σάντσεθ, Σαντιάγο 13, Ροντρίγκεθ 3 (1), Φεζόν 18 (4), Πιετρίς 7, Χιμένεθ, Τούσεκ 8, Βασιλειάδης 8, Καμπέθας 3 (1), Βελς 5.

Ματσόν: "Με περηφάνεια"


"Παίξαμε άλλο ένα παιχνίδι με αξιοπρέπεια, σωστή νοοτροπία και περηφάνια όπως όλα τα παιχνίδια. Χάσαμε δύο παιχνίδια στις λεπτομέρειες και θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη τύχη. Η πρώτη ήττα από την Ντιναμό στο Αλεξάνδρειο φάνηκε ότι μας επηρέασε με τους διαιτητές να είχαν κακή απόδοση σε βάρος μας. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και την γενικότερη παρουσία τους στον θεσμό" τόνισε ο Αντρέα Ματσόν.

Για τον Αμπντούλ-Ραούφ δήλωσε: "Σε κάποια περίοδο είχε κάποια προβλήματα με την υγεία του. Ο Τερέλ (σ.σ. Καστλ) απέδωσε πάρα πολύ καλά και όταν κάποιος είναι μέσα στο παρκέ τότε κάποιος άλλος είναι από έξω. Σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ στο πρώτο παιχνίδι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μας. Επίσης είχε πάρα πολύ καλή νοοτροπία να την μεταφέρει στην ομάδα. Μας βοήθησε και στη νίκη με τον Πανιώνιο και γενικότερα μας βοήθησε σε πολλούς τομείς".


Ο Τερέλ Καστλ πρόσθεσε: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μπήκαμε επιθετικά όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είχαμε καλό ρυθμό και έτσι συνεχίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο", ενώ για τη συνεργασία του με τον Ραούφ είπε: "Ήταν θαυμάσια εμπειρία που πραγματικά την απόλαυσα. Είναι πολύ καλό να έχεις ένα τέτοιο για συμπαίκτη. Μαθαίνω πάντα αν και είμαστε πάνω κάτω στην ίδια ηλικία και ειδικά από έναν τέτοιο παίκτη και του εύχομαι καλή επιτυχία".


Από την άλλη ο Σέρτζιο Σκαριόλο "Αντικειμενικά ο Άρης άξιζε τη νίκη γιατί είχε μεγαλύτερο κίνητρο και έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος από μας. Είχαμε ως στόχο στο παιχνίδι να μοιράσουμε τον χρόνο στους παίκτες και να κάνουν κάποια πράγματα και τα καταφέραμε. Κανένας δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μας.

"Εμείς δεν παίξαμε καλά αντίθετα με τον Άρη που έπαιξε μπροστά στο κοινό του και πήρε τη νίκη που ήθελε για να πετύχει την πρώτη του στο ΤΟΡ 16 αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρίσκονται και στην 2η θέση της Ευρωλίγκα. Για αυτό μάλιστα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Αντρέα Ματσόν για την δουλειά που έχει κάνει".





Για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και παρά το πλεονέκτημα της έδρας είπε: "Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα πρώτα. Από εκεί και πέρα όμως είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για το γεγονός ότι προκριθήκαμε για πρώτη φορά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ. Σκοπός μας είναι και πάλι να είμαστε ανταγωνιστικοί".


Όσο για τον Κώστα Βασιλειάδη; "Διανύει τον πρώτο χρόνο στην Ευρωλίγκα στην καριέρα του αλλά και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης έχοντας 14΄-15΄ συμμετοχής. Στο παιχνίδι που τελείωσε με τον Άρη δεν βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά δεν ευστόχησε στα σουτ τριών πόντων που επιχείρησε σε έναν τομέα που διακρίνεται, εφόσον δουλέψει στην άμυνα και στον χειρισμό της μπάλας θα γίνει ακόμα καλύτερος".


Τέλος ο Βασιλειάδης κατέληξε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πίσω μετά από 8 μήνες στην Μάλαγα. Ήξερα ότι θα υπήρχαν κάποια πειράγματα από την κερκίδα. Ξέραμε ότι δεν είχαμε άγχος όπως και ο Άρης και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς δουλέψαμε κάποια στοιχεία που βάλαμε στο παιχνίδι μας εν όψει Μπανταλόνα. Εύχομαι στον Άρη ότι το καλύτερο και στο ελληνικό πρωτάθλημα που βρίσκεται στην 2η θέση και να ανέβουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Ήταν πολύ καλό το βήμα που έκανα να πάω στην Μάλαγα που είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας. Πρέπει να δουλεύω αρκετά καλά για να αποδεικνύω στον προπονητή μου ότι θα πρέπει να με χρησιμοποιεί.

Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσω μία θέση στην 12άδα της Εθνικής 1΄και 2η . θα προσπαθήσω ότι αξίζω αρχικά μια θέση στους 16 και στη συνέχεια να κρίνει αυτός. Θέλω να γίνω όλο και καλύτερος κι όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα θα μου λείψει η κάψα αλλά παρόλα αυτά θέλω να μείνω όσο περισσότερο γίνεται στο ισπανικό πρωτάθλημα".





Το φιλμ του αγώνα

1' Δίποντο Άρης Σκέιλς
Ανοίγει το σκορ
2' Δίποντο Άρης Σκέιλς
Σκοράρει και πάλι
3' Δίποντο Άρης Σκέιλς
Ζεστός ο Αμερικάνος. Απαντά στον Βασιλειάδη
4' Δίποντο Άρης Μάσεϊ
Παίρνει μπρος ο Αμερικανός!
5' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης
Ευστοχεί από τα 6.25
12' Τρίποντο Άρης Φλέτσερ
13' Δίποντο Μάλαγα Φεσόν (24-14)
14' Δίποντο Άρης Φλέτσερ (26-16)
16' Δύο βολές Μάλαγα Σαντιάγο (30-19)
18' Δίποντο Μάλαγα Φεζόν (30-21)
19' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (33-21)
19' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (35-21)
19' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (38-23)
20' Λήξη ημιχρόνου 38-23
Ο Άρης πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με αντίπαλο την αδιάφορη Μάλαγα. Κορυφαίοι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης οι Κέβιν Φλέτσερ, Δημήτρης Τσαλδάρης και Τζερεμάια Μάσεϊ με 7 πόντους.
25' Τρίποντο Άρης Σκέιλς (49-26)
26' Τρίποντο Άρης Ουίλκινσον (54-29)
30' Λήξη 10λεπτου 58-37
Το παιχνίδι έχει χάσει το όποιο... ενδιαφέρον του. Ο Άρης οδεύει σε μια πολύ άνετη νίκη και θα κλείσει την ευρωπαϊκή πορεία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
31' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης (61-37)
32' Δίποντο Μάλαγα Σαντιάγο (61-39)
33' Τρίποντο Μάλαγα Φεζόν (61-42)
35' Δίποντο Άρης Σεραπίνας (66-45)
37' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης
38' Τρίποντο Άρης Σεραπίνας (72-50)
39' Τρίποντο Μάλαγα Φεζόν (83-65)
40' Λήξη αγώνα 83-65
Ο Άρης αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα με μία θριαμβευτική νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα και με το κεφάλι ψηλά.


























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ