ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Του χρόνου θέλω Ευρωλίγκα"

"Του χρόνου θέλω Ευρωλίγκα"
περπερογλου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η έκπληξη της φετινής Α1, Στράτος Περπέρογλου, μίλησε για όλα στην εφημερίδα BasketWeek

Ακολουθεί το κείμενο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα:
Ο Πανιώνιος δεν έχασε καθόλου χρόνο. Ούτε μέρα. Στη σειρά με τον Πανελλήνιο απέδειξε, αυτό που φάνηκε στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Δηλαδή, ότι διανύει περίοδο πολύ καλής φόρμας. Να οφείλεται στη δουλειά του Λούκα Παβίσεβιτς; Σαφώς ναι. Να έχει παίξει ρόλο η προσθήκη του Ερντέν Αρσλάν; Έτσι φαίνεται.

Μήπως όμως, υπάρχει κάποιος παίκτης που δείχνει να μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του παρά το νεαρό της ηλικίας; Είμαστε σίγουροι 100%, από τη στιγμή που στο ρόστερ του Πανιωνίου υπάρχει ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς, που ήδη απασχολεί τους «μεγάλους». Ο Στράτος Περπέρογλου…

Αλήθεια, κρύβεται κάποιο μυστικό στη φετινή του έκρηξη; « Απλά έχω περισσότερη ελευθερία μέσα στο γήπεδο, την οποία μου έδωσε ο προπονητής μου, ενώ όλη τη χρονιά έχω δουλέψει πολύ με το προπονητικό τιμ. Είναι σημαντικό να σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου. Άρπαξα την ευκαιρία και συνεχίζω την προσπάθεια».

Όπως συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του και ο Πανιώνιος, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά των πλέι οφ και περιμένει τον αντίπαλό του. Με βάση τη λογική και την… παράδοση στον ελλαδικό χώρο, αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός. Άραγε, οι κυανέρυθροι πιστεύουν στην υπέρβαση; « Σαφώς και με τον πρωταθλητή Ευρώπης το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν πρέπει να μας υποτιμήσει. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και αν μπορούμε να πάρουμε ακόμη και την πρόκριση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια κι από εκεί και πέρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και μακριά από το κλειστό του Ελληνικού».

Ποιος είναι όμως ο ρεαλιστικός στόχος του Πανιωνίου; « Αναμφισβήτητα η 3η θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Την προηγούμενη φορά που ο Πανιώνιος κατετάγη τρίτος έχασε την έξοδο στην κορυφαία διοργάνωση εξαιτίας των συμβολαίων. Ο πρόεδρος έχει δώσει πολλά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει την ομάδα στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ, πως οι κόποι μας πρέπει να ανταμειφθούν είτε τώρα, είτε στο πολύ άμεσο μέλλον».

Άρα, ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει κι άλλο υπομονή; « Σίγουρα, εμείς θέλουμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα την επόμενη περίοδο κι ελπίζουμε ακόμη και οι συγκυρίες να μας βοηθήσουν. Δηλαδή, αν τελικά παίξουμε στον μικρό τελικό, να έχουμε ως αντίπαλο τον Άρη και όχι τον Ολυμπιακό. Μας βολεύει περισσότερο, παρότι ο Άρης έχει αποδείξει φέτος ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας».

Ο Περπέρογλου συμφώνησε απόλυτα με την άποψη, ότι ο Ερντέν Αρσλάν έχει αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του Πανιωνίου. « Με τον Αρσλάν ανεβήκαμε επίπεδο και ο Παναγιώτης (σ.σ. Καυκής) βρήκε ένα σημαντικό στήριγμα, καθώς όλη τη χρονιά ήταν μόνος του στη θέση του πλέι μέικερ. Ο Αρσλάν είναι ένας πολύ ποιοτικός και έμπειρος παίκτης με παραστάσεις από την Ευρωλίγκα και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι".

Έχοντας τον Περπέρογλου στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, δεν θα μπορούσαμε να μη του θέσουμε το ερώτημα: « Αγχώνεσαι καθόλου με τα όσα ακούγονται για σένα; Ήδη οι μεγάλες ομάδες σε κοιτάνε και τους έχει ανοίξει η όρεξη;». « Ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου με τον Πανιώνιο. Έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο, συνεπώς ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο στο οτιδήποτε». Ναι, αλλά ο Στράτος τι θέλει; Που φαντάζεται τον εαυτό του σε ένα, δύο ή ακόμη και τρία χρόνια;

« Εγώ θέλω να παίξω στην Ευρωλίγκα πάρα πολύ. Είναι ένας προσωπικός μου στόχος». Κι αν η Ευρωλίγκα, ω μη γένοιτο, «καθυστερήσει» με τον Πανιώνιο, θα κάνει υπομονή; « Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μπω σε αυτή την διαδικασία. Όταν φτάσει ο καιρός, θα δούμε τι θα γίνει και τι θα φέρει το μέλλον». Το σίγουρο είναι πως ο Στράτος Περπέρογλου διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Και πιστέψτε μας, η καριέρα του μόλις άρχισε…
















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ