ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Και με τη... βούλα του Στράτου

Και με τη... βούλα του Στράτου
Περπερογλου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στρατός Περπέρογλου επιβεβαίωσε το SPORT 24 και... Πανιώνιος-Πανελλήνιος 78-72 και 1-0

Η πιο επικρατέστερη άποψη πριν τον αγώνα των δύο ομάδων τόνιζε ότι το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι, όπως και αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο και τον Πανελλήνιο να μην χάνουν ο ένας τον άλλο από τα μάτια του και να ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος με το 37-37.
Ένα σκορ που στην ουσία μαρτυρούσε την εικόνα του παιχνιδιού ως εκείνο το σημείο, αν και ο Πανιώνιος θα μπορούσε να είχε και το προβάδισμα, καθώς οι "ολυμπιονίκες" υπέπεσαν σε αρκετά λάθη (συνολικά 12), τα οποία όμως οι παίκτες του Λούκα Παβίσεβιτς δεν εκμετελλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό.

Αμφότερες οι δύο ομάδες επιχείρησαν αρκετά σουτ από την περιφέρεια και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο τα τρίποντα έπεσαν βροχή με τον Στράτο Περπέρογλου να ξεκινάει φουριόζος και να κλείνει το ημίχρονο με 9 πόντους, όντας ο κορυφαίος του Πανιωνίου.

Πέραν του νεαρού παίκτη, οι Καυκής, Ουίνστον και Χάτσον βοήθησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν έναν "ζεστό" Μιχάλη Πελακάνο και μια ισχυρή φροντ λάιν αποτελούμενη από τους Παντελή Παπαϊωακείμ και Μαμαντού Εντζάι που ήταν αποτελεσματικότατοι μέσα στη ρακέτα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Αρσλάν και Περπέρογλου πήραν τον Πανιώνιο από το χέρι, αλλά ήταν μόνοι τους και δεν κατάφεραν να τον απομακρύνουν από τον Πανελλήνιο, που ενώ συνέχιζε να έχει περισσότερα λάθη, έβρισκε τρόπο να στέλνει την μπάλα στο καλάθι και μάλιστα με ιδιαίτερη ευστοχία. Ο Σωτήρης Καραποστόλου ανέβασε την απόδοσή του, ενώ σε υψηλό επίπεδο συνέχισε και ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καλαφατάκης έδωσε εντολή για άμυνα ζώνης και ο Πανιώνιος αντιμετώπισε προβλήμα, με αποτέλεσμα ο Πανελλήνιος να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος της περιόδου (53-55).

Η τελευταία περίοδος είχε την ίδια εξέλιξη με το υπόλοιπο ματς, δηλαδή συναρπαστική από πλευράς σκόρ, καθώς οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά η μία στην άλλη μέχρι το τέλος. Προς τις τελευταίες επιθέσεις και περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, Πανιώνιος και Πανελλήνιος ήταν ισόπαλοι με 68-68. Σε εκείνο το σημείο ο Περπέρογλου είπε να πάρει το παιχνίδι πάνω του και το έκανε. Με ένα τρίποντο έκανε το 71-68 και με άλλο ένα το 74-70 καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για την ομάδα, που ύστερα από την κλασική διαδικασία των βολών στις τελευταίες επιθέσεις που διαμόρφσε το τελικό 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-18. 37-37, 53-55, 78-72

Πανιώνιος (Λούκα Παβίσεβιτς): Καυκής 11 (2), Μίλκοβιτς 1, Περπέρογλου 17 (4), Ντόιτσιν 2, Αρσλάν 10 (1), Αγγελόπουλος, Ουίνστον 15, Ντραγκόλιοβιτς 6, Χάτσον 16.

Πανελλήνιος (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκολντγουάιρ 3 (1), Αργυρόπουλος 12, Γεωργαλής 3 (1), Πελεκάνος 11 (3), Σακελλαρίου 1, Εντζάι 14, Πέτρουλας 2, Οικονόμου 4, Καραποστόλου 13 (1), Ζεμλιτς, Παπαϊωακείμ 9.

Παβίσεβιτς "Δεν σημαίνει κάτι"

Ο Λούκα Παβίσεβιτς μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε: "Ο αγώνας ήταν δύσκολος και ντέρμπι. Θέλαμε να νικήσουμε τον Πανελλήνιο, καθώς μας είχε νικήσει μέσα στο γήπεδό μας. Η νίκη βέβαια, δεν σημαίνει τίποτα, καθώς είναι μόνο μια νίκη. Κάναμε το 1-0 και τίποτα περισσότερο. Το επόμενο ματς είναι πολύ δύσκολο".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης, που δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του Παβίσεβιτς, είπε: "Πιστεύω ότι δικαιούμασταν τη νίκη, ότι μπορούσαμε. Ήρθαμε για να τη διεκδικήσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να μπορούμε να παίξουμε σε κάθε κατάσταση. Χάσαμε την μάχη και τώρα πάμε για το 1-1".






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ