ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Διπλό... πρόκρισης

Διπλό... πρόκρισης
πανιωνιος

Άλωσε την Κυψέλη (67-54) και έκανε το 2-0, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους "4" των πλέι-οφ

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "κυανέρυθροι" είχαν χάσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου, αλλά νίκησαν σε αυτά που... μετρούσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στους ημιτελικούς μετά από ένα διάλειμμα ενός ετους. Θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Μαρούσι.
Οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν από το πρώτο δεκάλεπτο να πάρουν τα ηνία του αγώνα, με "κλειδί" τον Ντραγκόλιεβιτς που νίκησε κατά κράτος τον Μαμαντού Εντζάι. Έτσι ο Πανιώνιος έκλεισε την περίοδο στο +7 (23-16), παρά τις προσπάθειες του Μιχάλη Πελεκάνου.

Παρότι δεν απειλούσαν από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματςκ και χάρις στους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο μείωσαν στο 29-31 στη λήξη του ημιχρόνου, την ώρα που η ομάδα του Λούκα Παβίσεβιτς στηρίχτηκε στους ψηλούς και τα επιθετικά ριμπάουντ.

Στην τρίτη περίοδο οι Νεοσμυρνιώτες διατήρησαν το -έστω και μικρό- προβάδισμα τους έχοντας ρυθμό (χάρις στους Καυκή και Αρσλάν) αλλα και τους δύο Αμερικανούς (Ουίνστον-Χάτσον) να τραβάνε το σκοράρισμα με αποτέλεσμα το υπέρ τους 44-43 στο 30'.

Στο φινάλε, όμως, κι ενώ ο Πανελλήνιος έκανε την τελευταία του προσπάθεια για ανατροπή, ο Κένεντι Ουίνστον κι ο Αντρε Χάτσον πέτυχαν σημαντικούς πόντους, που οδήγησαν στο καθοριστικό 50-59 στο 37', που οδήγησε εν τέλει στην τελική επικράτηση (54-67) και στο 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά (!!) ο γιος του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, Βλαδίμηρος, ο οποίος πέτυχε και τους πρώτους του πόντους.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-23, 29-31, 43-44, 54-67

Πανελλήνιος (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκόλντγουαϊρ 4, Αργυρόπουλος 5, Γεωργαλής 11 (2), Πελεκάνος 10, Σακελλαρίου, Εντζάι 11, Πέτρουλας, Οικονόμου, Γιοβάνοβιτς, Καραποστόλου 3 (1), Ζέμλιτς 6 (1), Παπαϊωακείμ 4.

Πανιώνιος (Λούκα Παβίσεβιτς): Καυκής 9 (2), Μιλίκοβιτς, Γιάνκοβιτς 2, Περπέρογλου 8 (2), Ντόιτσιν, Αρσλάν 10 (1), Αγγελόπουλος, Ουίνστον 12 (1), Ντραγκόλιεβιτς 8, Χάτσον 18.

Καλαφατάκης: "Πέρασε δίκαια ο Πανιώνιος"

"Χτυπήσαμε δύο φορές τον Πανελλήνιο και περάσαμε στους "4". Το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος μας είχε νικήσει δύο φορές στο πρωτάθλημα ήταν κίνητρο για μας. Στα δύο ματς των πλέι-οφ παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα.

Το παιχνίδι το κέρδισε η άμυνα μας που ήταν καλή για 40'. Ο Πανελλήνιος είναι μια πολύ καλή επιθετική ομάδα και το κλειδί ήταν που τους κρατήσαμε στους 54 πόντους.



Η σεζόν ήταν επιτυχημένη για τον Πανιώνιο. Στα ημιτελικά θα κυνηγήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα παλέψουμε για κάτι που φαίνεται εξωπραγματικό, δηλαδή την έξοδο στην Ευρωλίγκα" σχολίασε ο Λούκα Παβίσεβιτς.

"Σήμερα παίξαμε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Χάσαμε την ευκαιρία για την πρόκριση στο προηγούμενο ματς. Δεν φανήκε αντάξιοι των δυνατοτήτων μας και χάσαμε δίκαια. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, ούτε είχαμε αυτοπεποίθηση.

Ήμασταν νευρικοί στην επίθεση και χάσαμε εύκολα καλάθια. Κάναμε πολλά λάθη και αυτό μας κόστισε"

κατέληξε ο Γιώργος Καλαφατάκης.






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ