NBA

Το ΝΒΑ πήρε ιστορική απόφαση και αλλάζει τη ζωή σε 115 παλαίμαχους αθλητές

NBA Commissioner Adam Silver speaks during a ring ceremony before an NBA basketball game between the Milwaukee Bucks and the Brooklyn Nets, Tuesday, Oct. 19, 2021, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
NBA Commissioner Adam Silver speaks during a ring ceremony before an NBA basketball game between the Milwaukee Bucks and the Brooklyn Nets, Tuesday, Oct. 19, 2021, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) © 2022 MORRY GASH / AP IMAGES

Ως ιστορικής σημασίας μπορεί να καταγραφεί η από κοινού απόφαση του ΝΒΑ και της NBPA να συμπεριλάβουν 115 παλαίμαχους του ΑΒΑ στη λίστα των συνταξιούχων.

Η σύνταξη που δίνει το ΝΒΑ σε όσους αθλητές έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον τρία χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη δεν είναι κάτι αμελητέο. Είδαμε πώς επηρέασε ακόμη και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στην απόφαση να ξαναδοκιμάσει στο ΝΒΑ, πώς παραμένει ακόμη στο μυαλό του Μάικ Τζέιμς -την ώρα που έχει στο τραπέζι νέο πλουσιοπάροχο διετές συμβόλαιο με τη Μονακό.

Δεκάδες παλαίμαχοι αθλητές, ιδίως αυτοί που έπαιξαν επαγγελματικά όταν ακόμη υπήρχε το ΑΒΑ, δεν κατάφεραν εξασφαλιστούν σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνταξιοδότηση (μιλάμε άλλωστε για εποχές που τα συμβόλαια ήταν μικρά σε σχέση με αυτά που προσφέρονται τώρα), καταλήγοντας να επιβιώνουν με μεγάλη δυσκολία.

Αυτό το κενό, αυτή την παράλειψη, αυτό το πρόβλημα ήρθαν να λύσουν από κοινού το ΝΒΑ και η NBPA (Ένωση Παικτών). Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για να αναγνωριστούν τα χρόνια προϋπηρεσίας εκείνων που έπαιξαν στο ΑΒΑ, πριν προκύψει η συγχώνευση με το ΝΒΑ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δίνει ανάσα ζωής σε 115 αθλητές, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν κανένα περαιτέρω έσοδο. Εν προκειμένω, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν από 3.828 δολάρια για κάθε έτος προϋπηρεσίας στο ΑΒΑ, με ελάχιστη χρονική διάρκεια τα τρία έτη (το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 24.500.000 δολάρια). Το ποσό που αναλογεί σε κάθε έναν εκ των δικαιούχων θα δίδεται σε ετήσια βάση από εδώ και πέρα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ