NBA

Το κατά Λούκα (Ντόντσιτς) Eυαγγέλιο και το All Star Game

Dallas Mavericks' Luka Doncic in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Saturday, Jan. 5, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Η νέα ραψωδία του Λούκα Ντόντσιτς τον έφερε ξανά στο προσκήνιο. Το θέμα όμως πλέον δεν είναι το βραβείο του ρούκι της χρονιάς, αλλά αν αξίζει να κληθεί στο All Star Game.

Ο Λούκα Ντόντσιτς μοιάζει ώρες-ώρες σαν να παίζει άλλο άθλημα σε σχέση με τους άλλους ρούκι. Το έδειξε αυτό και στη Μινεσότα με τη νέα ηγετική του εμφάνιση και το τεράστιο τρίποντο που σημείωσε στο τέλος στη νίκη των Μάβερικς με 119-115 .

Για πολύ κόσμο, στην κουβέντα για το ποιος είναι ο φετινός ρούκι της χρονιάς η απάντηση είναι πλέον ξεκάθαρη: Ο Λούκα Ντόντσιτς. Αυτά που κάνει στο παρκέ, η ωριμότητά του, τα μεγάλα σουτ που έχει σημειώσει, οι αριθμοί του που θυμίζουν ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ρούκι χρονιά του είναι απλώς μερικά από τα επιχειρήματα.

Όσο περνάει ο καιρός όμως και ο Ντόντσιτς συνεχίζει έτσι, η κουβέντα που ανοίγει πλέον είναι διαφορετική. Η νέα κουβέντα γύρω από το όνομά του δεν είναι κατά πόσο αξίζει το σχετικό βραβείο, αλλά αν αξίζει να κληθεί στο All Star Game στην ρούκι χρονιά του, κάτι που στο παρελθόν ο μόνος μη Αμερικανός που το έχει καταφέρει είναι ο Γιάο Μινγκ, αλλά κανένας Ευρωπαίος!

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΙΚ ΡΟΟΥΖ

Η κουβέντα έχει ήδη ανοίξει. Ο λόγος ωστόσο δεν είναι μόνο οι τρομερές εμφανίσεις του Σλοβένου, όσο κάτι εξίσου σημαντικό σε αυτή την διαδικασία επιλογής: Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος σε ψήφους στην Δύση με 2.220.077, πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που έχει 2.779.812 ψήφους .

Στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα κατά πόσο ο Σλοβένος γκαρντ αξίζει να βρεθεί στο All Star Game σε βάρος παικτών με πολλά χρόνια επιτυχιών στο ΝΒΑ και παρουσίες σε All Star Game. Η ίδια συζήτηση έχει ανοίξει βέβαια και για τον Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή 4ος σε ψήφους και 2ος ανάμεσα στους γκαρντ πίσω μόνο από τον Στέφεν Κάρι! Στην περίπτωσή του ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι κάποιος εκ των Ράσελ Γουέστμπρουκ ή Τζέιμς Χάρντεν θα τον υποσκελίσει όταν καταμετρηθούν οι ψήφοι των ΜΜΕ και των παικτών. Τι θα γίνει όμως με τον Ντόντσιτς;

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

Το τι θα γίνει με τον Ντόντσιτς είναι ενα μεγάλο ερώτημα στο ΝΒΑ, ειδικά από την στιγμή που έχει περισσότερες ψήφους από παίκτες όπως ο Πολ Τζορτζ, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Άντονι Ντέιβις και ο Νίκολα Γιόκιτς, παικτών δηλαδή που με τον ένα (ως βασικοί) ή τον άλλο (ως αναπληρωματικοί) τρόπο δεν θα μείνουν εκτός All Star Game. Βασικά, αυτοί οι 4 παίκτες έχουν θεωρητικά “κλειδώσει” μία θέση στο All Star Game, αλλά δεν είναι και οι... μοναδικοί, αφού μοιάζει σχεδόν αδύνατο να μείνουν εκτός All Star Game ακόμα οι Κάρι, Χάρντεν, Γουέστμπρουκ και ΛεΜπρόν.

Η φετινή ρούκι χρονιά του Ντόντσιτς είναι ονειρεμένη, Οι αριθμοί του (19.8 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ μέσο όρο) και τα... όργια που κάνει στο τέλος των αγώνων “φωνάζουν” All Star. Με το Ντάλας όμως εκτός 8αδας στην Δύση και ένα σωρό μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες να φαίνεται να έχουν κάτι σαν... προτεραιότητα λόγω... επετηρίδας, η κλήση του στο All Star Game θα κριθεί μάλλον στο νήμα, παρά την λατρεία που έχει ο κόσμος στο πρόσωπό του. Το γεγονός πάντως ότι γίνεται τέτοια κουβέντα για έναν 20χρονο Ευρωπαίο ρούκι σίγουρα τα λέει όλα για το πόσο μακριά έχει φτάσει ο Σλοβένος.

AP Photo/Matt Slocum

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ