NBA

Λούκα Ντόντσιτς: Στο βραβείο του "Ρούκι της χρονιάς" υπάρχουν τα... αρχικά του

El alero de los Mavericks de Dallas, Luka Doncic (77), lanza un triple sobre la marcación del alero de los Suns de Phoenix, Josh Jackson, izquierda, durante la segunda mitad de un juego de la NBA, el miércoles 9 de enero de 2019, en Dallas. (AP Foto/Jim Cowsert)
AP Foto/Jim Cowsert AP FOTO/JIM COWSERT

Ο Λούκα Ντόντσιτς φρόντισε να δείξει κόντρα στους Σανς του ΝτιΆντρε Έιτον, για ποιο λόγο θεωρείται το φαβορί για το βραβείο του “ρούκι της χρονιάς”. Αυτό το παιχνίδι όμως ήταν απλώς η... κορυφή του παγόβουνου.

Ο Λούκα Ντόντσιτς θεωρείται σχεδόν από το ξεκίνημα της χρονιάς το φαβορί για το βραβείο του “Ρούκι της χρονιάς”. Ακόμα και ο Ντέιβιντ Μπλατ με τον Στίβεν Έι Σμιθ ήρθαν σε κόντρα για χάρη του. Κόντρα στους Σανς, λοιπόν, φρόντισε να δικαιώσει πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του τεχνικού του Ολυμπιακού.

Παίζοντας κόντρα στην ομάδα που επέλεξε τον ΝτιΆντρε Έιτον στο Νο1 του περασμένου ΝΒΑ Draft, με τον ίδιο να καταλήγει στο Νο3 και – μέσω ανταλλαγής για τον Τρε Γιανγκ – στους Μάβερικς, ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ ήξερε ότι όσοι έβλεπαν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα εστίαζαν σε αυτά που θα έκανε η αφεντιά του και ο Έιτον. Φρόντισε λοιπόν να διαλύσει κάθε αμφιβολία σχετικά με το ποιος είναι – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – το ξεκάθαρο φαβορί για το βραβείο του “Ρούκι της χρονιάς”.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΝΒΑ, το “χρυσό παιδί” του ευρωπαίκού μπάσκετ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους με 8/14 σουτ, 10/16 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής στη νίκη των Μαβς με 104-94 . Την ίδια στιγμή, ο άμεσος ανταγωνιστής του για το βραβείο έμεινε μόλις στους 6 πόντους με 1/7 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 20 λεπτά συμμετοχής.

ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ, ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ, ΠΙΟ “ΨΗΜΕΝΟΣ”

Ο Ντόντσιτς δεν είναι το φαβορί για το βραβείο επειδή σημείωσε 30 πόντους κόντρα στους Σανς του Έιτον. Αυτή εξάλλου ήταν η τρίτη φορά που οι δύο παίκτες τέθηκαν αντιμέτωποι, με τους Σανς να έχουν κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Η πρώτη νίκη τους μάλιστα ήρθε στην πρεμιέρα της σεζόν (121-100), σε μία βραδιά που ο Είτον είχε 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντόντσιτς 10 πόντους με 5/16 σουτ, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο λόγος που ο Ντόντσιτς είναι το φαβορί είναι λόγω αυτών που έχει κάνει στους 39 αγώνες που προηγήθηκαν του τελευταίου παιχνιδιού του.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Ντόντσιτς έχει πάρει από το χέρι τους Μάβερικς, αριθμώντας 19.8 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο, έχοντας αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Την ίδια στιγμή, ο Έιτον έχει μία εξαιρετική ρούκι χρονιά, αριθμώντας 16.5 πόντους, 10.6 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ μέσο όρο. Έχει τα αναμενόμενα πάνω-κάτω που έχει κάθε ρούκι – ειδικά ψηλός – αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλός αν σκεφτεί κάποιος ότι παίζει σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καλός που σχεδόν οποιαδήποτε άλλη σεζόν θα ήταν αυτός το φαβορί για το βραβείο. Όχι φέτος όμως.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα, αφού βρίσκεται μόλις στα μισά. Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Την δεδομένη στιγμή όμως είναι ξεκάθαρο ότι στο βραβείο του “Ρούκι της χρονιάς” έχουν ήδη αρχίσει να γράφονται τα αρχικά του Λούκα Ντόντσιτς. Ο λόγος όμως δεν είναι το τελευταίο συναπάντημά του με τον Έιτον. Ο λόγος είναι όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που οδήγησαν σε αυτό τον αγώνα.

AP Foto/Jim Cowsert

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ