ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Σκλάβος: "Θέλουμε ανάλογη συνέχεια"

Σκλάβος: "Θέλουμε ανάλογη συνέχεια"
Σκλάβος+Καράμπουλας

Ο Βαγγέλης Σκλάβος σχολίασε το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανελλήνιου που παραμένει αήττητος

Ο Σκλάβος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sportime" λέγοντας: " Δυστυχώς δεν έχουμε το περιθώριο να έχουμε ρεπό λόγω των υποχρεώσεων που έχει η ομάδα, αλλά το έχουμε συνηθίσει. Οι στόχοι είναι υψηλοί για τη φετινή χρονιά και δεν τίθεται θέμα κούρασης πλέον, είναι πιο πολύ στο μυαλό μας παρά σωματική. Νομίζω ότι το καλοκαίρι η ομάδα φτιάχτηκε ούτως ώστε να κάνει και πρωταθλητισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι για το ελληνικό πρωτάθλημα το έχουμε καταφέρει, εκμεταλλευτήκαμε το καλό πρόγραμμα που είχαμε στο ξεκίνημα και το έξι στα έξι ήταν ο στόχος που είχαμε βάλει από το ξεκίνημα και είμαστε μέσα σ’ αυτό. Αφού βάλαμε το στόχο αυτό, να κάνουμε το έξι στα έξι σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά από την άλλη χωρίς να πούμε κάτι το ιδιαίτερο, με σκληρή δουλειά ήρθαν τα αποτελέσματα όπως έπρεπε να έρθουν και όπως τα είχαμε στο μυαλό μας.

Από ‘κει και πέρα δεν σκεφτόμαστε μόνο το ξεκίνημα, θέλουμε ανάλογη συνέχεια, και στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και τι πραγματικά έχουμε πετύχει. Η απόδοση της ομάδας κυμαίνεται στο 60% αλλά όταν σε μια ομάδα, η οποία έχει αρκετούς καινούριους παίκτες, πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι μας τη φιλοσοφία του προπονητή, νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάποιο χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, θέλουμε να βελτιωνόμαστε διότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος έρχονται ακόμα πιο δύσκολα προβλήματα και ακόμα δεν έχουμε παίξει με τις τέσσερις πρώτες ομάδες τις περσινής κανονικής περιόδου".

Όσο για την αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στην ΑΕΚ τόνισε: " Νομίζω πως ήταν ένα ντέρμπι. Ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού νευρικοί, γι’ αυτό κάναμε αρκετά και επιπόλαια λάθη, λάθη τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Παρόλα αυτά, νομίζω, εμείς ήμασταν αυτοί που βάλαμε την ΑΕΚ στο παιχνίδι, δώσαμε το δικαίωμα με το επιθετικό ριμπάουντ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και, ευτυχώς για την ομάδα μου, πήραμε το παιχνίδι στην παράταση και συνεχίζουμε το αήττητο".

Ο φόργουορντ του Πανελληνίου αναφέρθηκε και στη συνέχεια των υποχρεώσεων. " Αν θέλουμε πραγματικά να πούμε ότι η ομάδα μπορεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να κρατήσουμε, όχι μόνο την πρώτη θέση αλλά και στο Uleb Cup, πρέπει να κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τρίτης που πραγματικά είναι απέναντι σε μια πολλή δυνατή ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ.

Αλλά, όπως είπα και πριν, η ομάδα αυτή φτιάχτηκε το καλοκαίρι να έχει 14 ισάξιους παίκτες για να έχουμε την ευχέρεια να έχουμε ένα rotation, να μπουν όλοι οι παίκτες και να πάρουν χρόνο συμμετοχής, για να είναι φρέσκια η ομάδα ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και των δύο διοργανώσεων".

Σχολιάζοντας τις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο ανέφερε: " Δεν σας κρύβω ότι η χθεσινή αγωνιστική με εξέπληξε πάρα πολύ, έγιναν αποτελέσματα που θα αλλάξουν τις ισορροπίες που θέλει το πρωτάθλημα.

Η ήττα του ΠΑΟΚ στην έδρα του ή η ήττα του Ρεθύμνου, όλες αυτές θα δώσουν μάχη, και για παραμονή αλλά και για τις θέσεις για τις ομάδες που θα μπουν στις οκτώ πρώτες ομάδες που θα μπουν στα play off στην κανονική περίοδο, μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Νομίζω ότι αυτό είναι και η ομορφιά του αθλητισμού αλλά και πραγματικά ότι η Α1 είναι αμφίρροπη τη φετινή χρονιά και ο κόσμος το εκμεταλλεύεται και βλέπει ένα τρομακτικά ωραίο πρωτάθλημα".















TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ