ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Στην παράταση το "6 στα 6"

Στην παράταση το "6 στα 6"
Γκράντι

Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 77-75 πήρε στην παράταση ο Πανελλήνιος, που έκανε το "6 στα 6" στην Α1

O αγώνας
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ξεκίνησαν παίρνοντας το προβάδισμα με 10-6. Χωρίς να καταφέρουν να οικοδομήσουν διαφορά ασφαλείας, οι παίκτες του Πανελληνίου, διέσπασαν την άμυνα της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το ανοιχτό γήπεδο. Δύο φορές, οι "Ολυμπιονίκες", μία με τον Γκράντι (14-8) και μία με τον Σκλάβο (16-10), πήραν προβάδισμα έξι πόντων.

Ο "Δικέφαλος" μετά από ένα τάιμ άουτ, που κάλεσε ο Αγγέλου, έδειξαν να συνέρχονται και χάρη σε κάποια ελεύθερα σουτ που βγήκαν, μείωσαν μετά από ώρα στους 3 (16-13) και στη συνέχεια στους 2 (17-15), με τον Ουέσον να δίνει πολλές λύσεις και να είναι ο καλύτερος της ομάδας του. Χάρη στον συνήθη ύποπτο, Γκράντι, ο Πανελλήνιος, έκλεισε το δεκάλεπτο, προηγούμενος με 19-15.

Δια χειρός Έιβερι
Η εικόνα του παιχνιδιού, άλλαξε με την έναρξη της δευτέρης περιόδου. Ο Έιβερι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικά του καλάθια, ανέτρεψε το σκορ και έδωσε την πρωτοπορία με 21-22, στην ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η "Ένωση" επέβαλλε τον ρυθμό της για πέντε λεπτά, εκμεταλλεύθηκε το "μπλακ άουτ" των γηπεδούχων και πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, με 23-30.

Εκείνη τη στιγμή, όμως, ο Πανελλήνιος, αφυπνίσθηκε. Με όπλο τη ζώνη, την οποία δεν μπόρεσαν να διασπάσουν οι παίκτες της ΑΕΚ, έκανε ένα σερί 11-2 με πρωταγωνιστές τους Καράμπουλα και Σιμς και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, με 34-32.

Χωρίς να παρουσιάζεται θέαμα υψηλού επιπέδου, το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα ο Πανελλήνιος πήρε προβάδισμα 4 πόντων (36-32), αλλά ήταν άμεση αυτή τη φορά η αντίδραση της ΑΕΚ, που προσπέρασε με 38-39 και στη συνέχεια, ήταν αυτή που ανέβασε τη διαφορά στους 4 (40-44). Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το υπόλοιπο του τρίτου δεκαλέπτου, που εξελίχθηκε σε πολύ συναρπαστικό. Οι ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και ο αγώνας εξελίχθηκε σε παράσταση για δύο παίκτες τους Σιμς από πλευράς γηπεδούχων και Κυρίτση από την "Ένωση", για να ολοκληρωθεί με 51-50 το τρίτο δεκάλεπτο.

Από μηχανής... Ουέσον
Τη μεγάλη ευκαιρία που είχε ο Πανελλήνιος στην τελευταία περίοδο, να "καθαρίσει" το παιχνίδι τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, δεν την εκμεταλλεύθηκε. Ο Αργυρόπουλος, οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 9-1, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 62-54, αλλά η ΑΕΚ επανήλθε, απαντώντας με δικό της επιμέρους σκορ 2-10, με πρωταγωνιστές τους Μπάρλο και Κυρίτση.

Παρόλα αυτά, οι "Ολυμπιονίκες", ανέκτησαν και πάλι την πρωτοπορία και με καλάθα των Καλαϊτζίδη και Σκλάβου, πέρασαν με 69-66. Αυτό το προβάδισμα, όμως, δεν ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη. Ο Κυρίτσης βρέθηκε στη γραμμή για δύο βολές, έχασε τη δεύτερη επίτηδες και ο Ουέσον, με φόλοου ισοφάρισε σε 69-69 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Γκράντι. Ο Αμερικανός, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 73-72 νικώντας κατά κράτος την άμυνα της ΑΕΚ και στη συνέχεια, έκανε το 77-73. Ο Μπάρλος μείωσε με δύο βολές σε 77-75 και οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι, αφού ο Γκράντι αστόχησε. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βασίλιεβιτς, με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν, αυτός κατέβασε την μπάλα, μπήκε προς το καλάθι και έβγαλε την μπάλα στον Έιβερι που πιεζόμενος σούταρε για 3. Η μπάλα κατέληξε στο σίδερο και η ομάδα του Καλαφατάκη, πήρε την έκτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-32, 51-50, 69-69, Παράταση: 77-75

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Σιμς 18, Αργυρόπουλος 8, Καλαϊτζίδης 3 (1), Καράμπουλας 7 (1), Γκράντι 19 (1), Ντόζετ 2, Παππάς, Σκλάβος 7, Εντζάι 11, Παπαϊωακείμ.

ΑΕΚ (Αγγέλου): Γουέσον 17, Σι 6, Τσάμης 2, Ταπούτος 2, Κυρίτσης 19 (2), Μπάρλος 15 (1), Εϊβερι 10 (2), Βασίλιεβιτς 2, Χαρίσης, Πάβιτς 2.

Αγγέλου: "Θέλουν και... μπορούν"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά το τέλος του αγώνα υπογράμμισε: "Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ, αν και προερχόμασταν από μια δύσκολη βδομάδα. Είχαμε πολλές απουσίες, όπως αυτή του Έιβερι που δεν έκανε προπόνηση λόγω γαστρεντερίτιδας. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ, αλλά και τον ίδιο γιατί έκανε μεγάλη προσπάθεια.

Παρόλα αυτά ήμασταν ανταγωνιστικοί. Οι παίκτες μας θέλουν. Προσωπικά πιστεύω ότι... μπορούν κιόλας. Εκτός από το μπάσκετ, υπάρχει και το θέμα της δουλειάς. Και είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθούμε μόνο μέσα από την προπόνηση.

Οι περισσότερες ομάδες αυτή την εποχή δουλεύουν πάνω στην τακτική κι είναι δύσκολο να δουλέψεις σε ατομικό επίπεδο. Ωστόσο πιστεύω στην ευφυΐα και στη διάθεση των παικτών μας, για αυτό κι είμαστε αισιόδοξοι. Αυτή πρέπει να είναι η βάση του παιχνιδιού μας, η διάθεση κι ο ανταγωνισμός.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη διάθεση και την προσπάθεια τους, μας έκαναν περήφανους.

Δεν υπάρχει φόβος. Υπάρχει βιασύνη. Από το πολύ "θέλω" οι παίκτες κάνουν λάθη. Δεν φοβούνται, όμως.

Δεν υπάρχουν παίκτες στην αγορά που θα κάνουν καλύτερη την ομάδα. Δεν να κάνουμε αλλαγές για να κάνουμε αλλαγές. Δηλαδή νομίζετε ότι υπάρχει καλύτερος από τον Έιβερι που έπαιξε μετά από γαστρεντερίτιδα και τα έδωσε όλα; Αυτό που προέχει είναι οι παίκτες να ηρεμήσουν.

Κάθε παίκτες της ΑΕΚ γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει. Έχουμε μιλήσει με τον Χατζή και ξέρει το ρόλο του. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει στο σκοράρισμα. Ανάλογα όμως με τον αντίπαλο χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους παίκτες.

Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας για να εκμεταλλευτούμε τον Χατζή. Κι οι παίκτες που έπαιξαν τον Γκράνι τα πήγαν καλά. Εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά, αλλά κρίναμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αμυντικογενείς περιφερειακούς".

















Καλαφατάκης: "Είχαμε πιστεύω"

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είχα πει και στους παίκτες μου ότι η ΑΕΚ θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Ήταν μια σημαντική νίκη, όχι για το αήττητο, διότι παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Εμείς ήμασταν νευρικοί. Δείξαμε, όμως, χαρακτήρα. Ήμασταν ομάδα με αρχή και τέλος, που είχε μεγάλο "πιστεύω".

Δεν αφήνουμε την βαθμολογική μας θέση να μας ξεγελάσει. Απλά πέρσι είχαμε χάσει από την Ολυμπιάδα, από την ΑΕΚ και στο Μαρούσι. Φέτος έχουμε τρεις νίκες που δεν είχαμε πέρσι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά.

Ήταν σημαντική η κίνηση να παίξουμε με τον Σιμς στο "5". Όσο για την πίεση που δέχεται η ομάδα του λόγω της... κορυφής; Έχουμε πίεση, αλλά πρέπει να παίζουμε στο κόκκινο αν θέλουμε να κάνουμε τον Πανελλήνιο μεγάλη ομάδα. Όσο κερδίζουμε τόσο θα αυξάνεται κι η πίεση".







Σιμς: "Ένα ακόμη βήμα"

Ο Κ'Ζελ Ουέσον που άνοιξε τις δηλώσεις τόνισε: "Ήταν δύσκολο ματς. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια καλή ομάδα. Ήρθαμε να παίξουμε δυνατά και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια".

Από τη μεριά του ο Λου Σιμς πρόσθεσε: "Ήταν μια δύσκολη βδομάδα για μας γιατί έπρεπε να ξεχάσουμε την ήττα στην Τσεχία και να επικεντρωθούμε στο ματς με την ΑΕΚ. Παλέψαμε και κάναμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, που είναι να τερματίσουμε στις πρώτες τρεις ομάδες της Α1".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Δίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (2-2)
3' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (2-4)
4' Δίποντο Πανελλήνιος Εντζάι (4-4)
5' Τρίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (7-4)
5' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (7-6)
6' Δίποντο Πανελλήνιος Σκλάβος (10-6)
7' Δίποντο Πανελλήνιος Εντζάι (12-8)
Ανίκητος κοντά στο καλάθι ο Εντζάι, που φτάνει τους 4 πόντους
7' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (14-8)
Για πρώτη φορά στο +6 ο Πανελλήνιος
7' Τάιμ-άουτ ΑΕΚ Αγγέλου
Κακό μπάσκετ από την ΑΕΚ, που δεν βρίσκει διεξόδους στην επίθεση, ενώ στην άμυνα αδυνατεί να περιορίσει τον Γκράντι αλλά και τους αιφνιδιασμούς των "Ολυμπιονικών"
8' Δίποντο ΑΕΚ Ταπούτος (14-10)
8' Δίποντο Πανελλήνιος Σκλάβος (16-10)
8' Τρίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (16-13)
Μετά από αρκετή ώρα, η "Ένωση" μειώνει στους 3
9' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (17-15)
Ο Αμερικανός που είναι και ο καλύτερος της ΑΕΚ μέχρι στιγμής, ρίχνει τη διαφορά στους 2
9' Δύο βολές Πανελλήνιος Γκράντι (19-15)
10' Λήξη 1ης περιόδου 19-15
Καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος, που προηγείται με 6
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (21-17)
12' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (21-19)
Μειώνει στους 2 η ΑΕΚ, που βγάζει τον αιφνιδιασμό
13' Δίποντο ΑΕΚ Έιβερι (21-22)
Ο Αμερικανός δίνει λύσεις και μαζί το προβάδισμα στην ΑΕΚ
14' Δίποντο ΑΕΚ Μπάρλος (23-24)
15' Δίποντο ΑΕΚ Πάβιτς (23-26)
15' Τάιμ-άουτ Πανελλήνιος Καλαφατάκης
Χάνει τον ρυθμό του ο Πανελλήνιος που βρίσκεται να χάνει με 3 και ο Καλαφατάκης καλεί τους παίκτες του για οδηγίες
15' Δύο βολές ΑΕΚ Ταπούτος (23-28)
16' Τάιμ-άουτ Πανελλήνιος Καλαφατάκης
17' Δύο βολές ΑΕΚ Σι (23-30)
18' Δίποντο Πανελλήνιος Καράμπουλας (26-30)
18' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (28-32)
19' Δίποντο Πανελλήνιος Αργυρόπουλος (30-32)
19' Δίποντο Πανελλήνιος Καράμπουλας (32-32)
Στον αιφνιδιασμό ισοφαρίζει ο Καράμπουλας
20' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (34-32)
20' Λήξη ημιχρόνου 34-32
Δεν παρουσιάζει καλό θέαμα το παιχνίδι, παρόλα αυτά παραμένει ντέρμπι, αφού παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ πέρασε μπροστά μέχρι και με 7, οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 11-2 για να ανακτήσουν το προβάδισμα
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (36-32)
22' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον
23' Δίποντο ΑΕΚ Σι (36-36)
Ισοφαρίζει η ΑΕΚ μετά από δύο λεπτά στο δεύτερο μέρος
23' Δίποντο Πανελλήνιος Εντζάι (38-36)
23' Καλάθι και φάουλ ΑΕΚ Μπάρλος (38-39)
24' Τάιμ-άουτ Πανελλήνιος Καλαφατάκης
Βλέποντας την ομάδα του να μένει και πάλι πίσω, ο Καλαφατάκης καλεί τάιμ άουτ
24' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (40-40)
Συνεχίζεται το ντέρμπι με τον Σιμς να ισοφαρίζει εκ νέου
25' Δίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (40-42)
Σουτάρει εκτός ισορροπίας ο έμπειρος γκαρντ και σκοράρει για να πάρει και πάλι προβάδισμα η ΑΕΚ
25' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (40-44)
25' Τάιμ-άουτ
26' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (43-44)
27' Δίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (43-46)
29' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (47-46)
29' Δίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (47-48)
29' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (49-48)
30' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (51-48)
Με 4 συνεχόμενους πόντους ο Αμερικανός δίνει διαφορά 3 στον Πανελλήνιο
30' Λήξη 3ης περιόδου 51-50
Μεγάλο ντέρμπι στην Κυψέλη με τις δύο ομάδες να είναι μέσα στο ματς για τη νίκη
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Τρίποντο ΑΕΚ Έιβερι (51-53)
Απίθανο τρίποντο από τα 9 μέτρα
31' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (53-53)
33' Δίποντο Πανελλήνιος Σιμς (55-53)
35' Δίποντο Πανελλήνιος Αργυρόπουλος (59-53)
36' Τρίποντο Πανελλήνιος Αργυρόπουλος (62-54)
37' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (62-57)
37' Δύο βολές ΑΕΚ Μπάρλος (62-59)
Φάουλ από τον Καλαϊτζίδη δεν υπήρχε αλλά ο Μπάρλος μείωσε στους 3
38' Δίποντο Πανελλήνιος Καράμπουλας (64-59)
38' Τρίποντο ΑΕΚ Κυρίτσης (64-62)
Μεγάλο τρίποντο από τον Έλληνα γκαρντ που παλεύει μόνος του για να γυρίσει το ματς
38' Δύο βολές ΑΕΚ Κυρίτσης (64-64)
2-10 το σερί του "Δικεφάλου"
39' Τρίποντο Πανελλήνιος Καλαϊτζίδης (67-64)
39' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (67-66)
40' Δύο βολές Πανελλήνιος Σκλάβος (69-66)
40' Σχόλιο
Στα 35 δευτερόλεπτα ο Μπάρλος έκανε νταμπλ και πλέον ο Πανελλήνιος είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη
40' Δίποντο ΑΕΚ Ουέσον (69-69)
Εκπληκτικό φινάλε στην Κυψέλη, όπου ο Ουέσον παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή του Κυρίτση (επίτηδες) και με φόλοου οδηγεί το ματς στην παράταση
41' Έναρξη παράτασης
41' Δίποντο Πανελλήνιος Εντζάι (71-69)
42' Τρίποντο ΑΕΚ Μπάρλος (71-72)
43' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (73-72)
45' Σχόλιο
Με 2 στις 4 βολές ο Εντζάι ανεβάζει τη διαφορά στους 3 (75-72) και ο Μπάρλος με μία εύστοχη κάνει το 75-73
45' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (77-73)
45' Δύο βολές ΑΕΚ Μπάρλος (77-75)
45' Λήξη αγώνα 77-75
Μεγάλη νίκη στην παράταση επί της ΑΕΚ, πήρε ο Πανελλήνιος, που επέκτεινε το σερί του σε "6 στα 6"







































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ