EUROLEAGUE

Πανζουρλισμός στο Βελιγράδι

Πανζουρλισμός στο Βελιγράδι
ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Oυρές χιλιομέτρων για το Παρτιζάν-ΠΑΟ. Ομπράντοβιτς: "Πήραν και μένα τηλέφωνο!"

Οι φίλαθλοι των Σέρβων αναμένεται να γεμίσουν καθεμία από τις 20.000 θέσεις του γηπέδου, όπου σύμφωνα με την Ευρωλίγκα προβλέπεται να γίνει νέο ρεκόρ εισιτηρίων. Όπως έγραφαν οι εφημερίδες, καμιά εκδήλωση στη "Μπεογράτσκα Αρίνα" δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον τόσο πολύ κόσμου. Κι έχουν εμφανιστεί εκεί ο Αντρέα Μποτσέλι, ο Ένιο Μορικόνε αλλά και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ!
Το αχανές κλειστό δεν είναι άγνωστο στους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Τσαρτσαρή, Χατζηβρέττα και Φώτση που το 2005 είχαν κατακτήσει εκεί το Ευρωμπάσκετ με την Εθνική ομάδα. Οι Σέρβοι θέλουν να γιορτάσουν την πρόκριση της Παρτίζαν στα προημιτελικά και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, προϋποθέτει νίκη τους με διαφορά...18 πόντων.

Ιτούδης: " Δεν θα γίνουμε γραφικοί"
Το πρωί της Τρίτης οι παίκτες είδαν σε DVD τον τρόπο παιχνιδιού της Παρτίζαν που τους ανέλυσε το τεχνικό τιμ και ακολούθως έκαναν προπόνηση στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας για την κατάσταση της ομάδας μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και το ματς με τους Σέρβους: " Εμείς είμαστε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση και συνεχίζουμε. Κάναμε μία ακόμη καλή προπόνηση και αυτό είναι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ που είναι, γιατί έχει παίκτες ικανούς και σταθερή φιλοσοφία. Δεν έπεσε από ένα αστέρι και ένα κύπελλο ή ένα δεύτερο κύπελλο. Έχει μια διάρκεια στην πορεία της αυτή η ομάδα".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαιτησία του ντέρμπι: " Καλό θα ήταν πάντως να σταματήσει αυτή η κουβέντα για τους διαιτητές, γιατί μπορεί και να επηρεάζονται οι άνθρωποι. Δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης των πικ εντ ρολ μας να σφυρίζουν συνεχώς φάουλ. Βλέποντας το βίντεο υπάρχουν φάσεις που αδικηθήκαμε, αλλά δεν πρόκειται να αρχίσουμε να το λέμε και να γίνουμε γραφικοί. Κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Έχει συνέχεια η διοργάνωση του ελληνικού Πρωταθλήματος έτσι κι αλλιώς, δεν τελειώνει εδώ, έχουμε ακόμη μέχρι το Μάιο και τον Ιούνιο να σκεφτούμε πώς θα είναι οι ομάδες τότε, πού θα είναι και υπάρχει δρόμος ακόμη να το αναλύσουμε. Το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι αυτό εναντίον της Παρτίζαν. Δεν σταθήκαμε στον προηγούμενο αγώνα, αλλά στον επόμενο. Κοιτάμε τον αγώνα που έρχεται".

" Καλοί στα επιθετικά ριμπάουντ"
Αναλύοντας την προσεχή αντίπαλο, τόνισε: " Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που για δεύτερη συνεχή χρονιά φτάνει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Μια μεγάλη επιτυχία που αποδεικνύει ότι δεν είναι κομήτης. Υπάρχει πρόγραμμα και φιλοσοφία. Όσες απώλειες κι αν έχει από παίκτες, συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα. Έχει πλούσιο ταλέντο".

"Το πρώτο επικίνδυνο στοιχείο τους είναι το επιθετικό ριμπάουντ και οι μάχες σώμα με σώμα. Έχει πολύ καλό ρυθμό επιθετικών ριμπάουντ ειδικότερα στο Top-16, αλλά και γενικότερα, αγγίζοντας τα 13 μέσο όρο. Έχει inside game στο σετ παιχνίδι σε καταστάσεις που θεωρούν mis-match για να επιτεθούν είτε με τον Βελίτσκοβιτς, είτε με τον Λάσμε, είτε με τον Ρακότσεβιτς, είτε με τον Βράνιες. Εξαρτάται πώς θα παίζουν

".

Όσο για τους ψηλούς είχε να πει: " Ο Λάσμε παίζει και στο τέσσερα και στο πέντε. Είναι πολύ επιθετικός, είναι χαμηλό πεντάρι αλλά πολλές φορές παίζει και "τέσσερα". Υπάρχει inside game για τον Τέπιτς από τους γκαρντ, έχουν έναν ψηλό φόργουορντ τον Βέσελι που πάει συνέχεια στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι πολύ αθλητικό παιδί, που είναι από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Είναι ένα ακόμη ταλέντο που αναδεικνύει η Παρτίζαν".

" Προσοχή στα πικ εντ ρολ"
Αναφερόμενος στους γκαρντ τόνισε: " Πολύ σημαντικές είναι οι καταστάσεις που θα δώσουν στον Τρίπκοβιτς, γιατί είναι αυτός ο σουτέρ που αποτελεί εγγύηση απ' έξω. Του δίνουν μονά και διπλά σκριν για να εκτελέσει, έχει αυτοπεποίθηση και σουτάρει πολύ καλά, όπως και με τη Μάλαγα. Μόνο στο δικό μας παιχνίδι δεν σούταρε καλά. Στο κύπελλο, στην Ευρωλίγκα και στην Αδριατική Λίγκα είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά σε ότι αφορά στο εξωτερικό σουτ".

"Πρέπει να προσέξουμε το πικ εντ ρολ και πώς σουτάρουν τα "τεσσάρια" τους και ιδιαίτερα ο Βελίτσκοβιτς που έχει κάνει ένα πολύ καλό Top-16, MVP για τον Φεβρουάριο και πρώτος τους σκόρερ με 15.2 πόντους μέσο όρο. Υπάρχουν στην άμυνα οι ζώνες που παίζουν πολλές φορές, ενώ περιμένουμε πίεση. Ήδη το αντιμετωπίζουν ως μεγάλη επιτυχία και αυτοί και φαίνεται ότι θα αγωνιστούν στην Μπεογκράτσκα Αρένα, στο μεγάλο γήπεδο, το οποίο και πάλι θα είναι γεμάτο

".

Τέλος, μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού στο ματς: " Εμείς θα πάμε να παίξουμε για να πάρουμε τη νίκη που θα επιβεβαιώσει την πρωτιά μας αλλά και το γεγονός ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι είναι σίγουρα καλός οδηγός για μας αλλά και τα υπόλοιπα. Η Παρτίζαν έχει αλλάξει, έχει βάλει κάποια καινούρια στοιχεία, αλλά η φιλοσοφία της είναι ίδια, παραμένοντας μια μαχητική και επικίνδυνη ομάδα".

Tα εισιτήρια για το ματς με τη Μάλαγα
Ξεκίνησε την Τρίτη η διάθεση των εισιτηρίων των δύο προσεχών αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω και την Ουνικάχα Μάλαγα.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους καθημερινά από την Θύρα 10 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ώρες 10:00-20:00. Εισιτήρια επίσης θα διατίθενται και από το PAO Shop (Εμπορικό Κέντρο "Καμάρες", Χαριλάου Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία) σε ώρες καταστημάτων.






















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ