ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομπράντοβιτς: "Μείναμε ενωμένοι"

Ομπράντοβιτς: "Μείναμε ενωμένοι"
Θανάσης

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε ενωμένος στα δύσκολα και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με το 81-79 επί του Ολυμπιακού

" Eίδαμε ένα πολύ ποιοτικό ματς. Ιδιαίτερα για το γεγονός ότι ήταν ένας μεγάλος τελικός μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων. Αυτό μεγιστοποιεί τη θεαματικότητα και το ενδιαφέρον για το ματς και κάτι τέτοιο είναι που χρειάζεται το άθλημά μας, καλά και όμορφα παιχνίδια" ήταν τα πρώτα λόγια του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, αλλά και στους παίκτες μας. Ουσιαστικά τον τελευταίο μήνα κάναμε 2 καλά ματς, αμφότερα εναντίον του Ολυμπιακού. Παίξαμε καλά ως ομάδα, ελέγχοντας και τις δύο άκρες του γηπέδου αλλά διαβάζοντας πολύ σωστά, κυρίως την επίθεση".

"Είχαμε την ευκαιρία να μπούμε σε ένα πιο ομαλό τελείωμα και να μην φτάσουμε στο δραματικό φινάλε, αλλά έχοντας ως αντίπαλο μία μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες δεν τα καταφέραμε. Επέστρεψε ιδιαίτερα χάρη στα δύσκολα καλάθια του Γκριρ, ο οποίος είναι παίκτης υψηλής ποιότητας".

"Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας. Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να παίξουμε έτσι. Ένα πολύ θετικό στοιχείο για μας, που βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα είναι ότι είδαμε πρόσωπα που μόνο μας στήριζαν στη δουλειά μας. Τόσο ο κόσμος όσο και η διοίκηση ήταν με το μέρος μας. Δήλωσαν ότι είναι μαζί μας ότι κι αν γίνει γιατί τους έχουμε χαρίσει πολλές χαρές και το σπουδαιότερο είναι ότι ήμασταν μία γροθιά και σε σύντομο διάστημα τα καταφέραμε να ανακάμψουμε. Ακόμα μία φορά ένα μεγάλο μπράβο σε παίκτες, διοίκηση και κόσμο, όχι μόνο για τη σημερινή του παρουσία αλλά γι' αυτήν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν



".

" Θα ήθελα να αναφερθώ επίσης στο γεγονός ότι τα τεχνικά τιμ και γενικά οι άνθρωποι των δύο ομάδων, βοήθησαν να διεξαχθεί το ματς σε φυσιολογικά πλαίσια και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Στη συνέχεια, ο "Ζοτς" απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις πολλές επιλογές που έχει στη διάθεσή του, αλλά και για τον περιορισμένο-όπως ανέφερε η ερώτηση- ρόλο του Γιασικαβίτσιους: " Παίξαμε ομαδικά και είχαμε καθοδηγητή στο παρκέ. Είχαμε ξεκάθαρο προσανατολισμό και ιδέες σε άμυνα κι επίθεση. Το Κύπελλο δεν κατακτήθηκε μόνο σήμερα, αφού για να φτάσουμε ως εδώ είχαμε κι άλλα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκαν και βοήθησαν όλοι οι παίκτες. Επειδή έχουμε να κάνουμε μ' ένα άθλημα που σου δίνει απαντήσεις σε όλα τα παιχνίδια, πάντα χρησιμοποιούμε τους ανάλογους παίκτες. Όσον αφορά στον Σάρας, είναι από τους βασικούς καθοδηγητές, ξέρουν όλοι στην ομάδα τον ρόλο του, αλλά και αυτόν των Σπανούλη-Διαμαντίδη και άπαντες μπορούν να πάνε ψηλά την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό, ο καθένας να γνωρίζει τον ρόλο του. Η δουλειά δεν σταματάει εδώ, επετεύχθη ένας στόχος κι έχουμε πλέον μπροστά μας το Πρωτάθλημα".

Όσον αφορά στον Κώστα Τσαρτσαρή, που αναδείχθηκε MVP του τελικού, είπε: " Ο πολυτιμότερος παίκτης βγαίνει από τη διαδικασία ψηφοφορίας των δημοσιογράφων, για μένα όμως, MVP είναι η παρουσία της ομάδας. Ο Κώστας στον οποίο έτυχε αυτός ο τραυματισμός, όταν πήρε το ΟΚ από τον γιατρό να επιστρέψει, δούλεψε σκληρά και βήμα-βήμα. Δεν βιαστήκαμε να επιστρέψει, είχαμε άψογη συνεργασία με το ιατρικό τιμ και τον ίδιο, ώστε να είναι έτοιμος. Αναμφίβολα σήμερα αλλά και εναντίον του Αιγάλεω απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για μας. Υπήρξαν, όμως και παίκτες που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε τελικό, όπως οι Περπέρογλου και Ουίνστον οι οποίοι έπαιξαν εξαιρετικά. Δεν θα είναι οι τελευταίοι τελικοί και για τους συγκεκριμένους και για τους προηγούμενους που έχουν παίξει και στο παρελθόν".

Τέλος, μίλησε και για τον αντίπαλο κόουτς, Παναγιώτη Γιαννάκη: " Είναι ξεκάθαρο αυτό που πιστεύω για τον κόουτς Γιαννάκη. Είναι εργάτης και γνώστης του μπάσκετ, αλλά θα ήθελα να μιλήσω ιδιαιτέρως μαζί του. Άλλωστε η άποψή μου για τον κόουτς και τον άνθρωπο Γιαννάκη είναι γνωστή. Έχει πετύχει ως παίκτης και κόουτς και αξίζει τον σεβασμό μας".

Από πλευράς παικτών Παναθηναϊκού, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Στράτος Περπέρογλου: " Ήταν ένας τελικός μεταξύ των δύο καλύτερων ελληνικών ομάδων. Προηγηθήκαμε, αλλά ο Ολυμπιακός το γύρισε. Μπράβο και στις δύο ομάδες αλλά και στους παίκτες και τον κόουτς του Ολυμπιακού για την καλή δουλειά. Ευχαριστώ τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου. Έχω αγωνιστεί σε αυτό το γήπεδο για δύο χρόνια, νιώθω σαν στο σπίτι μου, αλλά είχα καιρό να παίξω εδώ και είμαι χαρούμενος που σήκωσα το πρώτο μου Κύπελλο, εδώ".

Τσαρτσαρής: " Να πάρουμε και το πρωτάθλημα"
Ο MVP του αγώνα, Κώστας Τσαρτσαρής, επέστρεψε δυνατός μετά την απουσία του και μετά το τέλος του ματς, σχολίασε: " Σημασία έχει η νίκη και η κατάκτηση του στόχου που είχαμε. Αποκλειστήκαμε νωρίς από την Ευρωλίγκα, αλλά παίξαμε καλά σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Η απουσία μου δεν έπαιξε τόσο ρόλο, η ομάδα πέρασε μια κακή περίοδο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα".

Ο Μάικ Μπατίστ σχολίασε: " Ήταν μια σημαντική νίκη, γιατί ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει από μια διαφορά 13 πόντων, αλλά εμείς είχαμε υπομονή. Οι βολές και το τρίποντο του Τσαρτσαρή από τη γωνία έκριναν το παιχνίδι. Οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ μας και τώρα συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα".

Ο Νίκος Χατζηβρέττας είπε: " Ήταν ένας σημαντικός τίτλος απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Μετά τον αποκλεισμό μας στην Ευρωλίγκα, θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη και πιστεύω ότι θα λειτουργήσει υπέρ μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που στάθηκε δίπλα μας".

Θανάσης: " Απόλυτος άρχων ο Ζοτς"
Πριμ 100.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μπορεί να μείνει στον πάγκο της ομάδας για όσο εκείνος το θελήσει, καθώς είναι ο απόλυτος άρχοντας.

Ο παράγοντας των "πρασίνων", αφού ανακοίνωσε περιχαρής στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ότι θα λάβουν έξτρα πριμ 100.000 ευρώ, δήλωσε: " Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και μπροστά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, σε μια δύσκολη περίοδο μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό".

Σχετικά με το ότι μίλησε με κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού στην απονομή, τόνισε: "Φίλησα 2-3 παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί δόξα δεν έχει μόνο ο νικητής, αλλά και ο αντίπαλος". Αναφορικά με το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν και την παραμονή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρασίνων, είπε: "Δεν κάνω εγώ το σχεδιασμό, αλλά ο κόουτς. Ο Ζέλιμιρ μπορεί να μείνει στον Παναθηναϊκό όσο εκείνος θελήσει. Είναι ο απόλυτος άρχοντας από την πόρτα των αποδυτηρίων και μέσα. Απ' έξω είμαστε εμείς". Τέλος, αφιέρωσε το τρόπαιο στην κόρη του, που τελείωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο.

Γιαννάκης: " Διδαχθήκαμε την υπομονή"
Στην προσπάθεια της ομάδας του για να είναι καλύτερη στο μέλλον, αλλά και στο μάθημα που πήρε ο Ολυμπιακός από τον τελικό, αναφέρθηκε ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Παναγιώτης Γιαννάκης.

" Ο κόσμος είδε ένα πολύ ωραίο ματς που είχε τα πάντα. Δεν ξεκινήσαμε με συγκέντρωση και δεν είχαμε υπομονή. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα, αλλά είμαι περήφανος για τα παιδιά. Φάνηκε ότι ο στόχος μας να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό επετεύχθη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στους παίκτες μου που έδειξαν ότι σήμερα ήταν η αρχή για να είμαστε καλύτεροι αύριο. Μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν σ' ένα πολύ όμορφο ματς που κρίθηκε σε μία βολή κι ένα ριμπάουντ στο τέλος".

" Νομίζω ότι το ματς κρίνεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά μερικές φορές ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό των ανθρώπων μεγαλώνει κάποια πράγματα και σε κάνει πιο διστακτικό όπως ήμασταν εμείς στο πρώτο ημίχρονο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά στη συνέχεια για να είμαστε πιο καλοί, αλλά νομίζω ότι το ματς κρίθηκε σε λεπτομέρειες".

Τέλος, ο κόουτς των "ερυθρόλευκων", μίλησε για το μάθημα που πήρε η ομάδα του από τον τελικό του Κυπέλλου: " Το μεγαλύτερο μάθημα είναι να έχεις υπομονή, να μην βλέπεις το σκορ γιατί στο τέλος, μπορείς να παίξεις άμυνα και να μειώσεις, παρότι στην αρχή μπορεί να φαίνεσαι μη αποτελεσματικός".

Ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, Λιν Γκριρ, τόνισε: " Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι ήταν σπουδαίο ματς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου. Βρεθήκαμε 13 πόντους πίσω, αλλά επιστρέψαμε και θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει".

Μπουρούσης: " Όταν χάνεις, πρέπει να γίνεται μέσα στο γήπεδο"
Από την πλευρά του Ολυμπιακού, έκαναν δηλώσεις ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο Έλληνας σέντερ είπε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Όταν χάνεις πρέπει να το κάνεις μέσα στο γήπεδο και όχι από εξωτερικούς παράγοντες. Το έζησα πέρυσι και δεν θέλω να το ζήσω και φέτος. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, αν και κατά τη διάρκεια του ματς βελτιώθηκαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα".

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε: "Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που πάλεψαν και γυρίσαμε το παιχνίδι. Μια ομάδα φαίνεται στις ήττες και πρέπει να φανούμε δυνατοί, για να συνεχίσουμε όπως πρέπει στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα". Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπήρξε φάουλ από τον Μπατίστ στην τελευταία φάση, απάντησε: "Θεωρώ πως έγινε, αλλά κοιτάμε μπροστά".









































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ