ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-62

Ολυμπιακός - Βαλένθια 77-62
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του εντός έδρας νίκη και δεύτερη σε τρεις αναμετρήσεις στο top-16 της Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 77-62 της Βαλένθια στο ΣΕΦ. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που ξεπέρασε τα 300 κλεψίματα (302).

Ο Ολυμπιακός ντύθηκε "matador" και υπέταξε την Βαλένθια στο ΣΕΦ με 77-62, παίζοντας συγκεντρωμένα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Και αν το κόκκινο εξιτάρει τους - ταλαιπωρημένους είναι η αλήθεια - ταύρους αυτή την φορά οι Ισπανοί του Σβέτισλαβ Πέσιτς πιάστηκε από τα κέρατα...

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την απολύτως απαραίτητη νίκη και συνέχισαν να καταδιώκουν τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, η οποία έκανε το 3/3, καθώς μερικές ώρες νωρίτερα είχε επικρατήσει και της Ζαλγκίρις στην Πόλη.

Ο Ράσο Νεστέροβιτς (17 πόντους) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, χάρη βέβαια στα έτοιμα καλάθια που του έδιναν οι Θοδωρής Παπαλουκάς (9ασ.), Βασίλης Σπανούλης (4ασ.). Ο τελευταίος ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα, οδηγώντας τους Πειραιώτες στο θετικό αποτέλεσμα. Για τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πλήξουν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Κλαβέρ είχε 16 πόντους (8ριμπ.), ενώ ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς σταμάτησε στους 13.

Ο αγώνας

Οι Ισπανοί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και με τον Σαβάνοβιτς προηγήθηκαν με 4-8. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως δεν στάθηκαν με σταυρωμένα χέρια γιατί εκτός από τη νίκη γνώριζαν ότι θα έπρεπε να επιβάλουν τον ρυθμό τους το συντομότερο δυνατό και να "κυνηγήσουν" διαφορά για ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Βασίλης Σπανούλης ισοφάρισε γρήγορα - γρήγορα σε 10-10 και εν συνεχεία με τρίποντο του Μπουρούση και τέσσερις πόντους από τους Κέσελι, Σπανούλη οι Πειραιώτες ξέφυγαν στο σκορ (18-10), κλείνοντας ένα σερί 10-0. Το μόνο που κατάφερε η Βαλένθια ήταν να μειώσει σε 18-12 λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, όπως ακριβώς και στην πρώτη η Βαλένθια ξεκίνησε δυνατά, θέλησε να πλησιάσει και να κρατήσει την επαφή της με το σκορ. Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας μείωσε προσωρινά σε 24-20, αλλά για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκαν πάλι στο +10 (30-20), προτού ο Μίλος Τεόντοσιτς ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων (33-30).

Οι Ισπανοί έδειχναν στην κυριολεξία να τα έχουν χαμένα, καθώς από ότι φάνηκε το... "θα το κάνω όπως η Φενέρ" δεν έπιασε και ο Ολυμπιακός επέβαλε απόλυτα το παιχνίδι του, ενώ έλεγχε τον ρυθμό του ματς. Έτσι, το 38-24 του ημιχρόνου, χάρη σε εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια του Μπουρούση στην εκπνοή ήρθε εντελώς φυσιολογικά.

Δεν ανησύχησε...

Το γρήγορο 6-0 σερί των Ισπανών στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (38-30), ανάγκασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" σοβαρεύτηκαν και το λέι απ του Βασίλη Σπανούλη έπειτα από τις δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση διαμόρφωσαν το 44-32. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πάτησαν και πάλι γκάζι, με τον Ματ Νίλσεν (1/2β.) να κάνει το 51-36.

Ο Ράσο Νεστέροβιτς με όμορφη προσπάθεια διαμόρφωσε το 57-40 για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 57-42 ύστερα από καλάθι του Ομάρ Κουκ. Ο Ολυμπιακός πλέον στόχευε στην αύξηση της διαφοράς, την στιγμή που η Βαλένθια ήθελε να κρατήσει την σε λογικά επίπεδα το σκορ.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όσον αφορά τον νικητή της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 65-49 χωρίς να βρίσκουν ιδιαίτερη αντίσταση από την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, η οποία παρότι είχε βελτιώσει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει σε καμία περίπτωση τους "ερυθρόλευκους".

Ο Νεστέροβιτς ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ο Σπανούλης ο απόλυτος οργανωτής του Ολυμπιακού και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με μερικά ξεσπάσματα όταν η Βαλένθια προσπαθούσε να κατεβάσει την διαφορά έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα (77-62), διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο top-16 της Ευρωλίγκα. Οι Ισπανοί δεν εγκατέλειψαν το ματς, αλλά δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στους Πειραιώτες.

Έσπασε την 300άρα!

Κατά την διάρκεια, άλλωστε της νίκης του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια ο Θοδωρής Παπαλουκάς κατάφερε να γίνει ο πρώτος που ξεπέρασε τα 300 κλεψίματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" έφτασε τα 302, καθώς είχε 299 από το ματς με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και πάλι στο ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 17, Σπανούλης 14(1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελι 5(1), Νίλσεν 7, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς 8(2), Χαλπερίν, Λούκας 7(1).

Βαλένθια (Πέσιτς): Κουκ 4, Αουγκοστίν, Κλαβέρ 16, Λίστσουκ 10, Μαρτίνεζ, Πιετρούς, Σαβάνοβιτς 13(1), Ντε Κολό 7(1), Φερνάντεζ, Γιαφτόκας 12.

Δείτε βίντεο από τη νίκη του Ολυμπιακού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ