EUROLEAGUE

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: 79-95 (vid)

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: 79-95 (vid)
Γκριρ

Η Μπαρτσελόνα είδε με μεγαλύτερη όρεξη το μικρό τελικό και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό (79-95) (vid)

Αν σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα, τότε ο τρίτος δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης. Ωστόσο, στο μπάσκετ κάθε αγώνας έχει ένα αποτέλεσμα, τη νίκη και αυτή διεκδικούν οι ομάδες είτε παίζουν φιλικό, είτε διπλό προπόνησης, είτε μεγάλο ή μικρό τελικό. Η Μπαρτσελόνα τη διεκδίκησε έντονα στο ματς της παρηγοριάς και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό.
Οι Καταλανοί ήταν από την αρχή πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πάρουν τη νίκη και την 3η θέση στην πρώτη τους συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ ύστερα από δέκα χρόνια. Μπορεί αυτό, για κάποιους να μην σημαίνει τίποτα, αλλά για την πρόσφατη, απαξιωμένη στην Ευρώπη ιστορία του Ολυμπιακού, σημαίνει αρκετά.

Εκτός ο Πάργκο, μέσα ο Σχορτσανίτης (αλλά δεν έπαιξε)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Τζανίρο Πάργκο στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ενώ έδωσε θέση στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Όμως, παρότι ο Έλληνας σέντερ περίμενε να πατήσει παρκέ και να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρώτο Φάιναλ Φορ της καριέρας του, τελικά δεν μπήκε ούτε δευτερόλεπτο!

Αντιθέτως, παίκτες όπως ο Ζόραν Έρτσεγκ και ο Μιχάλης Πελεκάνος έπαιξαν αρκετά, με τον Σέρβο να κάνει πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στους Καταλανούς που το περασμένο καλοκαίρι ήθελαν να τον αποκτήσουν, αλλά τους πρόλαβε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας


Με τον κόσμο του Ολυμπιακού να έχει λιγοστέψει, αυτόν του Παναθηναϊκού να περιμένει το μεγάλο τελικό και να ειρωνεύεται τους ερυθρόλευκους και τον Παναγιώτη Γιαννάκη με συνθήματα ("κάνε την ομάδα πάλι πρώτη, Παναγιώτη, Παναγιώτη"), την αστυνομία να συλλαμβάνει δύο Έλληνες που έπαιξαν ξύλο έξω από το γήπεδο και το χρόνο να κυλάει αργά και βασανιστικά, η αγγαρεία του μικρού τελικού έμοιαζε κάπως... διανθισμένη.

Μάλιστα, η όρεξη των παικτών της Μπαρτσελόνα έκανε τον αγώνα να φαίνεται σαν κάτι σημαντικό, αλλά η απογοήτευση που διαγραφόταν στα πρόσωπα των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο μας προσγείωνε και πάλι στην πραγματικότητα. Ήταν απλώς, ένας μικρός τελικός. Βέβαια, το γόητρο και η ψυχολογία είναι κίνητρα από μόνα τους. Και οι Καταλανοί έδειχναν το καταλαβαίνουν αυτό.

Με τους Σαντιάγο και Ναβάρο να πρωταγωνιστούν στην επίθεση, τον Μπαζίλε να βουτάει στο παρκέ για μια χαμένη μπαλιά και την άμυνα να σφίγγει γύρω από τους παίκτες του Ολυμπιακού, η Μπαρτσελόνα απέκτησε νωρίς προβάδισμα (9-19), το οποίο διατήρησε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (19-26). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε χρόνο σε παίκτες, όπως ο Τεόντοσιτς, ο Πελεκάνος και ο Έρτσεγκ, ενώ στον πάγκο είχε και τους Μιλόσεβιτς και Σχορτσανίτη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα τρία φάουλ που είχε ο Μπουρούσης δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερο κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, που δεν έβρισκε λύσεις ούτε και στην επίθεση. Η διαφορά ανέβηκε, έφτασε και τους 18 πόντους (19-37), αλλά και τους 21, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν σκοράρει για πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Τελικά, έσπασε το ρόδι ο Πρίντεζης, στη συνέχεια ξύπνησε ο Λιν Γκριρ και με κάποιους ακόμη πόντους από τον Παπαλουκά η διαφορά έπεσε στους 14 (30-44), για να λήξει τελικά το ημίχρονο με σκορ 30-46.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και με τον Γκριρ να συνεχίζει την καλή του εμφάνιση, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μείωσε ακόμη και στους 8 πόντους, αλλά κάθε φορά που η ελληνική ομάδα χαλάρωνε στην άμυνα, η Μπαρτσελόνα την τιμωρούσε. Σε δύο τέτοιες στιγμές, το 52-63 έγινε 52-69 με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Καταλανούς, για να τελειώσει το δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω με 15 πόντους διαφορά.

Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα ούτε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε στην επίθεση, ήταν πιο οργανωμένος, αλλά ήταν χαλαρός στην άμυνα και το πλήρωνε. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας, ακόμη και όταν οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στους 12 πόντους, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην άνετη επικράτηση με 79-95, κατακτώντας την 3η θέση στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 30-46, 58-73, 79-95

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Πελεκάνος 3, Βούιτσιτς 12, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 17 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 19 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 5

Μπαρτσελόνα (Τσαβιέρ Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Μπάρετ 4, Τρίας 5, Μπάρτον 6 (1), Λάκοβιτς 14 (2), Ναβάρο 14 (1), Άντερσεν 20 (3), Βάθκεθ 3, Ιλιάσοβα 7, Σάντα 4, Σαντιάγκο 10, Γκριμάου 5 (1)

Αναλυτικά στατιστικά του Ολυμπιακού εδώ και της Μπαρτσελόνα εδώ .

Οι δηλώσεις του Μπουρούση μετά τον μικρό τελικό

































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ