NBA

Οι προσδοκίες των Γουόριορς για τον Κλέι Τόμπσον

Οι προσδοκίες των Γουόριορς για τον Κλέι Τόμπσον
2019 AP PHOTO/BEN MARGOT

Πώς θα διαχειριστούν οι Γουόριορς τον Κλέι Τόμπσον που επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια; Τι στόχο έχουν για τη φετινή σεζόν; Ο Splash Brothers γυρίζει στα παρκέ απόψε στις 03:30 και οι οπαδοί του παγκόσμιο μπάσκετ ανυπομονούν για να τον αποθεώσουν.

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής έφτασε. Μετά από 940 ημέρες, ο Κλέι Τόμπσον γυρίζει στα παρκέ, για να ενισχύσει τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο αποψινό εντός έδρας παιχνίδι με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, για να ενθουσιάσει το κοινό του Σαν Φρανσίσκο και για να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια. Φυσικά και για να κρατήσει εκατομμύρια fans του μπάσκετ παγκοσμίως στις οθόνες τους.

Ο Τόμπσον φώναξε το δικό του "I am back" έναν μήνα πριν από τα 32α γενέθλιά του, μετά από δυόμιση χρόνια με δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Έκοψε τον χιαστό του στους NBA Finals 2019 απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, έκοψε τον αχίλλειο τένοντά του τον Νοέμβριο του 2020, τα δύσκολα όμως πέρασαν και το αποψινό ματς (03:30) θα είναι η αναγγένησή του. Την ίδια στιγμή, ο Στιβ Κερ, οι συνεργάτες του και οι παράγοντες των Γουόριορς ελπίζουν ότι μαζί με τον Κλέι θα ανέβουν ακόμη ένα επίπεδο ώστε η ομάδα με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη φετινή κανονική περίοδο να δείξει με συνέπεια ότι μπορεί να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος του δρόμου. Και να το καταφέρει με τα δικά της παιδιά, με τους αθλητές που επέλεξε μέσω των Draft.

Το ερώτημα είναι πως θα διαχειριστεί ο Κερ τον Τόμπσον και πόσο καλύτεροι θα γίνουν οι Γουόριορς με εκείνον στην πεντάδα. Ο Κλέι θα μπει ανάμεσα στους Κάρι - Γουίγκινς, με τον Ντρέιμοντ Γκριν στο τέσσερα και τον Κεβόν Λούνι στο πέντε, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει και ο τελευταίος απόντας, ο δευτεροετής σέντερ Τζέιμς Γουάιζμαν που μετράει αντίστροφα για να πατήσει και αυτός παρκέ. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το αν ο Τόμπσον θα είναι πενταδάτος μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας και είναι δεδομένο ότι οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό το συντομότερο δυνατό.

Ο κόσμος θα γεμίσει απόψε το Chase Center και θα είναι όρθιος μέχρι ο Κλέι να βάλει το πρώτο σουτ. Θα το κάνει στην πρώτη φάση του αγώνα; Θα το κάνει λίγο αργότερα; Όποτε κι αν το καταφέρει, η στιγμή θα είναι δική του. Θα την αξίζει, θα αξίζει το standing ovation μετά από δυόμιση χρόνια σε χειρουργεία, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, μετά από δυόμιση χρόνια στο σκοτάδι.

Η λογική λέει ότι ο Στιβ Κερ θα διαχειριστεί προσεκτικά τα λεπτά του. Μάλλον δεν θα τον δούμε να παίζει περισσότερα από 20-24, μάλλον δεν θα τον δούμε να αγωνίζεται σε back-to-back αναμετρήσεις. Το σημαντικό για τους Γουόριορς είναι να προχωρήσουν προσεκτικά, να λειτουργήσουν με ψυχραιμία και να προετοιμάζουν, αγωνιστικά και πνευματικά, τον Κλέι Τόμπσον για την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και κυρίως για τα playoffs στα οποία θα τον έχουν ανάγκη.

Το σημαντικό για τον Κερ είναι ότι έχει στη διάθεσή του δύο πολύ καλά σούτινγκ γκαρντ, τον Τζόρνταν Πουλ (17.5 πόντοι, 3.2 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ ανά 30 λεπτά) και τον Ντέιμιον Λι (8.3 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ ανά 20.7 λεπτά) που "κράτησαν" τους Γουόριορς μέχρι ο Τόμπσον να ξαναμπεί στο γήπεδο. Κέρδισαν αυτούς τους δύο παίκτες και ξέρουν ότι μπορούν να στηριχθούν σε εκείνους όταν ο Κλέι θα ξεκουράζεται, ξέρουν ότι έχουν ένα πραγματικά πολύ δυνατό ρόστερ 11-12 παικτών που είναι ισορροπημένο και έτοιμο να κάνει πρωταθλητισμό για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Στον άσο ο Κερ έχει τον Στεφ Κάρι και τον Γκάρι Πέιτον, στο δύο έχει τους Κλέι Τόμπσον, Τζόρνταν Πουλ, Ντέιμιον Λι, στο τρία έχει τον Άντριου Γουίγκινς και τον Ότο Πόρτερ που μπορεί να βοηθήσει και στο τέσσερα, εκεί που βρίσκονται ο Ντρέιμοντ Γκριν και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα. Στο πέντε ο Κεβόν Λούνι παίζει ένα καλό εικοσάλεπτο, ενώ ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα και ο ρούκι Τζόναθαν Κουμίνγκα βοηθούν προσφέροντας αρκετά λεπτά, την ώρα που ο πλέι μέικερ Κρις Κιόζα συμπληρώνει το ροτέισον.

Αυτή τη στιγμή, πριν από το παιχνίδι με τους Καβαλίερς, οι Γουόριορς είναι δεύτεροι στην Δυτική Περιφέρεια με ρεκόρ 29-9 και δεύτεροι σε όλο το NBA. Αν η ανυπομονησία για την επιστροφή του Τόμπσον τους οδηγήσει στην νίκη επί του Κλίβελαντ, θα πιάσουν τους Φοίνιξ Σανς στο 30-9 και θα υπερτερούν, με το τρίτο καλύτερο ρεκόρ να είναι το 26-10 των Σικάγο Μπουλς που προηγούνται στην Ανατολή. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο έχει ποσοστό επιτυχίας 76.3% και 17-3 στο γήπεδό της και παρά το κακό φεγγάρι του Στεφ Κάρι που έχει μεν 25.6 πόντους, αλλά σουτάρει με 34.6% από το τρίποντο τον τελευταίο μήνα, τρομάζει ξανά.

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ