NBA

NBA, Στιβ Κερ: "Ο Κλέι Τόμπσον θα είναι βασικός, είναι ο τύπος που κάποτε έβαλε 60 πόντους σε 29 λεπτά"

Ο Κλέι Τόμπσον προπονείται με τους Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον προπονείται με τους Γουόριορς 2021 JEFF CHIU/AP PHOTO

Η στιγμή της μεγάλης επιστροφής απέχει πλέον μερικές ώρες για τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος τα χαράματα της Δευτέρας (10/1) θα πατήσει παρκέ για πρώτη φορά έπειτα από 940 μέρες, με τον Στιβ Κερ να ξεκαθαρίζει ότι θα τον ξεκινήσει στην βασική πεντάδα.

Η ώρα που περίμενε υπομονετικά εδώ και 940 ημέρες ο Κλέι Τόμπσον έφτασε. Ο σταρ των Γουόριορς αναμένεται τα χαράματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος (10/1, 03:30) να κάνει το φετινό του ντεμπούτο στον αγώνα με τους Καβαλίερς. Και θα είναι στην βασική πεντάδα της ομάδας.

Την είδηση ότι θα είναι βασικός γνωστοποίησε ο Στιβ Κερ, λέγοντας πως "όταν ένας παίκτης σκοράρει 60 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής (σ.σ κόντρα στους Πέισερς στις 5 Δεκεμβρίου 2016), τότε ο προπονητής του πρέπει να τον ξεκινήσει. Ο Κλέι θα ξεκινήσει". Πριν αναφερθεί μάλιστα σε αυτό εξήγησε και το σκεπτικό του πίσω από την απόφαση να έχει στην βασική πεντάδα τον Τόμπσον, αφού θυμήθηκε την επιστροφή του Μάικλ Τζόρνταν στα παρκέ στα μέσα της σεζόν 1994/95, στον αγώνα των Μπουλς με τους Πέισερς στην Ιντιάνα, όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στο Σικάγο.

"Θα θυμάμαι πάντα όταν επέστρεψε ο Μάικλ Τζόρνταν έπειτα από απουσία δύο χρόνων στην Ιντιάνα το 1995. Σίγουρα οι λόγοι ήταν διαφορετικοί από τον Κλέι, αφού αυτός ήταν τραυματίας, ενώ ο Μάικλ είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του. Αλλά αυτή η μέρα μου έχει μείνει" δήλωσε αρχικά ο Κερ, για να προσθέσει σχετικά με μία συνομιλία που είχε με τον τότε συμπαίκτη του, Τζαντ Μπούσλερ:

"Σκεφτόμουν αυτό το παιχνίδι. Θυμάμαι ότι τότε πήγαινα στο αεροδρόμιο με τον Τζαντ Μπούσλερ και θυμάμαι να τον ρωτάω 'τι πιστεύεις ότι θα κάνει ο Φιλ (σ.σ Τζάκσον); Θα τον φέρει από τον πάγκο ή θα είναι βασικός;" Και ο Μπούσλερ τότε με διέκοψε και μου είπε: "Στιβ, είναι γενικός κανόνας ότι όταν έχεις ένα δικό σου άγαλμα έξω από το γήπεδο, τότε ξεκινάς βασικός. Και είναι αυτό που σκέφτομαι όταν με ρωτάει ο κόσμος τι θα κάνω με τον Κλέι. Είναι ο Κλέι Τόμπσον. Όταν σκοράρεις 60 πόντους σε 29 λεπτά, ο προπονητής σου πρέπει να σε ξεκινήσει".

Κλείνοντας το θέα, ο Κερ είπε σχετικά με τον ρόλο του Τόμπσον: "Του έχω πει ότι θα ξεκινήσει. Έχει λογική να το κάν, επειδή κάποια στιγμή θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Θα έχει λιγότερες ευθύνες και λιγότερα λεπτά συμμετοχής, τα οποία σταδιακά θα αυξήσουμε. Αυτό είναι το πλάνο μας".

Δείτε την δήλωση του Κερ:

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ