NBA

Τέλος η σεζόν για τον Κλέι Τόμπσον, ψάχνουν παίκτη οι Γουόριορς

Ο Κλέι Τόμπσον, βασικός σούτινγκ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Κλέι Τόμπσον, βασικός σούτινγκ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς AP PHOTO/TONY AVELAR

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ο Κλέι Τόμπσον θα χάσει όλη τη σεζόν 2020/21, τη δεύτερη συνεχόμενη, με αποτέλεσμα οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Αυτό που όλοι φοβήθηκαν, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/11). Ο τραυματισμός του Κλέι Τόμπσον είναι αρκετά σοβαρός (ρήξη αχίλλειου τένοντα), με αποτέλεσμα οι Γουόριορς να βγαίνουν στην αγορά για να βρουν τον αντικαταστάτη του για τη σεζόν 2020/21.

Ο Τόμπσον θα χάσει όλη τη χρονιά, όπως αποκάλυψε ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, ενώ είχε χάσει και ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο. Έμεινε 17 μήνες εκτός δράσης μετά από τη ρήξη χιαστού στους τελικούς του 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς, δούλευε σκληρά για να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα της φετινής περιόδου, αλλά...

Οι Γουόριορς βρίσκονται πλέον σε μια πολύ ξεκάθαρη κατάσταση. Θα ζητήσουν την disabled player exception (9.3 εκατομμύρια δολάρια, εκπνέει στις 17 Απριλίου και αφορά μονοετές συμβόλαιο) από το ΝΒΑ και θα αναζητήσουν τον παίκτη που θα βρεθεί στο πλευρό του Άντριου Γουίγκινς (αν δεν παραχωρηθεί με ανταλλαγή), ώστε να μπουν στη χρονιά με μια καλή πεντάδα στην οποία θα βρίσκονται επίσης ο Στεφ Κάρι, ο Ντρέιμοντ Γκριν κι ο Τζέιμς Γουάιζμαν που επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του NBA Draft 2020.

Όπως ανέλυσε νωρίτερα το Sport24.gr, υπάρχει και η trade exception από την ανταλλαγή του Αντρέ Ιγκουοντάλα στους Μέμφις Γκρίζλις, αξίας 17.185.185 δολαρίων, που όμως εκπνέει στις 23 Νοεμβρίου, σε τέσσερις ημέρες. Οι Γουόριορς μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μόνο για απόκτηση παίκτη μέσω ανταλλαγής.

Ο Τόμπσον έχει 19.5 πόντους από 55% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο, 85% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 33.1 λεπτά συμμετοχής σε 615 αγώνες κανονικών περιόδων από το 2011 έως σήμερα, έχοντας χάσει ολόκληρη τη σεζόν 2019/20.

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ