ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ

Οι τέσσερις μέρες της κόλασης για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πανηγυρίζουν σε αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πανηγυρίζουν σε αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Ο τραυματισμός του Κλέι Τόμπσον, η αγωνία για τις εξετάσεις, η disabled player exception και η trade exception των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επόμενες τέσσερις μέρες θα δείξουν αν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα κάνουν τη σεζόν 2020/21 πρωταθλητισμό.

Η είδηση του τραυματισμού του Κλέι Τόμπσον σόκαρε το ΝΒΑ το βράδυ της Τετάρτης (18/11). Οι Γουόριορς βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα για να μάθουν τι έχει συμβεί με τον βασικό τους σούτινγκ γκαρντ, οι πληροφορίες μιλούν για σοβαρό πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και η ψυχολογία στον οργανισμό βρίσκεται στο ναδίρ. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, εν όψει της σεζόν 2020/21, στην οποία η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο ονειρευόταν ότι θα κάνει ξανά πρωταθλητισμό.

Οι Γουόριορς επέλεξαν τον σέντερ Τζέιμς Γουάιζμαν στο νούμερο 2 στο NBA Draft 2020, για να τον βάλουν δίπλα στον Ντρέιμοντ Γκριν στην αρχική τους πεντάδα, πήραν τον πόιντ γκαντ Νίκο Μανιόν στο 48 και τον περιφερειακό Τζαστίνιαν Τζέσαπ στο 51. Με τον Κλέι Τόμπσον εκτός δράσης πιθανότατα για μήνες, εκτός αν έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα που σημαίνει ότι θα χάσει και τη φετινή σεζόν, ο Στιβ Κερ χρειάζεται οπωσδήποτε έναν πενταδάτο στο 2-3, δίπλα στον Άντριου Γουίγκινς, που θα έχει αποτελεσματικό σουτ από την περιφέρεια για να μην παγιδεύεται ο Στεφ Κάρι, για να ανοίγει το γήπεδο και για να έχουν οι Γουόριορς το γνωστό τους στυλ με πολλά σουτ, γρήγορες επιθέσεις και αποφάσεις.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΩΝ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

PG: Στεφ Κάρι, Κάι Μπάουμαν *, Μάικαλ Μάλντερ *, Νίκο Μανιόν

SG: Τζόρνταν Πουλ, Ντέιμιον Λι *

SF: Άντριου Γουίγκινς, Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον *

PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Έρικ Πάσκαλ, Άλεν Σμάιλαγκιτς

C: Τζέιμς Γουάιζμαν, Κεβόν Λούνι, Μαρκίς Κρις *

Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη των Γουόριορς για έναν backup άσο και για έναν σημαντικό παίκτη στο 2-3, μπροστά από τους Πουλ - Λι που θα κληθούν να σηκώσουν αρκετό βάρος ως ρολίστες με αρκετά λεπτά στο ροτέισον.

Το ερώτημα είναι ένα: Έχουν στο Σαν Φρανσίσκο χρήματα για να επενδύσουν σε έναν πραγματικά καλό περιφερειακό; Η απάντηση είναι απλή: Έχουν, αλλά με... πλάγιο τρόπο. Οι μισθοί του σημερινού ρόστερ ξεπερνούν κατά πολύ το salary cap, αν όμως ο Τόμπσον αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για όλη τη σεζόν η ομάδα θα αιτηθεί να μη μετρήσει ο μισθός του. Θα τον πληρώσει κανονικά, ωστόσο θα έχει το δικαίωμα να τον αφαιρέσει από το payroll για να μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Εκτός αυτού, οι Γουόριορς διατηρούν μια σπουδαία exception 17.185.185 δολαρίων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, από την ανταλλαγή που είχε στείλει τον Αντρέ Ιγκουοντάλα στους Μέμφις Γκρίζλις. Αυτή η exception όμως εκπνέει στις 23/11, σε τέσσερις μέρες δηλαδή, τρεις μέρες μετά από την έναρξη της Free Agency, οπότε υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά όχι για πολύ ακόμη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Γουόριορς ελπίζουν να μάθουν το συντομότερο δυνατό τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Κλέι Τόμπσον, για να δουν στη συνέχεια αν μπορούν να ζητήσουν από τη Λίγκα την disabled player exception (αξίας 9.3 εκατομμυρίων δολαρίων) που μπορούν να πάρουν μόνο στην περίπτωση που ο σταρ τους χάσει ολόκληρη τη σεζόν. Διαφορετικά, αν ο Τόμπσον μείνει εκτός δράσης για μερικούς μήνες, η ομάδα θα μπορεί να αναζητήσει έναν προσωρινό αντικαταστάση με την trade exception των 17 εκατομμυρίων.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πέσει το ντόμινο στο Σαν Φρανσίσκο. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Γουόριορς να ενδιαφερθούν για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς...

TAGS ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ