FIBA WORLD CUP

Οι δώδεκα του Μουντομπάσκετ

Οι δώδεκα του Μουντομπάσκετ
ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ INTIME SPORTS

Βγήκε η δωδεκάδα της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ, με την FIBA να ετοιμάζεται για ποινές, όχι όμως εξοντωτικές

Ο Γιόνας Καζλάουσκας ανακοίνωσε την δωδεκάδα της Εθνικής Ομάδας, ενώ η FIBA ζήτησε απολογίες τριών για τα επεισόδια, ετοιμάζοντας ποινές, όχι όμως, τόσο ... μεγάλες

Με καθυστέρηση 24 ωρών –λόγω ανωτέρας βίας (FIBA)- ο Γιόνας Καζλάουσκας ανακοίνωσε στους διεθνείς ποιοι θα ταξιδέψουν αύριο (26/8) με προορισμό την Αγκυρα για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ. Όπως είχε ενημερώσει το SPORT 24 (από την Κυριακή 22/8) οι τρεις που κόπηκαν από τον Λιθουανό είναι οι Κώστας Βασιλειάδης, Κώστας Παπανικολάου και Νίκος Παππάς. Προς εκτόνωση οδεύει η υπόθεση του επεισοδίου…

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο, αφού η 12άδα ήταν λίγο ως πολύ δεδομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 η Διεθνής Ομοσπονδίας ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία τις απολογίες των τριών αθλητών, που εμπλέκονται στον καβγά με τους Σέρβους, τουτέστιν τις απολογίες των Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Αντώνη Φώτση και Κώστα Τσαρτσαρή, οι οποίες πρέπει να κατατεθούν αύριο (Πέμπτη 26/8) και μπορεί να γίνουν είτε γραπτώς είτε τηλεφωνικώς.

Εδώ αρχίζουν οι εκτιμήσεις και οι ερμηνείες αυτής της σημαντικής εξέλιξης. Η FIBA δικαιούται να επιβάλει ποινές, ωστόσο εκτιμάται ότι είτε 1) θα είναι χλιαρές όπως διατείνεται και ο Σέρβος παλαίμαχος άσος Σάσα Τζόρτζεβιτς (1-2 αγωνιστικές) και θα εφαρμοστούν άμεσα, είτε 2) θα είναι εξοντωτικές (όπως εκείνες που είχαν επιβληθεί πέρυσι στους δύο Ουρουγουανούς και στον Μεξικανό για παρόμοια σύρραξη), αλλά θα εφαρμοστούν από την επόμενη διεθνή διοργάνωση ή διοργανώσεις.

Οι δώδεκα που φεύγουν την Πέμπτη το πρωί για την Άγκυρα είναι οι Φώτσης, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Σπανούλης, Βουγιούκας, Μπουρούσης, Πρίντεζης, Σχορτσιανίτης, Ζήσης.

Πάμε με δώδεκα...


Το δεδομένο είναι ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει μαζί του δώδεκα παίκτες, ούτε έναν παραπάνω και ο αριθμός «12» έχει τη δική του σημειολογία. Δεν πιέζει ακριβώς τη FIBA να μην επιβάλει άμεσα ποινές (θα μπορούσε να εκληφθεί ως κίνηση τακτικής εκ μέρους της Ομοσπονδίας, η οποία –ας μην το γρουσουζέψουμε- έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τη μάχη με τον χρόνο), αλλά καθιστά σαφές προς τη Διεθνή Ομοσπονδία ότι θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση σε δύο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις εάν δεν τηρήσει τα περυσινά δεδικασμένα.

Προσοχή, ουδείς στην ΕΟΚ εκτιμά ότι οι παίκτες που ενεπλάκησαν στο συμβάν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Τονίζουν, όμως, ότι η FIBA οφείλει να διατηρήσει τη στάση που κράτησε σε ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος επιβάλλοντας «καμπάνες», που θα αφορούν σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Συζητώντας με συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, η πρακτική της αναβλητικότητας έχει τη δική της λογική. «H FIBA δεν θα θελήσει να διαταράξει τις ισορροπίες του Μουντομπάσκετ, το οποίο έχει ήδη χάσει αρκετά από τα αστέρια του», μας είπε ένας εξ αυτών, που παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Όσο για την έρευνα που έχει διατάξει ο αθλητικός εισαγγελέας, βρίσκεται σε εξέλιξη και «όπως κατέθεσαν οι Σέρβοι και μάλιστα πρώτοι γιατί είχαν ταξίδι, έτσι και οι Ελληνες θα καταθέσουν μόλις επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Μουντομπάσκετ», πρόσθεσε κάποιος άλλος για να συμφωνήσουν στο εξής:

«Δεν είπε κανείς ότι οι παίκτες θα μείνουν ατιμώρητοι. Με τον ίδιο τρόπο που σκέφτηκε και λειτούργησε ο αθλητικός εισαγγελέας, ενδεχομένως να σκέφτεται και η FIBA», εικάζουν οι περισσότεροι. Αυτά, βέβαια, όλα είναι εκτιμήσεις. Το θέμα είναι τι θα αποφανθεί ο Πάτρικ Μπάουμαν…

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ