EUROCUP

Οι αντίπαλοι του Πανελληνίου στο Eurocup

Οι αντίπαλοι του Πανελληνίου στο Eurocup
Eurocup

Στον προκριματικό γύρο του Eurocup θα αγωνιστεί ο Πανελλήνιος και μπορεί να βρει Μαρούσι και Άρη, αν αποκλειστούν από την Ευρωλίγκα

Το σύστημα διεξαγωγής του Eurocup διαφέρει ελαφρώς σε σχέση με το περσινό. Πέρυσι έγιναν δύο προκριματικοί γύροι απ' όπου συμπληρώθηκε ο αριθμός των 32 με τον οποίον διεξήχθη η κανονική περίοδος των ομίλων. Φέτος ο προκριματικός γύρος είναι ένας, καθώς οι ομάδες δεν είναι 48, αλλά 34. Σε αυτές προστίθενται και οι 6, που θα αποκλειστούν από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και οι οποίες θα καταλήξουν στους ομίλους του Eurocup.
Αυτό σημαίνει ότι εάν το Μαρούσι ή ο Αρης ή και οι δύο αποκλειστούν από τους ομίλους της Ευρωλίγκα, τότε θα παίξουν σε αυτούς του Eurocup. Για τούτο το λόγο ο Πανελλήνιος αναγκάζεται να πάρει μέρος στον προκριματικό γύρο του Eurocup. Κάτι που είχε γίνει και πέρυσι, όταν οι "ολυμπιονίκες" ξεκίνησαν από τον πρώτο προκριματικό γυρο.

Οι ομάδες των προκριματικών

Το καλό για τον Πανελλήνιο, πάντως, είναι ότι θα χρειαστεί να αποκλείσει μόνο μία ομάδα για να περάσει στους ομίλους. Και τούτο διότι στην προκριματική φάση μετέχουν 16 ομάδες, από τις οποίες προκρίνονται 8. Από την κλήρωση της Βαρκελώνης, δηλαδή, θα προκύψουν 8 ζευγάρια, οι νικητές των οποίων συνεχίζουν στους ομίλους του Eurocup, ενώ οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν στο Eurochallenge. Οι 16 ομάδες των προκριματικών είναι οι:

Πανελλήνιος (Ελλάδα), Βαλένθια, Μπιλμπάο (Ισπανία), Κράφτβερκ Βελς (Αυστρία), Μονς (Βέλγιο), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Ροάν (Γαλλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Ρίγα (Λετονία), Τέραμο (Ιταλία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν στην κλήρωση θα υιοθετηθεί λογική ισχυρών και αδυνάτων ομάδων, που δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, ή θα είναι δυνατό να κληρωθούν όλοι με όλους. Αν ισχύσει το τελευταίο, τότε ο Πανελλήνιος διατρέχει κίνδυνο να βρει απέναντί του δυνατό αντίπαλο (π.χ. Ντιναμό Μ., Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μπεσίκτας) και να έχει δύσκολο έργο.

Οι ομάδες των ομίλων

Άλλες 18 ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους 8 ομίλους της πρώτης φάσης του Eurocup και στη Βαρκελώνη θα μάθουν σε ποιον όμιλο θα συμπεριληφθούν και με ποιους αντιπάλους. Αυτές οι 18 ομάδες είναι οι:

Ούνιξ Καζάν, Τριούμφ Λιουμπέρτσι, Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία), Σολέ, Νανσί (Γαλλία), Χέμοφαρμ, Ερ. Αστέρας (Σερβία), Μπανταλόνα, Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Τουρκ Τέλεκομ, Γαλατασαράι (Τουρκία), Ζαντάρ (Κροατία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Τέλεκομ Μπον (Γερμανία), Μπιέλα (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Τούροβ (Πολωνία), Αζοβμάς (Ουκρανία).

Σε αυτές τις 18 ομάδες θα προστεθούν και οι 6 που δεν θα καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους της Ευρωλίγκα.
















TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ