ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Παούλιους Γιανκούνας εξήγησε πώς η Ζάλγκιρις αποφάσισε να στηρίξει τον Κάζις Μακσβίτις

Ο Παούλιους Γιανκούνας εξήγησε πώς η Ζάλγκιρις αποφάσισε να στηρίξει τον Κάζις Μακσβίτις
ZALGIRIS KAUNAS

Για τις διεργασίες που έγιναν στο εσωτερικό της Ζάλγκιρις το τελευταίο διάστημα και για την παραμονή του Κάζις Μακσβίτις στον πάγκο της ομάδας, μίλησε ο GM του συλλόγου, Παούλιους Γιανκούνας.

Η Ζάλγκιρις έφτασε πολύ κοντά στην αποδέσμευση του Κάζις Μακσβίτις και σε συμφωνία με τον Αντρέα Τρινκιέρι, όμως τελικά αποφάσισε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στον πρόσωπο του Λιθουανού τεχνικού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, δε, το BasketNews, κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το κύμα υποστήριξης των παικτών του κλαμπ προς τον Μακσβίτις, κάτι που δεν θέλησε να παραδεχθεί το GM της ομάδας, Παούλιους Γιανκούνας.

"Όπως ανακοινώσαμε δημόσια, στηρίζουμε πλήρως τον κόουτς Μακσβίτις. Είχαμε πολλές εσωτερικές συζητήσεις και με το προπονητικό επιτελείο και με τους παίκτες. Έχουμε κάποιοιυς τραυματίες και κάποιους καινούργιους αθλητές που χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μετά από όλες τις συζητήσεις και τις αναλύσεις, συνεχίζουμε τη δουλειά και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν.

Δεν παίζουμε όπως πέρσι. Πέρσι είχαμε μία από τις καλύτερες άμυνες στην EuroLeague και αυτό δεν το έχουμε πια. Αυτό μας βοηθούσε να χτίσουμε και επιθετικά. Όταν δεν κάνουμε τη δουλειά, αρχίζουν οι αμφιβολίες και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Η συζήτηση με τους παίκτες δεν άλλαξε τα πλάνα της διοίκησης.

Είναι η στιγμή της σεζόν που γίνονται συζητήσεις με παίκτες. Είχαμε μια κουβέντα πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και η ομάδα φαινόταν διαφορετική μετά. Είχαμε μια συζήτηση με τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο χθες και είπαν ότι είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα και τον τρόπο που παίζει η ομάδα.

Μιλάμε με παίκτες, προπονητές, μάνατζερ. Όταν μία ομάδα παίζει κάτω από το προσδοκώμενο επίπεδο, είναι φυσικό να γίνονται συζητήσεις με πολλά και διαφορετικά άτομα.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και ως παίκτης, όταν ήθελα μία πληροφορία να μείνει εντός της ομάδας. Κάνετε τη δουλειά σας καλά, μαθαίνετε πληροφορίες, αλλά δεν μπορώ να πω αν είναι σωστές (σσ. αναφορικά με τον Αντρέα Τρινκιέρι).

Οι παίκτες είπαν ότι ότι ήταν δυσαρεστημένοι με την κατάσταση. Είπαν ότι βλέπουν το πρόβλημα και ότι οι προσπάθειά τους δεν είναι αρκετή. Οι παίκτες νιώθουν την πίεση.

Η Ζάλγκιρις βρίσκεται στην καρδιά του Παούλιος Μοτιεγιούνας. Θέλει να ξέρει πώς τα πηγαίνουμε, αλλά δεν παίρνει αποφάσεις. Αυτή είναι δική μου δουλειά", ανέφερε μεταξύ άλλων.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ