ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O γηραιός και η μεταγραφή...

O γηραιός και η μεταγραφή...
Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδης

Πριν τον Ηρακλή η... μεταγραφή. Νάχμπαρ, Ραντούλιτσα και Χάτσον στη λίστα του Ομπράντοβιτς (vid)

Στα μεταγραφικά από χθες που ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά άνοιξε τις πόρτες του στο ενδεχόμενο μεταγραφής, τα φαξ με τις προτάσεις έκαναν... βουνό. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έμεινε ικανοποιημένος από κανένα όνομα, αν και φήμες ήθελαν αυτό του Μπόστιαν Νάχμπαρ να είναι το καλύτερο από όσα ακούστηκαν.
Ο Σλοβένος είναι υπό διωγμόν από την Εφές και η περίπτωση του μόνο... άσχημη δεν είναι. Απλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει κάποιον παίκτη που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, θα έχει όρεξη να δουλέψει και θα βοηθήσει άμεσα τους πράσινους. Όπως έγινε με τον Γκολέματς.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Στη λίστα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν προστεθεί τις τελευταίες ημέρες αρκετά ονόματα πλην από αυτό του Νάχμπαρ. Η διάθεση της Ρόμα να πουλήσει παίκτες μιας κι αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, πλήθυνε τις φήμες για τον Αντρέ Χάτσον, ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Ο 31χρονος φόργουορντ έχει αγωνιστεί στο Περιστέρι, στο Μαρούσι, στον Μακεδονικό και στον Πανιώνιο και τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί από τους σταθερότερους παίκτες των "Ρωμαίων".

Στο μεταξύ η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι του Μίροσλαβ Ραντούλιστα (21, 2.13). Ο πανύψηλος διεθνής Σέρβος (μέλος της φετινής εθνικής που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Πολωνία) είναι εδώ και καιρό στο "ραντάρ" του Παναθηναϊκού.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το buy-out που ζητά η Ζελέζνικ, η οποία ως γνωστόν βασίζεται στην πώληση παικτών, όπως έγινε με τους Τεόντοσιτς και Ερτσέγκ. Ο Ραντούλιτσα αποτελεί την καλύτερη λύση για το "τριφύλλι", που θα πρέπει όμως να δώσει αρκετά χρήματα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει κι από την εμπλοκή της Μακάμπι Τελ Αβίβ που τον έχει βάλει εδώ και καιρό στο μάτι.

Διαμαντίδης: "Δεν ξεχωρίζουμε ομάδες"

Στο μεταξύ, υπάρχει και... αγωνιστικό μενού για τον Παναθηναϊκό, μιας και την Τετάρτη (20/1) θα υποδεχτεί τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 80-64 στο Ιβανώφειο.

Δηλώσεις για το ματς αλλά και για την κλήρωση της Ευρωλίγκα, έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο προσωπικό του σάιτ... " Εδώ που φτάσαμε, στις 16 καλύτερες ομάδες της Euroleague δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ομάδες. Όλες είναι σοβαρές και δύσκολες. Η χθεσινή κλήρωση μάς έβαλε σε έναν όμιλο στον οποίο ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα υπάρχει σίγουρα η Μπαρτσελόνα. Είναι μία ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό και παρουσιάζεται το ίδιο δυνατή μέσα αλλά και μακριά από το σπίτι της.

Η Παρτιζάν είναι παραδοσιακή δύναμη, που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο μέσα στην έδρα της, όπως έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι παίζοντας στη Χάλα Πιονίρ. Όσο για το Μαρούσι, η παρουσία του στο πρωτάθλημα αλλά και η πρόκρισή του στο Top 16 μιλάνε από μόνα τους για τη δυναμικότητά του.

Θεωρώ σημαντικό το ότι θα κάνουμε ένα ταξίδι λιγότερο και ουσιαστικά θα δώσουμε ένα επιπλέον ματς στην έδρα μας, αφού και το Μαρούσι χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ. Σε έναν μήνα πολύ δύσκολο, όπως είναι ο Φεβρουάριος, μία λιγότερη μετακίνηση παίζει σημαντικό ρόλο.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τη διασταύρωση με τον άλλον όμιλο. Προέχει η πρόκριση στην προημιτελική φάση. Όταν με το καλό φτάσουμε εκεί τότε θα ασχοληθούμε με τον αντίπαλο. Μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Τα πράγματα εδώ που φτάσαμε είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όπως άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή





», τόνισε.

"Όχι άλλες... εκπλήξεις"

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε ότι " πρέπει να ανεβάσουμε κατακόρυφα την απόδοσή μας για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Είναι ανάγκη να μεγαλώσουν τα διαστήματα όπου παίζουμε καλό μπάσκετ και να εκλείψουν εκείνα όπου χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Το πρόγραμμά μας θα είναι φωτιά τον Φεβρουάριο, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις για την Euroleague και συγκεκριμένα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα μέσα σε 14 μέρες, θα έχουμε και ενδιάμεσα τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις και η αλήθεια είναι πως τότε βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ελπίζω να γίνει αυτό και φέτος, αρκεί να έχουμε την υγεία μας. Χθες τραυματίστηκε πάλι ο Κώστας ο Τσαρτσαρής και είναι μία πολύ σημαντική απώλεια. Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό».

Τέλος αναφέρθηκε και στο ματς με τον Ηρακλή: «Εμείς τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο αυριανό ματς του κυπέλλου με τον Ηρακλή. Έχουμε πάρει μία μεγάλη διαφορά στο ματς στο Ιβανώφειο και τώρα θέλουμε να προσπαθήσουμε να δείξουμε σοβαρότητα στο παρκέ και στα 40 λεπτά για να κλείσουμε και τυπικά το εισιτήριό μας για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα υπερασπιστούμε ουσιαστικά τον πρώτο από τους τρεις τίτλους μας"



.

Στους κορυφαίους μέρος... δεύτερον


Ο Διαμαντίδης πάντως μαζί με τον Αντώνη Φώτσης έγιναν οι επόμενοι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού που μπήκαν στους υποψήφιους από την Ευρωλίγκα για την δεκάδα... της δεκαετίας, μετά τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Μάικ Μπατίστ που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα.

Μαζί τους ήταν οι Μάρκους Μπράουν και Λουίς Μπούλοκ, Τιους Έντνεϊ, Αλφόνσο Φορντ, Γκρεκόρ Φούτσκα, Χόρχε Γκαρμπαχόθα, Μανού Τζινομπίλι και Τζεί Άρ Χόλντεν.

Ιτούδης: "Εικοσαήμερο... κρίσης"

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Ιτούδης... "καθώς έτσι θα βρεθούμε και τυπικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», κάνοντας μια αναδρομή στην αναμέτρηση της 23ης Δεκεμβρίου στο «Ιβανόφειο»: " Ήμασταν πολύ σοβαροί στο πρώτο παιχνίδι, όπου ουσιαστικά συμπεριφερθήκαμε σαν να μην υπάρχει δεύτερο, σαν να είναι μονός ημιτελικός.

Θέλουμε να βρούμε το ρυθμό μας με την ενσωμάτωση των τραυματιών, αλλά δυστυχώς έχουμε και πάλι ατυχία με τον Κώστα Τσαρτσαρή. Έχουμε έξι συνεχόμενα παιχνίδια στην Αθήνα αρχής γενομένης από αυτό με τον Ηρακλή, για να ακολουθήσουν ουσιαστικά εννέα «τελικοί». Μένοντας όμως στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, αυτό που θέλουμε είναι η νίκη και μια καλή εμφάνιση, απέναντι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α2.

Είμαστε καλύτερη ομάδα, πιο ποιοτική, το δείξαμε και στην πρώτη αναμέτρηση κι αυτό γιατί εκλάβαμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά. Σταματήσαμε τα βασικά ατού τους. Ο Πέτροβιτς είχε μόλις δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ένας παίκτης που έχει τη δυνατότητα να παίξει isolation, να παίξει στο «4» και να επιτεθεί με πρόσωπο. Υπάρχουν ακόμη ο Λαμπρόπουλος που είναι πρώτος σκόρερ, τα γκαρντ του ο Καστλ με τον Κέκελη, ο Μπουτς που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με εμάς στον εκτελεστικό τομέα.

Θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι πολύ σοβαρά. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα αναζητήσουμε τη συνοχή, αλλά και τη συνέχειά μας. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα παιχνίδια σε αυτό το 20ήμερο που έχουμε μπροστά μας, να κάνουμε κάποιες καλές προπονήσεις και θα ξαναπούμε, να είμαστε υγιείς





!", τόνισε.

Τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια για τις αναμέτρησης με τον Ηρακλή αλλά και τον Κολοσσό Ρόδου (Σάββατο 23/1, 17.00) για το ελληνικό πρωτάθλημα διατίθενται σήμερα (10π.μ.-8μ.μ.) από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης). Αύριο θα διατίθενται από το ίδιο σημείο από τις 10π.μ. ως τις 3μ.μ. και από τα εκδοτήρια στο ΟΑΚΑ από τις 2μ.μ.

Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου θα διατίθενται την Πέμπτη (21/1) και την Παρασκευή (22/1) από τη Θύρα 10 από τις 10π.μ. ως τις 8μ.μ. Το Σάββατο (23/1) θα διατίθενται από τη Θύρα 10 ως τις 3μ.μ. και από τα εκδοτήρια στο ΟΑΚΑ από τις 2μ.μ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO Shop (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).

O Νάχμπαρ εν δράσει...









































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ