EUROLEAGUE

Ο εξορκιστής... Βούγιανιτς

Ο Μίλος Βούγιανιτς δηλώνει στο SPORT 24 έτοιμος να ξορκίσει το... κακό στη Βαρκελώνη

Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ θυμάται τον σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη χιαστών) σε μια ανύποπτη στιγμή κατά τη διάρκεια ενός εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο αναγνωρίζει το μεγαλείο της Μπάρτσα, η οποία του συμπεριφέρθηκε πολύ ανθρώπινα αποφασίζοντας να τον διατηρήσει στο ρόστερ της μολονότι υπήρχε ειδικός όρος που της επέτρεπε να τον αποδεσμεύσει!
"Δεν έχω κανένα παράπονο. Οι άνθρωποι μου φέρθηκαν άψογα. Μέχρι και ο πρόεδρος Χοάν Λαπόρτα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να μην ανησυχώ για το συμβόλαιό μου παρά μόνο για την αποθεραπεία μου. Αυτό σημαίνει να είσαι μεγάλο κλαμπ και η Μπαρτσελόνα το απέδειξε περίτρανα και στην περίπτωσή μου. Να φανταστείτε ότι υπήρχε ειδικός όρος στο συμβόλαιό μου που επέτρεπε στον σύλλογο να διακόψει τη συνεργασία μας σε περίπτωση τόσο σοβαρού τραυματισμού, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Με κράτησαν μέχρι το καλοκαίρι. Ηταν πολύ σωστοί και δεν θα το ξεχάσω ποτέ!"

, εξομολογήθηκε ο 26χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον άσο της Μπάρτσα και αρχηγό της εθνικής Μιχάλη Κακιούζη.

"Σπουδαίος ο Κακιούζης"

"Είναι σπουδαίο παιδί. Από την πρώτη στιγμή που κτύπησα στο γόνατο ο Μιχάλης ήταν δίπλα μου. Μου τηλεφωνούσε, ερχόταν στο νοσοκομείο μαζί με τη σύζυγό του, ήταν απίστευτος. Και τα άλλα παιδιά, όμως, μου συμπαραστάθηκαν εκείνη την περίοδο, απλώς δεν ήταν γραφτό να συνεχίσω μαζί τους το καλοκαίρι. Στο συμβόλαιό μου υπήρχε οψιόν για την περίοδο 2006-07 και έκρινα ότι θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν οι δρόμοι μας και να παρατείνω κατά δύο μήνες την αποθεραπεία μου.

Βλέπετε, είχα ξαναπάθει χιαστούς και δεν υπήρχε περιθώριο για νέο ρίσκο"

, μας είπε ο Σέρβος διεθνής, ο οποίος στους τελευταίους αγώνες του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να αποδίδει το μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

"Δεν θέλω να μεγαλοποιώ τα πράγματα, αλλά το ίδιο αισθάνομαι και εγώ! Πριν από λίγους μήνες όταν άρχισα να ξαναμπαίνω στους αγώνες, ήταν λογικό να είμαι κάπως επηρεασμένος από τον δεύτερο τραυματισμό. Επαιξα καλά ορισμένα βράδια, αλλά δεν είχα διάρκεια και αυτό είναι το ζητούμενο τώρα. Για την ακρίβεια, όχι απλώς ζητούμενο, αλλά και καθήκον μου να τα δώσω όλα.

Καθήκον προς τον προπονητή και την ομάδα που με πίστεψαν και με έφεραν στην Αθήνα. Μόνο ένας αγνώμων δεν θα σκεφτόταν με αυτό τον τρόπο και εγώ δεν είμαι αγνώμων"

, σχολίασε ο Βούγιανιτς, ο οποίος δεν έχει... χορτάσει από τις πέντε νίκες του Παναθηναϊκού στο Top 16 της Ευρωλίγκας, αλλά θέλει και την έκτη αύριο (21/3) το βράδυ στο σπίτι της πρώην ομάδας του.

"Εννοείται ότι θέλω και την έκτη! Οταν σου δίνεται η ευκαιρία να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα στην έδρα της, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη! Την αρπάζεις από τα μαλλιά και εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο στο Top 16 συνδυάζοντάς το με καλό μπάσκετ. Εξάλλου, μας δίνεται η ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τους μεγάλους αγώνες των πλέι οφ και μάλιστα σε μια καυτή έδρα, όπως αυτή που δημιουργούν οι Καταλανοί στους εντός έδρας αγώνες της Μπάρτσα", κατέληξε ο άσος του Τριφυλλιού, ο οποίος δεν πρόλαβε να γίνει κομμάτι της Μπαρτσελόνα (αγωνίστηκε μόλις σε εννέα ματς σε Ευρωλίγκα και ACB), αλλά έχει αρκετούς φίλους για να συναντήσει. Αν καταφέρει δε να στενοχωρήσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τότε θα είναι διπλά ικανοποιημένος για ευνόητους λόγους...








TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ