NBA

NBA, τα 7 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Ο Τζόρνταν Πουλ είναι άλλος παίκτης χωρίς τον Κλέι Τόμπσον

Ο Τζόρνταν Πουλ των Γουόριορς
Ο Τζόρνταν Πουλ των Γουόριορς Ⓒ 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζόρνταν Πουλ που κουβάλησε τους Γουόριορς και επιβεβαίωσε ότι είναι άλλος παίκτης όταν λείπει ο Κλέι Τόμπσον, το νέο ρεσιτάλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η μίνι έκρηξη του Μικάλ Μπρίζες. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν τα χαράματα. 

Ο Τζόρνταν Πουλ έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ εν τη απουσία του Κλέι Τόμπσον, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα και οι Σανς συνεχίζουν τον… χαβά τους, αναδεικνύοντας (πάλι) τον Μικάλ Μπρίτζες.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 7 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Γουόριορς παρατάχθηκαν στο Σαν Αντόνιο χωρίς τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Άντριου Γουίγκινς, Άντρε Ιγκουοντάλα και Ντρέιμοντ Γκριν. Βρέθηκαν στο -17. Τελικά όμως έφεραν τα πάνω-κάτω στην τέταρτη περίοδο και πήραν την νίκη με 120-124, τρελαίνοντας κόσμο.

Ο Τζόρνταν Πουλ με 31 πόντους (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντάμιον Λι να προσθέτει 21 πόντους και τον Μόουζες Μούντι 20 πόντους. Για τους Σπερς, ο Ντεζάντε Μάρεϊ είχε 27 πόντους και ο Κέλντον Τζόνσον 21 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία περνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν στα triple-double, άντεξε το αντιαθλητικό χτύπημα του Μόντρεζλ Χάρελ και οδήγησε τους Μπακς στην νίκη με 112-98 επί τους Γουίζαρντς, τελειώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους, 15 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 κοψίματα.

Ήταν ακόμα ένα σόου του “Greek Freak” που συνεχίζει να κουβαλάει τους Μπακς, οι οποίο έχουν πλέον ρεκόρ 32-21 και βρίσκονται στην 5η θέση της Ανατολής, απέχοντας πάντως μόλις 3 νίκες από τους 1ους Μπουλς (32-18). Το Μιλγουόκι συνεχίζει να κάνει το καθήκον του.

Οι δύο εκδοχές του Τζόρνταν Πουλ

Ο Τζόρνταν Πουλ είναι πιθανότητα αυτός που δέχθηκε το ισχυρότερο “πλήγμα” από την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον στους Γουόριορς. Καθόλου τυχαία, όποτε ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ ξεκουράζεται, ο Πουλ… ξεσαλώνει, όπως έκανε και κόντρα στους Σπερς, όπου σταμάτησε στους 31 πόντους, ενώ σημείωσε και το σημαντικότερο καλάθι του αγώνα.

Όπως γίνεται σαφές, ο Πουλ είναι άλλος παίκτης όταν συνυπάρχει με τον Τόμπσον και έρχεται από τον πάγκο να τον ξεκουράσει και άλλος όταν χρίζεται βασικός στα “ρεπό” του άλλοτε All Star γκαρντ, κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς:

Στους 9 αγώνες που έχουν συνυπάρξει οι δυο τους - και άρα έχει έρθει από τον πάγκο, ο Πουλ έχει 11.4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Στους 5 αγώνες που αγωνίστηκε βασικός λόγω της απουσίας του Τόμπσον έχει 22.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ μέσο όρο σε 32 λεπτά συμμετοχής, έχοντας σημειώσει τουλάχιστον 20 πόντους και στα 5 παιχνίδια.

Είναι σαφές πως ο Πουλ καταλαβαίνει ότι με τον Τόμπσον στο παρκέ δεν γίνεται να κάνει αυτά που έκανε στο πρώτο μισό της σεζόν. Προς το παρόν δείχνει - δικαιολογημένα - να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Όπως και να έχει, δεν παύει όλο αυτό να δείχνει ακόμα περισσότερο την δυναμική των Γουόριορς.

Η έκρηξη του Μπρίτζες

Ο Μίκαλ Μπρίτζες έχει κάνει ένα - πολύ μικρό είναι η αλήθεια - βήμα πίσω φέτος στους Σανς βάσει αριθμών. Παραμένει πολύτιμος όμως για το Φοίνιξ, που πλέον μετράει 11 σερί νίκες και δείχνει πως βρήκε τρόπο να τον εμπλέξει περισσότερο στην επίθεση, με αποκορύφωμα τον αγώνα με τους Νετς (νίκη με 121-111), όπου ο Μπρίτζες είχε 27 πόντους (ρεκόρ για φέτος), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής.

Στους τρεις τελευταίους αγώνες των Σανς ο Μπρίτζες έχει την δική του μίνι-έκρηξη, αριθμώντας 23.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο με 41.7% στα τρίποντα σε 41 λεπτά συμμετοχής. Όλα αυτά ενώ παραμένει ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας. Το Φοίνιξ εξακολουθεί να βρίσκει τρόπους να έχει όλους τους παίκτες του ευχαριστημένους.

Ο πάγκος των Γουλβς είναι (;) εδώ

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το γεγονός ότι οι Γουλβς παίρνουν πολύ λίγα πράγματα φέτος από τον πάγκο τους και γενικά πίσω από τους Τάουνς, Έντουαρντς και Ράσελ. Κόντρα στο Ντένβερ ωστόσο, ήταν οι παγκίτες τους αυτοί που έκαναν την διαφορά, σε μία μορφή εξιλέωσης, στην νίκη της Μινεσότα με 130-115.

Οι αναπληρωματικοί των Γουλβς ήταν απολαυστικοί, προσφέροντας συνολικά 68 πόντους, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο ξέσπασμα της Μινεσότα στην 2η περίοδο, με το οποίο καθάρισαν το ματς. Αν συνεχίσουν έτσι, τότε οι Γουλβς θα ανέβουν κατακόρυφα.

Οι Νετς πρέπει να ανησυχούν

Οι Νετς ηττήθηκαν (και) στο Φοίνιξ. Αυτή η ήττα βέβαια δεν είναι γκέλα. Όπως δεν ήταν γκέλα και η προ ημερών ήττα στο Γκόλντεν Στέιτ από τους Γουόριορς. Ακόμα κι έτσι, το γεγονός ότι το Μπρούκλιν μετράει 5 ήττες δεν είναι ακριβώς κάτι που πρέπει μπορεί - ούτε πρέπει - να περάσει απαρατήρητο.

Οι Νετς έχουν πλέον ρεκόρ 29-21 και βρίσκονται στην 6η θέση της Ανατολής, με τους 7ους Χόρνετς να ακολουθούν με 28-23. Πριν από μερικές εβδομάδες το Μπρούκλιν - με τον Κέβιν Ντουράντ υγιή βέβαια - βρισκόταν στην κορυφή της περιφέρειας. Πλέον, με την επιστροφή του Ντουραντ να χρονολογείται γύρω στον Μάρτιο, μοιάζει πιο πιθανο να πέσει από την 6αδα - και να μπλέξει με το play-in τουρνουά - παρά με το να διεκδικήσει το Νο1.

Οι Νετς εξακολουθούν να είναι, στα χαρτιά, μία τρομακτική ομάδα. Το θέμα βέβαια είναι ότι από την περσινή σεζόν η ομάδα που οραματίζεται ο Στιβ Νας βρίσκεται κυρίως… στα χαρτιά και στα video game. Και με τον Ίρβινγκ να μην προβλέπεται να αλλάξει γνώμη για τον εμβολιασμό σύντομα, μάλλον αυτό θα μείνει έτσι.

Η άδικη αποβολή του Ίνγκραμ

Κάποιοι παίκτες υπερβάλλον και σωστά δέχονται τεχνική ποινή. Ενίοτε όμως υπερβάλλουν και οι διαιτητές, σε σημείο που γίνονται γραφικοί. Αυτό συνέβη και στον αγώνα των Πέλικανς με τους Πίστονς, με τους διαιτητές να αποβάλλουν τον Μπράντον Ίνγκραμ επειδή τρόλαρε τον φίλο του - και άλλοτε συμπαίκτη του στην Νέα Ορλεάνη - Φρανκ Τζάκσον έπειτα από τάπα που του έκανε.

Δεν έχει κανείς την απαίτηση από τους διαιτητές να γνωρίζουν ότι ο Ίνγκραμ και ο Τζάκσον έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο Κολέγιο (Ντιουκ), έχουν υπάρξει συμπαίκτες στους Πέλικανς και είναι φίλοι. Δεδομένου πάντως ότι γελούσαν και οι δύο, ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί καμία φορά.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ