NBA

NBA, Λέικερς, η επόμενη μέρα: Όλα ανοιχτά για ΛεΜπρόν Τζέιμς, υπ' ατμόν ο Χαμ - οι σκέψεις για Τρέι Γιανγκ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς AP

Ο πρόωρος αποκλεισμός των Λέικερς στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Νάγκετς είναι πιθανό να φέρει ανακατατάξεις στο Λ.Α. Όλα ανοιχτά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που θέλει να δει τις κινήσεις της ομάδας πριν αποφασίσει τι θα κάνει, δύσκολη η παραμονή του Ντάρβιν Χαμ, συνεχίζουν να βλέπουν τον Τρέι Γιανγκ οι "Λιμνάνθρωποι".

Οι Λέικερς αποκλείστηκαν με 4-1 στον πρώτο γύρο των playoffs μετά την ήττα τους στο Game 5 από τους Νάγκετς. Κάπως έτσι, άνοιξε πρόωρα η συζήτηση που ήθελαν όλοι να αποφύγουν: Τι θα γίνει στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι ήδη πολλά, ωστόσο στο Λ.Α ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους σχεδόν δύο μήνες για να κάνουν τον σχεδιασμό τους, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις τους.

Σχεδόν αδύνατο να μείνει ο Χαμ

Σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, αυτός που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους είναι ο Ντάρβιν Χαμ. Ο τεχνικός της ομάδας φέρεται να έχει χάσει την στήριξη των παικτών του μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους Νάγκετς (4-0 πέρυσι στους τελικούς της Δύσης και 4-1 φέτος στον πρώτο γύρο των playoffs).

Ο Χαμ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο έναντι συνολικά 10 εκατ. δολαρίων, ωστόσο αυτό δεν του εξασφαλίζει τίποτα. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται να έχει χάσει τα αποδυτήρια από τον Φλεβάρη κι έπειτα. Οι παίκτες - με πρώτο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - φαίνεται να μην τον ακούν, ενώ είναι εξαιρετικά πρόσφατο το απίστευτο ξέσπασμα του "Βασιλιά" εναντίον του προπονητή του στο Game 4 με τους Νάγκετς επειδή δεν εισακούστηκε το αίτημά του να γίνει challenge σε μία φάση.

Το συμβόλαιο του ΛεΜπρόν, ο Μπρόνι και οι στόχοι

Την ίδια στιγμή, οι Λείκερς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο "Βασιλιάς" έχει player option για την σεζόν 2024/25 έναντι 51 εκατ. δολαρίων, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει έως τις 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού στις 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το NBA Draft 2024, ενώ στις 30 Ιουνίου ξεκινούν οι συζητήσεις με τους free agents.

Το Λ.Α φαίνεται διατεθειμένο να προσφέρει ακόμα και τριετή επέκταση συμβολαίου έναντι συνολικά 164 εκατ. δολαρίων στον "Βασιλιά", ενώ το "Athletic" αναφέρει ότι οι Λέικερς είναι διατεθειμένοι ακόμα και να επιλέξουν τον γιο του, Μπρόνι Τζέιμς, στο NBA Draft 2024 ώστε να τον πείσουν να μείνει.

Ο ΛεΜπρόν πάντως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: Θέλει να δει τους Λείκερς να κινούνται στην αγορά πριν αποφασίσει. Επιθυμεί να μάθει το πλάνο της ομάδας και το πώς σκοπεύουν οι Λέικερς να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν γύρω από αυτόν και τον Άντονι Ντέιβις.

Το όνομα του Τρέι Γιανγκ των Χοκς βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και έναν μήνα, αφού ο All Star γκαρντ θα έλυνε βασικά δομικά προβλήματα της ομάδας (playmaking και ικανότητα να παίξει το Pick and Roll για να ξεκουράζει τον ΛεΜπρόν, ενώ είναι και σταρ, κάτι που πάντα μετράει στο Λ.Α). Οι Λέικερς όμως ενδεχομένως να προτιμούν τον (συμπαίκτη του Γιανγκ) Ντεζούντε Μάρεϊ. Αυτό που είναι δεδομένο ωστόσο είναι ότι αν τεθεί ποτέ θέμα ενίσχυεησ και δίλημμα ανάμεσα στους Γιανγκ και Μάρεϊ, αυτός που λογικά θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση θα είναι ο... ΛεΜπρόν.

Ένα "καυτό" καλοκαίρι

Το μόνο σίγουρο στο Λ.Α είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Πέρα από τον Χαμ, επισφαλείς θεωρούνται οι θέσεις των ΝτιΆντζελο Ράσελ (απογοήτευσε για 2η σερί σεζόν στα playoffs), Όστιν Ριβς (είναι το καλύτερο αντάλλαγμα που μπορούν να προσφέρουν οι Λέικερς και τον θέλει το... μισό NBA) και Ρούι Χατσιμούρα (έχει "καλό" συμβόλαιο που μπορεί να συμπεριληφθεί σε κάθε trade).

Βασικά, πέραν του ΛεΜπρόν (αν μείνει) και του Ντέιβις όλα τα άλλα μπορούν να βγουν στο "σφυρί", συμπεριλαμβανομένων τριών μελλοντικών ντραφτ πικ πρώτου γύρου που μπορεί να προσφέρει το Λ.Α για να φέρει έναν ακόμα σταρ στην ομάδα. Κοινώς, το καλοκαίρι του 2025 θα είναι "καυτό" για τους Λείκερς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ