NBA

NBA, Κινγκς: Στο στόχαστρο ο Κούζμα, συνεχίζει να ψάχνει για φόργουορντ το Σακραμέντο

Ο Κάιλ Κούζμα με την φανέλα των Γουίζαρντς
Ο Κάιλ Κούζμα με την φανέλα των Γουίζαρντς Ⓒ 2022 TERRANCE WILLIAMS/ ASSOCIATED PRESS

Οι Κινγκς εξακολουθούν να βρίσκονται στην αγορά για έναν φόργουορντ, με το όνομα του Κάιλ Κούζμα των Γουίζαρντς να πέφτει στο τραπέζι. Πώς επηρεάζει αυτό τον Βεζένκοβ.

Ο Όου Τζι Ανουνόμπι κατέληξε στους Νικς. Ο Πασκάλ Σιάκαμ στους Πέισερς. Αμφότεροι είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Κινγκς, οι οποίοι συνεχίζουν να εξερευνούν την αφορά ψάχνοντας για έναν combo φόργουορντ με μέγεθος. Κάπως έτσι, στην λίστα τους προστέθηκε ο Κάιλ Κούζμα (29 χρονών, 2.06 μέτρα).

Ο φόργουορντ των Γουίζαρντς αριθμεί φέτος 21.8 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 6.4 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ μέσο όρο με 34.3% στα τρίποντα σε 31 λεπτά συμμετοχής, έχοντας όλα τα στοιχεία που ψάχνουν οι Κινγκς: Έχει καλό μέγεθος, μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, είναι καλός σουτέρ και είναι άνω του μετρίου δημιουργός. Τώρα μένει να βρεθεί και ένα πακέτο που θα ικανοποιεί τους Γουίζαρντς.

Το Σακραμέντο είναι γνωστό ότι έχει βγάλει στο... σφυρί τους Χάρισον Μπαρνς, Κέβιν Χέρτερ και Ντάβιον Μίτσελ. Δεν είναι σίγουρο ωστόσο ότι κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών ενδιαφέρουν πραγματικά την Ουάσινγκτον, η οποία σίγουρα θα θελήσει κάποιο μελλοντικό ντραφτ πικ σε ένα πιθανό deal.

Ο Κούζμα πάντως δεν είναι το μόνο όνομα που ενδιαφέρει τους Κινγκς, που κοιτάζουν επίσης προς την πλευρά του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς των Πίστονς και του Τζέραμι Γκραντ των Μπλέιζερς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Σάσα Βεζένκοβ θα είναι αρκετά ενεργή στην trade deadline του NBA, που φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, στην αναζήτηση του παίκτη που θα τους ανεβάσει επίπεδο.

Πιθανή έλευση του Κούζμα πάντως - ειδικά αν συνδυαστεί με αποχώρηση του Μπαρνς - δεν θα αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα όσον αφορά τον ρόλο του Βεζένκοβ, εκτός αν προστεθούν κι άλλοι παίκτες σε πιθανό πακέτο. Ο λόγος είναι ότι ο Κούζμα απλώς θα πάρει την θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ της ομάδας που ανήκει αυτή τη στιγμή στον Μπαρνς. Αν μάλιστα αποχωρήσει και ο (βασικός σούτιγνκ γκαρντ των Κινγκς) Χέρτερ, τότε ίσως πιθανές αλλαγές να φέρουν τον Βεζένκοβ και πιο μπροστά στο ροτέισον. Προς το παρόν πάντως όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται σε θεωρητικό επίπεδο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ