NBA

NBA: Ελεύθερος ο Γουόλ από τους Ρόκετς, πάει Κλίπερς

Ο Τζον Γουόλ με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς
Ο Τζον Γουόλ με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς © 2021 ANDY CLAYTON-KING / AP IMAGES

Ο Τζον Γουόλ τα βρήκε τελικά με τους Ρόκετς και έλυσε το συμβόλαιό του, με αμερικανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι βρήκε αμέσως την επόμενη ομάδα του, αφού συμφώνησε με τους Κλίπερς.

Έπειτα από μία σεζόν που την πέρασε στην... ναφθαλίνη, ο Τζον Γουόλ είναι πλέον έτοιμος να φορέσει ξανά τα αθλητικά του παπούτσια και να παίξει μπάσκετ, αφού τα βρήκε σε όλα με τους Ρόκετς και έλυσε το συμβόλαιό του. Μάλιστα, βρήκε ήδη την επόμενη ομάδα του, αφού συμφώνησε με τους Κλίπερς.

Ο Γουολ προχώρησε πριν από μερικές ημέρες σε μία αναμενόμενη κίνηση, κάνοντας opt-in στο συμβόλαιό του με τους Ρόκετς, που προέβλεπε αποδοχές ύψους 47.4 εκατ. δολαρίων. Αμέσως μετά ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Χιούστον για να λύσει το συμβόλαιό του, με τους Λέικερς, τους Κλίπερς και τους Χιτ να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Και, τελικά, ήταν το πρότζεκτ των Κλίπερς που έπεισε τον άλλοτε All Star γκαρντ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, ο Γουόλ συμβιβάστηκε με τους Ρόκετς παίρνοντας 40.9 εκατ. δολάρια, αφήνοντας δηλαδή περίπου 6.5 εκατ. δολάρια στο "τραπέζι". Το συγκεκριμένο νούμερο πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού υπολογίζεται ότι είναι αυτό για το οποίο συμφώνησε με την ομάδα του Λ.Α, το οποίο αντικατοπτρίζει την μεσαία εξαίρεση των βετεράνων (Mid-level exception) των ομάδων που είναι πάνω από το όριο του σάλαρι καπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουόλ και οι Ρόκετς έφτασαν πέρυσι σε μία ιδιαίτερη συμφωνία, αποφασίζοντας να μείνει εκτός ομάδας όλη την σεζόν προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί παίκτες, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του προέβλεπε ετήσιες αποδοχές ύψους 44 εκατ. δολαρίων. Έκτοτε το Χιούστον προσπάθησε να τον παραχωρήσει με ανταλλαγή χωρίς επιτυχία, αφού καμία ομάδα δεν ήθελε να φορτωθεί και τα 47.4 εκατ. δολάρια που προέβλεπε το συμβόλαιό του για την σεζόν 2022/23.

Για την ιστορία, την τελευταία σεζόν που ο Γουόλ πάτησε παρκέ (2020/21) είχε με την φανέλα των Ρόκετς 20.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 0.8 κοψίματα μέσο όρο με 40.4% στα σουτ σε 32 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας μέρος σε μόλις 40 αγώνες (όλους ως βασικός).

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ