ΗΠΑ

Μπρίντνεϊ Γκράινερ: Αποφυλακίστηκε και επιστρέφει στις ΗΠΑ

Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες
Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες © 2022 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP IMAGES

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ αποφυλακίστηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία και πλέον έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα της.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια είναι πλέον ελεύθερη και ήδη βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στις ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκε από την Μόσχα σε σωφρονιστική αποικία σε άγνωστη τοποθεσία, στην περιοχή της Μορδοβίας, ένα κρατίδιο που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ήρθε η λύτρωσή της.

Αυτό έγινε μέσα από τις διαπραγματεύσεις που εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν την ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θα πάρουν πίσω την Γκράινερ και την ίδια ώρα θα ελευθερώσουν τον - καταδικασμένο για εμπόριο όπλων - Βίκτορ Μπουτ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μπρίτνεϊ Γκράινερ συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου 2022 σε αεροδρόμιο της Ρωσίας με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η 31χρονη σέντερ του WNBA κρίθηκε μάλιστα ένοχη τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα (9) ετών.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι προσπάθειες αποφυλάκισής της οι οποίες τελικά είχαν αίσιο τέλος για εκείνη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με το θέμα ασχολήθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η Γκράινερ είναι καλά στην υγεία της και πήρε το δρόμο για την επιστροφή.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ