WNBA

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ μεταφέρεται σε άγνωστη τοποθεσία, σε σωφρονιστική αποικία

Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες
Η Μπρίτνι Γκράιτερ με χειροπέδες © 2022 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP IMAGES

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ είναι γεγονός, με τους δικηγόρους της να δηλώνουν ότι η Αμερικανίδα σέντερ θα μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία στην Ρωσία σε μία σωφρονιστική αποικία, όπου οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ δεν βρίσκεται πλέον στην Μόσχα. Βασικά, δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται πλέον, αφού οι δικηγόροι της αποκάλυψαν ότι η ρωσική δικαιοσύνη αποφάσισε την μεταφορά της Αμερικανίδας σέντερ σε άγνωστη τοποθεσία, σε σωφρονιστική αποικία.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, η μεταφορά της Γκράινερ - που πριν από μερικές εβδομάδες καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών - ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή (4/11) και αναμένεται να βρεθεί στην νέα τοποθεσία της σε μερικές εβδομάδες, αφού πιθανότατα θα μεταφερθεί με τρένο. Οι δικηγόροι της μάλιστα ενημερώθηκαν για το γεγονός μόλις την Τρίτη (8/11), ενώ το μέρος στο οποίο θα μεταφερθεί θα γίνει γνωστό σε μερικές εβδομάδες, αφού βάσει νομοθεσίας η ενημέρωση γίνεται μέσω αλληλογραφίας.

Μέχρι πρότινος η Γκράινερ κρατείτο σε φυλακή στην Μόσχα. Η μεταφορά της ωστόσο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την ίδια. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες στις ρωσικές σωφρονιστικές αποικίες είναι ιδιαίτερα σκληρές, αφού η πλειοψηφια αυτών είναι ουσιαστικά στρατώνες που υπάρχουν από την εποχή της ΕΣΣΔ και οι τρόφιμοι υποχρεώνονται να δουλέψουν. Συχνά μάλιστα υπάρχει υπερπληθυσμός σε αυτούς τους στρατώνες, ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πλέον είναι σαφές ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για την Γκράινερ, με την πλευρά της να υποστηρίζει ότι η μεταφορά της σε σωφρονιστική αποικία είναι απλώς η τελευταία απόδειξη της άδικης μεταχείρισής της. Όπως και να έχει ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία συνεχίζει απλώς να πιέζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση περιμένοντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

TAGS WNBA ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ