ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τα συμβόλαια, το ψαλίδι στον Γιασικεβίτσιους και το "αγκάθι" για Μίροτιτς

Μπαρτσελόνα: Τα συμβόλαια, το ψαλίδι στον Γιασικεβίτσιους και το "αγκάθι" για Μίροτιτς
INTIME SPORTS

Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για το "καυτό καλοκαίρι" της Μπαρτσελόνα, που θα μειώσει το μπάτζετ της. Ποιοι έχουν συμβόλαιο και ποιοι φεύγουν. Τι γίνεται με Γιασικεβίτσιους και Μίροτιτς. Ποια άλλα ονόματα παίζουν για τον πάγκο των Ισπανών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μπασκετικού κοινού βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Όλα ξεκίνησαν από την τρίτη συνεχόμενη και αποτυχημένη προσπάθεια των Μπλαουγκράνα να κατακτήσουν το τρόπαιο της EuroLeague. Μετά, λοιπόν, την ολοκλήρωση του Final Four στο Κάουνας άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση με πολλά παρακλάδια.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι, δεν μοιάζει πλέον καθόλου σίγουρη, αφού δημοσίευμα της Mundo Deportivo αναφέρει πως ο Λιθουανός τεχνικός προτίθεται να δεχτεί μείωση απολαβών έως και 90% προκειμένου να παραμείνει στο Παλαού Μπλαουγκράνα. Αυτή η σκέψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική μείωση που θα παρουσιάσει το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2023-24, η οποία υπολογίζεται στο 20%-25%, δηλαδή στα 8-11 εκατομμύρια ευρώ.

Στον αντίποδα, ένας παίκτης που αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς για τον ισπανικό σύλλογο και διαθέτει συμβόλαιο για δύο ακόμα σεζόν, κάθε άλλο παρά σίγουρη θα πρέπει να θεωρεί την παραμονή του στη Βαρκελώνη. Μιλάμε φυσικά για τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος είναι και ο πλεόν ακριβοπληρωμένος παίκτης, όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και σε ολόκληρη την EuroLeague, χωρίς όμως να έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

"Έχω συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα για άλλα δύο χρόνια και θα ήθελα να το τελειώσω. Υπάρχουν όμως παίκτες, στο μπάσκετ και σε άλλα αθλήματα, που μερικές φορές δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους", ανέφερε εξάλλου σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μαυροβούνιος φόργουορντ, που ακούει και κατανοεί το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

Τα συμβόλαια που λήγουν

  • Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (προπονητής)
  • Κάιλ Κούριτς (γκαρντ)
  • Σέρτατς Σανλί (σέντερ)
  • Μάικ Τόμπι (σέντερ)

Τα συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ

  • Τόμας Σατοράνσκι (γκαρντ)
  • Νίκολας Λαπροβίτολα (γκαρντ)
  • Κόρι Χίγκινς (γκαρντ)
  • Ρόκας Γιοκουμπάιτις (γκαρντ)
  • Νίκολα Κάλινιτς (φόργουορντ)
  • Άλεξ Αμπρίνες (γκαρντ/φόργουρντ)
  • Νίκολα Μίροτιτς (φόργουορντ)
  • Όσκαρ Ντα Σίλβα (φόργουορντ)
  • Γιαν Βέσελι (φόργουορντ/σέντερ)
  • Τζέιμς Νάτζι (σέντερ)
  • Οριόλ Πάουλι (φόργουορντ)
  • Σέρτζι Μαρτίνες (φόργουορντ)

Ο Πασκουάλ και ο Σφαιρόπουλος

Πέραν του Γιασικεβίτσιους υπάρχουν δύο ακόμα ονόμα που έχουν ακουστεί έντονα για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Ο πρώτος είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έχει και παρελθόν στη Βαρκελώνη, αποτελώντας τον άνθρωπο που την οδήγησε στον τελευταίο της ευρωπαϊκό τίτλο το 2010. Ο Καταλανός τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό πως θέλει να αποχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη και είναι πρόθυμος να πληρώσει το buy-out του στη Ζενίτ για να συνεχίσει αλλού την προπονητική του διαδρομή.

Να σημειώσουμε βέβαια πως το όνομα του Πασκουάλ έχει συνδεθεί και με τη Μονακό, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χωρίσιε τους δρόμους της με τον Σάσα Ομπράντοβιτς.

Κάπως έτσι στο παιχνίδι μπήκε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος παραμένει εκτός πάγκων από την ώρα που αποχώρησε από τη Μακάμπι. Ο Έλληνας τεχνικός έχει συζητήσει με την Αναντολού Εφές, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Εργκίν Αταμάν, αλλά και με την Μπαρτσελόνα, που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για την επόμενη ημέρα.

Βέβαια, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Μπασκόνια από την Μπανταλόνα στα playoffs της Liga Endesa, ο κόουτς Σφαιρόπουλος βρίσκεται και στα ραντάρ των Βάσκων.

Το καυτό καλοκαίρι

Όπως γίνεται αντιληπτό το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη αναμένεται καυτό και μακρύ, αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν κρίνονται κάθε άλλο παρά εύκολες, μιας και πέραν του ερωτηματικού που υπάρχει για την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, θα υπάρξουν και διαπραγματεύσεις με πολλούς παίκτες για αναπροσαρμογές των απολαβών τους. Ιδίως με αυτούς που λαμβάνουν αξιοσέβαστα ποσά, όπως οι Σατοράνσκι, Χίγκινς και Βέσελι.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ