ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάρκοβιτς στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Τζόνσον-Όντομ"

Μάρκοβιτς στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Τζόνσον-Όντομ"
INTIME SPORTS

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς, μέχρι πρότινος προπονητής του Ντάριους Τζόνσον Όντομ στην Τράμπζονσπορ, μίλησε στο Sport24.gr για τα "συν" και τα "πλην" του Αμερικανού κόμπο γκαρντ που έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Οι εξελίξεις "τρέχουν" στον Ολυμπιακό, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία της Euroleague για τα ρόστερ των ομάδων στον α' γύρο του Top 16. Οι "ερυθρόλευκοι" θα ολοκληρώσουν άμεσα τη συμφωνία τους με τον Ντάριους Τζόνσον Όντομ , αποκτώντας μία ακόμη λύση στην περιφέρεια. Δείγμα της διάθεσης που υπάρχει για μία νέα πολύ καλή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την πρόκριση στο Final Four να αποτελεί τον στόχο.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε τι εστί Ντάριους Τζόνσον Όντομ. Το Sport24.gr θα σας λύσει όλες τις απορίες για το οσονούπω νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, μέσα από τα μάτια του μέχρι πρότινος προπονητή του. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς μίλησε για τον παίκτη που έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας τα "συν" και τα "πλην" του Αμερικανού κόμπο γκαρντ.

Επί τη ευκαιρία, αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου και του ΚΑΟΔ έμαθε το πρωί (28/12) πως ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. " Με είχαν ενημερώσει τις τελευταίες ημέρες πως ο Ντάριους θα φύγει από την Τράμπζονσπορ, αλλά δεν μου είπαν σε ποια ομάδα θα πάει. Σήμερα (28/12) το πρωί έμαθα ότι αυτή η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με την αποχώρησή του γιατί κι εμείς με τη σειρά μας προχωρήσαμε στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη", ανέφερε αρχικά ο Νέναντ Μάρκοβιτς μιλώντας στο Sport24.gr για να ξεκαθαρίσει πως " είναι ένα πολύ καλό παιδί, που ακούει, δεν μιλάει πολύ και δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια".

Για να πάμε στο... ψητό, ήτοι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ο 47χρονος προπονητής είχε να επισημάνει πως "μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό "κλειδί" στην πορεία του Ολυμπιακού. Έχει μία σχετική εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, οπότε δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Μένει βέβαια να δούμε αν θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Euroleague, αν και δε νομίζω πως θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα".

Αλήθεια, για τι παίκτη μιλάμε; Για πόιντ γκαρντ ή για σούτινγκ γκαρντ; " Δυσκολεύεται να παίξει για πολλή ώρα στο "1". Δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του σε αυτό το κομμάτι, παρά μόνο για λίγα λεπτά. Αισθάνεται καλύτερα αγωνιζόμενος στο "2". Είναι κόμπο γκαρντ", ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως " είναι δυνατό παιδί, μπορεί να διεισδύσει στο καλάθι, δεν φοβάται την επαφή. Αντίθετα, δεν είναι αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορεί η αντίπαλη άμυνα να τον αφήσει επιδεικτικά μόνο του. Θα έλεγα πως νιώθει καλύτερα όταν είναι να κάνει μια διείσδυση, από το να σουτάρει για τρεις. Δεν θα τον δείτε συχνά να σουτάρει μετά από ντρίμπλα πάντως. Λειτουργεί καλύτερα ως spot shooter".

Μάρκοβιτς στο Sport24.gr: "Αυτός είναι ο Τζόνσον-Όντομ"

Είναι αρκετά καλός αμυντικός, το μοναδικό του πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές χάνει τη συγκέντρωσή του. Ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιλύσει είναι η συμπεριφορά του όταν βρίσκεται στην αδύνατη πλευρά γιατί... έχει ένα μικρό θέμα σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθεί όμως να μάθει και είναι δεκτικός σε παρατηρήσεις γιατί θέλει πολύ να βελτιωθεί. Του αρέσει η προπόνηση, ακούει".

Κάπου εκεί του θυμίσαμε πως πριν τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Έισι Λο τέτοια εποχή για να αλλάξει άρδην την εικόνα του και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Μπορεί ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ να έχει την ίδια επίδραση στο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων"; " Δεν θα γίνει ηγέτης του Ολυμπιακού, γι αυτό υπάρχουν άλλοι. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στον νέο ρόλο του και σταδιακά να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια", σχολίασε αρχικά ο Βόσνιος προπονητής για να ολοκληρώσει λέγοντας: " Ποιος ξέρει; Μπορεί να έχει τον ίδιο ρόλο με τον Έισι Λο. Μακάρι να γίνει έτσι. Έχω πολλούς φίλους στον Ολυμπιακό, οπότε εύχομαι όλα να εξελιχθούν ιδανικά τόσο για την ομάδα όσο και για τον παίκτη. Μακάρι να τους φέρει όλα αυτά που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά στην Euroleague".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ