ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ο Μπλατ έχει αναλάβει να χτίσει ομάδα για επιστροφή σε Final Four

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι από τις ομάδες που έχουν κινηθεί από νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι και ως τώρα έχει κάνει αρκετές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Κάτας έχει σηκώσει μανίκια και με σύμβουλό του τον Μπλατ θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της σε Final Four της EuroLeague.

Με τον Ιούνιο να τελειώνει σε μερικές ημέρες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι από τις ομάδες που έχουν μπει δυνατά στο μεταγραφικό παιχνίδι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου σε EuroLeague και εγχώριες διοργανώσεις. Η "ομαδα του λαού" έχει περάσει σε μία νέα εποχή, αυτή του Όντεντ Κάτας που ανέλαβε την ομάδα του Ισραήλ με στόχο να την επαναφέρει στον δρόμο των νικών και των επιτυχιών.

Βοηθός του σε αυτό το δύσκολο έργο ο Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος μετά από μερικά χρόνια απουσίας από την ευρωπαϊκή μπασκετική σκηνή επέστρεψε στην ομάδα στην οποία μεγαλούργησε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής αναλαμβάνοντας ρόλο συμβούλου. Ο αποκλεισμός από τους τελικούς στο Ισραήλ μετά από 14 χρόνια, μαζί με την "σκούπα" από την Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs της EuroLeague έχουν φέρει τους ανθρώπους της Μακάμπι σε θέση να θέλουν να χτίσουν κάτι δυνατό, ένα ρόστερ που θα τους επαναφέρει στην ελίτ της Ευρώπης και στην κορυφή του Ισραήλ.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα στην Μακάμπι προδιαθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ με αυτό της περσινής σεζόν. Μεγάλα ονόματα έχουν αποχωρήσει (όπως ο Σκότι Γουίλμπεκιν που μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε), ενώ άλλα έχουν έρθει για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός νέου, δυνατού ρόστερ (όπως ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο Άλεξ Πόιθρες, ο Μπόνζι Κόλσον και ο Όστιν Χόλινς).

Η πώληση του Σκότι Γουίλμπεκιν στην Φενέρμπαχτσε έχει βάλει αρκετά χρήματα στα ταμεία της Μακάμπι, γεγονός που της επιτρέπει να παλέψει στα ίσα με άλλες ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ για παίκτες που διέπρεψαν την περασμένη σεζόν και ξεχώρισαν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις.

Μερικά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, όπως για παράδειγμα αυτό του Λορέντζο Μπράουν, του Τζος Νίμπο και του Γουέιντ Μπάλντουιν, όμως και οι δύο περιπτώσεις Αμερικανών παικτών αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και να έχουν αίσια έκβαση. Άλλωστε η Μακάμπι έχοντας "διώξει" από πάνω της μεγάλα συμβόλαια όπως των Γουίλμπεκιν και Ζίζιτς έχει την άνεση να προσφέρει χρήματα και να.... τα βρει με παίκτες που έχουν ανεβάσει το κασέ τους μέσα από τις πολύ καλές τους εμφανίσεις.

Ο Κάτας έχει φροντίσει να ενισχύσει και τον γηγενή κορμό της ομάδας με την επιστροφή του πολύπειρου Γκάι Πνίνι αλλά και την προσθήκη του Μένκο. Η ισραηλινή ομάδα φυσικά χρειάζεται να κάνει κι άλλες προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν και να ενισχύσει την γραμμή των ψηλών της μετά από την απώλεια των Άντε Ζίζιτς και Ντέρικ Γουίλιαμς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Μακάμπι θέλει να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις τις Ευρώπης και να αφήσει πίσω της την μέτρια- προς κακή σεζόν που διήνυσε. Το μπάτζετ που έχει της επιτρέπει να το κάνει και αν ολοκληρώσει τις μεταγραφές που έχει "κυκλωμένες" θα είναι μία από τις ομάδες - απειλή την νέα σεζόν στην EuroLeague.

Αναλυτικά οι προσθήκες που έχει κάνει και αναμένεται να ολοκληρώσει:

Γκαρντ: Λορέντζο Μπράουν, Γουέιντ Μπάλντουιν, Όστιν Χόλινς, Νταρούν Χίλιαρντ.

Φόργουορντ: Γκάι Πνίνι, Ράφι Μένκο, Μπόνζι Κόλσον.

Σέντερ: Τζος Νίμπο, Άλεξ Πόιθρες.

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ