STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κύπελλο μπάσκετ, ο δρόμος για το Final Eight: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, οι… σχεδόν σίγουρες ομάδες και τα τελευταία εισιτήρια

EUROLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για την πρόκριση στο Final Eight . Οι σίγουροι “αιώνιοι”, οι σχεδόν σίγουρες ομάδες, αυτές που παλεύουν και η ιδιαίτερη περίπτωση του Προμηθέα.

Το Final Eight που θα διεξαχθεί στην Κρήτη πλησιάζει. Η 8η θέση είναι ανοιχτή και θα καταλήξει στην κάτοχο του “UNICHEF TROPHY” που θα προκύψει από το Final Four των μικρών εθνικών κατηγοριών. Τι γίνεται όμως με τις άλλες 7 ομάδες;

Βάσει κανονισμών, οι πρώτες 7 ομάδες του θεσμού θα προκύψουν από την κατάταξη της Basket League. Βασικά, οι ομάδες από τις θέσεις 1 ως 7 του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος θα προκριθούν και θα συναντήσουν την κάτοχο του UNICHEF TROPHY (μία εκ των Ηρακλή, Πανιωνίου, ΦΕΑ και Παπάγου).

Με την Basket League να βρίσκεται στην 8η αγωνιστική της - τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου - το SPORT24 σας παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν ενόψει του Final Eight

Οι “αιώνιοι” και οι σχεδόν σίγουρες ομάδες

Ξεκινώντας από τα βασικά, ιδού η βαθμολογία της Basket League αυτή τη στιγμή:

Με ρεκόρ 8-0, ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει (και μαθηματικά) την παρουσία του στο Final Eight. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν αγώνα λιγότερο (κόντρα στον Προμηθέα), ενώ με ρεκόρ 5-2 δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παρουσία του στο Final Eight, αν και το συγκεκριμένο θέμα είναι βάσει δυναμικής καθαρά τυπικής σημασίας. Ιδού το πρόγραμμα των δύο “αιωνίων” μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου:
Ολυμπιακός (8-0): ΠΑΟΚ (εκτός), Καρδίτσα (εκτός), ΑΕΚ (εντός)
Παναθηναϊκός (5-2): ΑΕΚ (εντός), Απόλλωνας Πάτρας (εκτός), Προμηθέας (εκτός), Περιστέρι (εντός)

Ένα σκαλοπάτι κάτω από τους δύο “αιωνίους” είναι η ΑΕΚ και το Περιστέρι, που έχουν ρεκόρ 6-2. Οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν κλειδώσει την παρουσία τους στο Final Eight (πρέπει να γίνει ένας τρομερός συνδυασμός αποτελεσμάτων για να μείνουν εκτός). Παρόλα αυτά, πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει σενάριο που - λόγω δυσκολίας προγράμματος - αμφότεροι μπορεί να κλείσουν τον πρώτο γύρο με τρεις ήττες, κάτι που ίσως μπλέξει την κατάσταση.

Ιδού το πρόγραμμα ΑΕΚ και Περιστερίου μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου:
ΑΕΚ (6-2): Παναθηναϊκός (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)
Περιστέρι (6-2): Κολοσσός (εκτός), Προμηθέας (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

Προς το παρόν πάντως, οι 4 πρώτες ομάδες του Final Eight δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει, αν και για ΑΕΚ και Περιστέρι υπάρχει δρόμος ακόμα. Μία νίκη σε τρία παιχνίδια ωστόσο θα είναι αρκετή για αυτές.

Οι “αιώνιοι” της Θεσσαλονίκης, οι ομάδες της Πάτρας και ο Κολοσσός

Μία νίκη λιγότερη από την ΑΕΚ και το Περιστέρι έχουν οι ΠΑΟΚ και Άρης, με ρεκόρ 5-3, δείχνοντας να έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με τις ομάδες που ακολουθούν με 3 νίκες (Απόλλωνας και Κολοσσός που ισοβαθμούν στην 7η θέση, καθώς και Ιωνικός και Προμηθέας που έχουν από 2 νίκες).

ΠΑΟΚ και Άρης έχουν θεωρητικά την τύχη στα χέρια τους, αφού αν σημειώσουν από μία νίκη θα αποκτήσουν σαφές προβάδισμα, ενώ με δύο νίκες θα κλειδώσουν την παρουσία τους στο Final Eight.

Ο Απόλλωνας Πάτρας έχει θεωρητικά το πιο δύσκολο πρόγραμμα από αυτό το γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, ενώ ο Κολοσσός έχει το - στα χαρτιά - ένα πιο κοντά στα μέτρα του, αφού έχει δυνατότητα (με μία μικρή υπέρβαση) να κλείσει τον πρώτο γύρο ακόμα και με 3 σερί νίκες, διεκδικώντας την πρόκρισή του στο Final Eight.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ακόμα ο Ιωνικός και ο Προμηθέας μετρούν από δύο νίκες και έχουν μαθηματικές ελπίδες. Οι Νικαιώτες μάλιστα έχουν το πιο βατό πρόγραμμα από όλους, ενώ ο Προμηθέας έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, έχοντας ωστόσο την δυνατότητα να παλέψει για μία θέση στην πρώτη 7αδα.

Ιδού το πρόγραμμα των έξι μονομάχων:
ΠΑΟΚ (5-3): Ολυμπιακός (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Απόλλωνας Πάτρας (εντός)
Άρης (5-3): Ιωνικός (εκτός), Κολοσσός (εντός), Προμηθέας (εκτός)
Απόλλωνας Πάτρας (3-5): Προμηθέας (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)
Κολοσσός (3-5): Περιστέρι (εντός), Άρης (εκτός), Λαύριο (εντός)
Ιωνικός (2-6): Άρης (εντος), Λαυριο (εκτός), Καρδίτσα (εντός)
Προμηθέας (2-4): Απόλλωνας (εντός), Περιστέρι (εκτός), Καρδίτσα (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Άρης (εντός)

Κλείνοντας, στην ουρά της βαθμολογίας υπάρχουν η Καρδίτσα και το Λαύριο, οι οποίες δεν έχουν ελπίδα να παλέψουν για μία θέση στην 7αδα. Για το τυπικό ωστόσο, ιδού το πρόγραμμά τους:

Καρδίτσα (1-6): Λαύριο (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Προμηθέας (εντός), Ιωνικός (εκτός)
Λαύριο (0-8): Καρδίτσα (εντός), Ιωνικός (εντός), Κολοσσός (εκτός)

Όπως γίνεται σαφές, με 3 αγωνιστικές (και στην περίπτωση του Προμηθέα… 5 αγωνιστικές) να μένουν για το φινάλε του πρώτου γύρου, αρκετά εισιτήρια για το Final Eight παραμένουν ανοιχτά. Η συνέχεια θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.


TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ