ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Ανδρών, Final Four: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του UNICEF TROPHY με φόντο Final Eight

Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ Ανδρών, Final Four: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του UNICEF TROPHY με φόντο Final Eight
INTIME

Η κλήρωση για το Final Four του Κυπέλλου Ανδρών των μικρών κατηγοριών (UNICEF TROPHY) που δίνει ένα εισιτήριο για το Final Eight ολοκληρώθηκε, με τα ζευγάρια που προκύπτουν να είναι Ηρακλής - Πανιώνιος και ΦΕΑ - Παπάγος. 15 Δεκεμβρίου οι ημιτελικοί, 17 Δεκεμβρίου ο τελικός, στο πλαίσιο του All Star Game της Basket League.

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για το Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών των μικρών κατηγοριών - που έχει μετονομαστεί σε UNICEF TROPHY - αφού έγινε σήμερα (5/12) η κλήρωση του Final Four στην αίθουσα Τύπου του κεντρικού Σταδιού του ΟΑΚΑ.

Η κλήρωση έβγαλε τα εξής ζευγάρια:
Ηρακλής - Πανιώνιος
ΦΕΑ - Παπάγος.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διήμερο 15-17 Δεκεμβριου. Οι δύο ημιτελικοί θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Χολαργού στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του All Star Game της Basket League, σε ένα γιορτινό διήμερο για το ελληνικό μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα κερδίσει και το εισιτήριο για να συμμετάσχει στο Final Eight που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, μαζί με τις ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 1-7 της Basket League στο τέλος του πρώτου γύρου.

Οι δηλώσεις των παρευρισκόμενων:

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): «Το UNICEF Trophy απευθύνεται όχι στις κορυφαίες ομάδες, αλλά ο αθλητισμός είναι πυραμίδα και όσο πιο μεγάλη και δυνατή βάση έχεις, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις. Πιστεύω πως το concept της UNICEF ταιριάζει πολύ με τις ομάδες που έχουν παράδοση στο να καλλιεργούν το φυτώριό τους. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό εργαλείο, όχι απλώς κύπελλα και μετάλλια. Κι αυτό το ξέρει καλά η UNICEF, που ασχολείται με τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και με τον αθλητισμό προσφέρει στα παιδιά μια προίκα για όλη τους τη ζωή. Συγχαρητήρια και στη UNICEF και στην ΕΟΚ για αυτή τη συνεργασία, ελπίζω κι άλλες ομοσπονδίες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Βαγγέλης Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Ο κ. Καλεστίνι μάς τιμά για την παρουσία του. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Η UNICEF είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, τεράστιου βεληνεκούς, για μένα το μεγαλύτερο brand name παγκοσμίως και προστατεύει τα παιδιά. Η συνεργασία που υπογράψαμε είναι η ουσία του αθλητισμού, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος.

Σήμερα η UNICEF δίνει το όνομά της σε ένα event. Ξέρετε σε πόσα άλλα το έχει κάνει; Σε κανένα. Ξέρετε με πόσες ομοσπονδίες έχει συνεργαστεί; Με καμία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταγάκη που μας ένωσε σε αυτή τη συνεργασία και τον κ. Καλεστίνι. Έχουμε τις αρχές για να συνεργαστούμε μαζί τους.

Στο Final 4 συμμετέχουν τρεις παραδοσιακές ομάδες του μπάσκετ και η ΦΕΑ που εξελίσσεται διαρκώς. Ο αθλητισμός κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και θέλουμε να δώσουμε το μπάσκετ με αρχές και αξίες στην επόμενη γενιά. Ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Παπάγου, είναι ομάδες που έχουν προσφέρει πολλά και η ΦΕΑ τώρα προσπαθεί με όραμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους δύο ημιτελικούς και τους τελικούς θεατές μας θα είναι η UNICEF, τα παιδιά. Σε αυτό το πρώτο event θα μας επιτρέψουν οι οπαδοί να έχουμε στις κερκίδες μόνο παιδιά. Το μέλλον! Αυτή η συνεργασία είναι το μέλλον. Όποιος κερδίσει το UNICEF Trophy θα λάβει μέρος στο Final 8 και εκεί θα μπορεί να έχει και τους οπαδούς μαζί. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε φιλάθλους των ομάδων, φιλάθλους όμως. Ανθρώπους που αγαπούν τις ομάδες τους σε ένα πολύ φίλαθλο πνεύμα.

Παρακαλώ όλους σας, τις συμμετέχουσες ομάδες, να φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο, τις ακαδημίες σας. Το κοινό μας θα είναι το μέλλον. Η ομάδα που θα κερδίσει το τρόπαιο θα συμμετάσχει στο Final 8 με τις επτά πρώτες ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι άνθρωποι της Κρήτης αγαπούν το μπάσκετ και το στηρίζουν. Θα θέλαμε το επόμενο να πάει και σε μια άλλη περιοχή και θα πάει σε μια άλλη περιοχή, όταν όλοι καταλάβουν πως το μπάσκετ είναι εντός των τεσσάρων γραμμών και έξω είμαστε όλοι ενωμένοι. Τι ωραιότερο θα ήταν να είναι Κυπελλούχος μια ομάδα από τις τέσσερις του Final 4. Όλοι μπορούμε να ονειρευόμαστε. Στον τελικό του UNICEF Trophy, θα έρθει ο αναπληρωτής διευθυντής από το κεντρικό γραφείο της UNICEF και θα επισφραγίσει την αγαστή συνεργασία.

Θα είμαστε για πολλά χρόνια μαζί για να προασπίσουμε την επόμενη γενιά και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι αρχές, είναι πολιτισμός. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ομοσπονδία».

Λουτσιάνο Καλεστίνι (Διπλωματικός Εκπρόσωπος UNICEF στην Ελλάδα): «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή σε αυτή την αθλητική διοργάνωση. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό με σκοπό την ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος βλέποντας και την αφοσίωση της ΕΟΚ ότι αυτή η συνεργασία θα διαρκέσει όχι μήνες, αλλά χρόνια και θα στοχεύσει στη στήριξη και ενίσχυση των περιθωριοποιημένων ομάδων παιδιών, ώστε να τα φέρουμε στο φως. Είμαι βέβαιος πως θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν δύο τέτοιοι φορείς τέτοιου βεληνεκούς συμπράττουν και θα δώσουμε το παράδειγμα και σε άλλους φορείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο και την ομάδα του. Ο ενθουσιασμός σας είναι μεγάλος και προσπαθούμε να φτάσουμε κι εμείς στο ίδιο επίπεδο».

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Να δώσουμε συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στο Final Four και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Τα όσα είπε ο πρόεδρος με καλύπτουν. Να πούμε μόνο πως οι ημιτελικοί της διοργάνωσης θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Χολαργού και ο τελικός στο ΟΑΚΑ”.

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για τη συνεργασία με τη UNICEF και στους συναδέλφους προπονητές για την πορεία των ομάδων τους. Κι εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Θέλω να καλέσω την ομοσπονδία για το μέλλον να κοιτάξει να μην υποβαθμίζεται ο θεσμός από ομάδες και να δηλώνουν από την αρχή ποιος θέλει να αγωνιστεί ή όχι. Γιατί τα έξοδα είναι για όλους. Εμείς πιστέψαμε, αποκλείσαμε ομάδες από μεγαλύτερη κατηγορία και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία σε όλους».

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός Πανιωνίου): «Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Πανιώνιο να βρίσκεται σε αυτό το Final 4. Αυτό το Final 4 δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες και εμείς θα προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα, όπως τον Ηρακλή, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιάννης Ντάγιος (προπονητής Ηρακλή): «Πολλά συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για οτιδήποτε γίνεται για τα παιδιά. Είναι το μέλλον και είναι σημαντικό ότι μέσω της UNICEF θα δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να δουν ένα τέτοιο τουρνουά. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται για να εκπροσωπήσουμε το σήμα του Ηρακλή με τον καλύτερο τρόπο».

Δημήτρης Χαριτόπουλος (αρχηγός Ηρακλή): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για αυτή τη συνεργασία και του θεσμού που αλλάζει από φέτος. Τα παιδιά θα μας δουν σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Εμείς σαν Ηρακλής δεσμευόμαστε ότι η παρουσία μας θα είναι σοβαρή, σε ένα παιχνίδι που θα έχει νικητή και ηττημένο. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο, όλες οι ομάδες το θέλουν. Εμείς έχουμε υψηλούς στόχους για φέτος και ένας από αυτούς είναι το τρόπαιο αυτό».

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την αναβάθμιση που έχει κάνει στο Κύπελλο αλλά και στην Elite League. Θα ήθελα να προσυπογράψω τα λόγια του κ. Ταυρόπουλου πως είναι άδικο ότι υποτιμήθηκε από κάποιες ομάδες ο θεσμός του Κυπέλλου. Όσες ομάδες δεν συμμετείχαν στον θεσμό βλέποντας και το δέλεαρ και το UNICEF Trophy και τη συμμετοχή στο Final 8 θα το έχουν μετανιώσει. Δεν θα πρέπει να βλέπουν αυτά τα ματς σαν φιλικά, είναι σημαντικό να κρατάμε τους θεσμούς. Πέρσι δικαίως η ομάδα του Παπάγου μάς κέρδισε και στα δύο παιχνίδια. Φέτος θα το ευχαριστηθούμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πιο μεγάλη σημασία έχει ο θεσμός παρά το αποτέλεσμα. Ελπίζω σαν ΦΕΑ να εκπροσωπήσουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται».

Αλέξανδρος Στεργιάκης (αρχηγός ΦΕΑ): «Είναι τιμή για τον σύλλογό μας να βρισκόμαστε εδώ. Το είδαμε σαν μια ευκαιρία, γνωρίζαμε ότι οι αντίπαλοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί αλλά μας έδωσε κίνητρο. Ήταν ένα όνειρο για μας ξεκινώντας από τη Β’ ΕΣΚΑ πριν 5-6 χρόνια να είμαστε εδώ, δίπλα σε τόσο ιστορικές ομάδες. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σίγουρα ήρθαμε για να πρωταγωνιστήσουμε και γιατί όχι να προχωρήσουμε στον τελικό».

Μιχάλης Κουρής (προπονητής Παπάγου): «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για όσα έχει κάνει για το μπάσκετ. Όλα αυτά βοηθάνε το μπάσκετ. Ο Παπάγου είναι ιστορικός σύλλογος, αλλά δεν έχουμε τους παίκτες που έχει ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα θα το θυμούνται για πάντα αυτό το Final 4. Ο νικητής θα παίξει με ομάδα της Basket League και θα είναι πολύ όμορφο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια. Εμείς θα διεκδικήσουμε να φτάσουμε τουλάχιστον ως τον τελικό».

Νίκος Καρούζος (αρχηγός Παπάγου): «Χάρη σε αυτό το νέο σύστημα διεξαγωγής έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε πως θα παίξουμε με την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε απέναντι στη ΦΕΑ. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και να έχουν υγεία όλες οι ομάδες».

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ELITE LEAGUE Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ