ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ισπανία-Ελλάδα: 67-70

Ισπανία-Ελλάδα: 67-70
Μπόγρης INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών επιβλήθηκε της Ισπανίας με 70-67 και προκρίθηκε στους "8"

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάστηκε να... καρδιοχτυπήσει, ωστόσο και πάλι είχε τη λύση για να φτάσει στη σημαντική νίκη που του έδωσε την πρόκριση. Το μόνο που μένει είναι να μάθει από ποια θέση (δεύτερη ή τρίτη) θα συνεχίσει και την Τετάρτη (22/7) θα αντιμετωπίσει τη Λετονία στις 7 μ.μ.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των ελευθέρων βολών εκεί όπου η Ελλάδα ήταν πιο ψύχραιμη.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 31-40, 50-52, 67-70

Ισπανία(Αρανθάνα): Φερνάντεθ 2, Μάρκο 4 (1), Λόπεθ 4, Αλμαθάν, Τόμας 21 (1), Λόρκα 2, Ραμπασέδα 12, Παρέγιο 4, Σαμπ 7, Ντε Λα Φουέντε 11, Ράγια.

Ελλάδα(Μίσσας): Μάντζαρης 2, Μούρτος, Παππάς 14 (4), Γιαννόπουλος 2, Παπανικολάου 6, Σλούκας 13, Γιάνκοβιτς 10 (1), Μπόγρης 12, Κασελάκης 7 (1), Σαρικόπουλος 4.

* O Nίκος Παππάς στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έπαιξε με μπανταρισμένο κεφάλι αφού χτύπησε σε μία φάση.

Mίσσας: "Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας"

Ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αν αφαιρέσω τα τελευταία 2,5 λεπτά. Εκεί που στην πίεση των Ισπανών χάσαμε την ψυχραιμία μας, αντιμετωπίζοντας και ένα πρόβλημα στα ριμπάουντ. Αν είχαμε πάρει τα ριμπάουντ η διαφορά θα ήταν πάνω από 15 πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε με την ίδια λογική. Δεν ήταν θέμα χαλάρωσης, αλλά υπήρχε μεγάλη ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε ρόλο και η κούραση. Έπρεπε να βγούμε με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα και μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίθεση.

Έτσι έγινε το παιχνίδι «γκραν γκινιόλ». Στην κρίσιμη στιγμή σημαδέψαμε εκεί που έπρεπε, αλλάξαμε τις άμυνες και πήραμε αρκετές μπάλες από παγίδες που κάναμε και στη συνέχεια είχαμε ψυχραιμία στο τέλος είτε με τον Παππά με ντράιβ, είτε με τον Σλούκα. Ήμασταν ώριμοι στο τέλος, αλλά είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ. Κάνουμε πολύ δουλειά στο μαν του μαν, αλλά το τελείωμα αυτής της προσπάθειας είναι και το ριμπάουντ. Δεν γίνεται να χάνουμε τα ριμπάουντ μετά από μια τέτοια προσπάθεια. Η άμυνα τελειώνει στο ριμπάουντ. Αύριο πρέπει να καθαρίσει το μυαλό μας.

Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει εύκολος αγώνας. Όταν γίνονται όλα όπως σχεδιάζονται δεν υπάρχουν προβλήματα. Αύριο πρέπει να βγούμε έξω από τη ρακέτα, γιατί σουτάρουν πολύ για τρεις πόντους. Είναι καλοί σουτέρ και το αγαπημένο τους παιχνίδι είναι το σπλιτ άουτ και σουτ. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός και να προσέξουμε αρκετά, γιατί η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη



".












TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ