ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Ρωσία: 73-71

Ελλάδα-Ρωσία: 73-71
Παππάς

Ο Νίκος Παππάς έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Ρωσίας με 73-71

Στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ψυχικά αποθέματα στις κρίσιμες επιθέσεις φτάνοντας σε μία σημαντική επικράτηση.
Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, ωστόσο τα λάθη που έκαναν οι Έλληνες παίκτες και η άμυνα ζώνης που επιστράτευσε η ρωσική ομάδα της έδωσε το δικαίωμα να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό.

Στην επανάληψη η Εθνική μας ομάδα βελτίωσε την απόδοσή της, όμως στα τελευταία λεπτά ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι. Η Ρωσία ισοφάρισε σε 71-71 50'' πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα. Στην επόμενη επίθεση ο Κώστας Παπανικολάου ήταν άστοχος στις δύο ελεύθερες βολές. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη όμως η πιεστική άμηνα της Ελλάδας τους ανάγκασε να αστοχήσουν 12'' πριν από τη λήξη.

Την τελευταία επίθεση ανέλαβε ο Νίκος Παππάς και η διείσδυση που επιχείρησε ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού η άμυνα των Ρώσων δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Δεκάλεπτα: 23-22, 34-36, 60-54, 73-71

Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης, Μούρτος, Παππάς 13 (1), Γιαννόπουλος 10 (2), Παπανικολάου 8 (1), Σλούκας 11 (1), Γιάνκοβιτς, Μπόγρης 17, Κασελάκης 14.

Ρωσία (Βασίν): Σπιριντόνοφ 7 (1), Ζάιτσεφ 8, Κβοστόφ 7 (1), Σάσκοφ, Ζαχάροφ 12 (3), Αντόνοφ 22 (3), Ίβλεφ 10 (2), Γκριγκόριεφ 2, Φιλίποφ 3 (1).

Μίσσας: "Έχουμε δύσκολη σειρά"


Ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: "Ξέρουμε πως όλη η σειρά των αγώνων που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολη. Η Ρωσία είναι πολύ δυνατή αντίπαλος και έχει θαυμαστή ισορροπία στις συνεργασίες και δη στα πικ εντ ρολ. Χρησιμοποιεί μάλιστα, δυο ψηλούς και έναν κοντό. Αλλάξαμε τρεις άμυνες πάνω σε αυτό και πρέπει να πω ότι για ένα τόσο κλειστό παιχνίδι η ωριμότητα των παιδιών ήταν αξιοθαύμαστη. Διάβασαν πάρα πολύ καλά το παιχνίδι των Ρώσων και αντιλήφθηκαν τι έπρεπε να κάνουν, σε κάθε περίσταση. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσωπική άμυνα, μόνο από το «πέντε με πέντε»... που ωστόσο τελειώνουν στο «ένας με έναν». Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, γιατί θα είναι κρίμα να το «πληρώνουμε» με τέτοια δουλειά που κάνουμε. Σειρά έχει η Ισπανία, μια διαφορετική ομάδα, επίσης γρήγορη που διαθέτει όμως, και ινσάιντ γκέιμ".

Στην αντίπερα όχθη ο Αλεξάντερ Βάσιν σχολίασε: " Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ. Πρόσφεραν στον κόσμο που ήλθε στο γήπεδο την ευκαιρία να δει θέματα και μια πάλη από την αρχή έως το τέλος. Και οι δυο ήμασταν «διαβασμένοι», σε ό,τι αφορά το παιχνίδι των αντιπάλων μας. Αν και έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο τέλος. Κατ’ αρχάς, έπρεπε να παίξουμε πάνω στον Παππά όσο πιο σκληρά μπορούσαμε και αν κάναμε φάουλ, θα είχαμε τουλάχιστον την τελευταία επίθεση. Δυστυχώς όμως, δεν είχε μείνει κάποιο τάιμ άουτ και οι παίκτες μου δεν κατάλαβαν ποια ήταν η πιο σωστή αντίδραση. Το επίπεδο του ματς ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι αυτά με Λετονία και Σλοβενία και σίγουρα η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλύτερα, απ’ ότι εναντίον της Γαλλίας".

Ο Νίκος Παππάς τόνισε: "Σε τόσο σημαντικό παιχνίδι είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνω το νικητήριο καλάθι της ομάδας μου. Στην τελευταία επίθεση δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πολλά. Έμεναν κάποια δευτερόλεπτα, μου είπε ο κόουτς να πάρω την επίθεση, το έκανα και ευστόχησα. Τίποτε άλλο. Δεχτήκαμε κάποια σουτ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε αυτά τα σουτ, γιατί το ίδιο είχε γίνει και απέναντι στη Γαλλία, όπου το πληρώσαμε», ενώ αναφερόμενος στη συμπαράσταση του κόσμου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τόνισε: «Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, μας ώθησαν στη νίκη και ελπίζουμε να είναι κοντά μας και στη συνέχεια".

Η ελληνική ομάδα είναι κοντά στην πρόκριση και ο νεαρός γκαρντ υποστηρίξε: "Μετά από αυτή τη νίκη σίγουρα μας έφυγε ένα βάρος. Αν χάναμε θα στένευαν πολύ τα περιθώρια. Μας μένουν δύο παιχνίδια, θέλουμε να τα πάρουμε για να πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα προημιτελικά», ανέφερε ο Νίκος Παππάς και μιλώντας για την αυριανή (21/7) αντίπαλο, την Ισπανία, τόνισε: «Την Ισπανία εγώ την ξέρα αρκετά καλά. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες, ενώ μάλιστα με κάποιους ήμουν και συμπαίκτης. Τα άλλα παιδιά θα τους μάθουν από το σκάουτινγκ".



















TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ