EUROLEAGUE

Η Μονακό έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νικ Καλάθη, σύμφωνα με το Basket News

Η Μονακό έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νικ Καλάθη, σύμφωνα με το Basket News
© FENERBAHCE

Ο Νικ Καλάθης απέδειξε περίτρανα την κλάση του στη σειρά της Φενέρμπαχτσε με τη Μονακό, γεγονός που έκανε την ομάδα από το Πριγκιπάτο να τον βάλει στο μεταγραφικό της κάδρο, σύμφωνα με το BasketNews.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο ήρωας της Φενέρμπαχτσε στο Game 5 με τη Μονακό, βάζοντας δύο τεράστια τρίποντα στην παράταση για να στείλει τον τουρκικό σύλλογο στο Final Four της EuroLeague. Ούτε ένα 24ωρο αργότερα, ο διεθνής Έλληνας γκαρντ φέρεται να είναι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους των Μονεγάσκων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BasketNews.

Το συμβόλαιο του Καλάθη με τη Φενέρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και έτσι αναμένεται να γίνει σύντομα -περιζήτητος- free agent μιας και δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι γκαρντ με το ταλέντο και την εμπειρία του. Κάπως έτσι, η Μονακό δείχνει πρόθυμη να του δείξει το ενδιαφέρον της, στην προσπάθεια που θα κάνει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Έλι Οκομό, Τζόρνταν Λόιντ και Κέμπα Γουόκερ διανύουν τους τελευταίους μήνες των συμβολαίων τους με τους Μονεγάσκους και για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν η ομάδα θέλει να κρατήσει κάποιον εξ αυτών στο δυναμικό της. Σε αντίθεση, δηλαδή, με ό,τι ισχύει για τον Μάικ Τζέιμς, στον οποίο η Μονακό έχει προσφέρει εδώ και καιρό νέο πολυετές συμβόλαιο. Για να τον κρατήσει, βέβαια, στο Πριγκιπάτο, θα πρέπει να του δείξει ότι το ρόστερ θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, για να μπορεί να διεκδικεί τίτλους.

Η στενή φιλική σχέση του Τζέιμς με τον Καλάθη, που αγκαλιάστηκαν πολύ θερμά μετά το φινάλε του Game 5 και ο αμοιβαίος σεβασμός που τρέφουν, ίσως να παίζει κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση. Να θυμίσουμε πως οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2016/17, αλλά και για κάποιους μήνες το 2018.

Φέτος ο Καλάθης μετράει 7.2 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ ανά 23'16" συμμετοχής σε 36 παιχνίδια της EuroLeague με τη Φενέρμπαχτσε.

TAGS EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ