NBA

Η Κυριακή της κρίσης για τους Μπακς: Τα σενάρια και οι πιθανοί αντίπαλοι στον α' γύρο των playoffs για το Μιλγουόκι

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ
Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ AP

Από τη 2η έως την 4η θέση μπορούν να τερματίσουν οι Μπακς, που ίσως και να βολεύονται με ήττα στο Ορλάντο ώστε στον α' γύρο των playoffs να αντιμετωπίσουν... το Ορλάντο.

Δεν έχουν ενθουσιάσει, δεν έχουν πλησιάσει το ταβάνι τους, δεν είναι υγιείς, ακόμη κι έτσι όμως, οι Μπακς παραμένουν στη 2η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας λίγες ώρες πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Μόνο που πλέον μπορούν να πέσουν μέχρι και στην τέταρτη θέση, σενάριο που ίσως και να τους βολεύει καθώς περιμένουν την επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ομάδα του Μιλγουόκι βρίσκεται στο 49-32, με τους Νικς επίσης στο 49-32, αλλά με τους Μπακς να έχουν την ισοβαθμία χάρη στα μεταξύ τους αποτελέσματα στη regular season. Οι Καβαλίερς ακολουθούν στο 48-33 και είναι οι μόνοι που απειλούν τις δύο ομάδες, με το πρόγραμμα της Κυριακής (14/4) να ανοίγει με επτά αγώνες ανάμεσα σε ομάδες της Ανατολής. Όλοι θα ξεκινήσουν στις 20:00.

Το πρόγραμμα των τριών ομάδων

  • Ορλάντο Μάτζικ - Μιλγουόκι Μπακς
  • Νιου Γιορκ Νικς - Σικάγο Μπουλς (σίγουρα 9οι)
  • Κλίβελαντ Καβαλίερς - Σάρλοτ Χόρνετς (σίγουρα 13οι)

Με νίκη, οι Μπακς θα είναι 2οι.

Με ήττα και με νίκη είτε των Νικς είτε των Καβαλίερς, θα είναι 3οι.

Με ήττα και με νίκες και των Νικς και των Καβαλίερς, θα είναι 4οι.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα Ελάφια θα αντιμετωπίσουν στον α' γύρο των playoffs τους Μάτζικ με αβαντάζ έδρας. Κι αν αυτό είναι ένα... καλό σενάριο, κρατήστε ότι το Ορλάντο θέλει το αποτέλεσμα για να αποφύγει το Play-In Tournament.

Με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι Ορλάντο Μάτζικ μοιάζουν ένας πολύ πιο βατός αντίπαλος από την Ιντιάνα των Χαλιμπάρτον - Σιάκαμ, από τη Φιλαντέλφια των Μάξι - Εμπίντ και από το Μαϊάμι των Ροζίερ, Χίρο, Μπάτλερ, Αντεμπάγιο. Απλώς αν προκριθούν, θα συναντήσουν αρκετά πρόωρα τους Μπόστον Σέλτικς.

Αν οι Μπακς τερματίσουν δεύτεροι, θα παίξουν με τον νικητή του 7-8 (Μάτζικ ή Πέισερς ή Σίξερς ή Χιτ). Αν οι Μπακς τερματίσουν τρίτοι, θα παίξουν με την ομάδα που θα βρεθεί στην έκτη θέση (Μάτζικ ή Πέισερς ή Σίξερς ή Χιτ).

Οι πιθανοί αντίπαλοι

  • 5. Ορλάντο Μάτζικ 46-35 (υποδέχονται το Μιλγουόκι)
  • 6. Ιντιάνα Πέισερς 46-35 (υποδέχονται τους Χοκς)
  • 7. Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς 46-35 (υποδέχονται τους Νετς)
  • 8. Μαϊάμι Χιτ 45-36 (υποδέχονται τους Ράπτορς)

Αν το Μιλγουόκι τερματίσει δεύτερο, θα παρακολουθήσει τον αγώνα του ζευγαριού 7-8 τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου.

Τα playoffs ξεκινούν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ