EUROBASKET

Η κριτική των παικτών

Katowice 18/09/2009
EuroBasket 2009
Quarter final
Turkey v Greece
Greek players celebrate at full time .
Photo by : Piotr Hawalej / WROFOTO
New Image WROFOTO

Το SPORT 24 αναλύει την απόδοση των Ελλήνων παικτών στη νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας

Γιάννης Καλαμπόκης: Έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά, αλλά φάνηκε η απειρία του από τέτοιες καταστάσεις και αγώνες, οπότε ο Γιόνας Καζλάουσκας τον "τράβηξε" στον πάγκο και προτίμησε πιο σίγουρες λύσεις.

Γιάννης Μπουρούσης: Με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, βοήθησε στο δεύτερο σε τομείς που δεν φαίνονται, αλλά ήταν εντελώς άστοχος από τη γραμμή του τριπόντου όπου εκτέλεσε πέντε σουτ και δεν ευστόχησε σε κανένα. Με την Ισπανία είναι απαραίτητος και καθοριστικός για την έκβαση του ημιτελικού.

Νίκος Ζήσης: Ένα από τα καλύτερα ματς έκανε ο Νίκος Ζήσης με 14 πόντους, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, αν και θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα 4 λάθη και να είχε ακόμη πιο "καθαρό" μυαλό στις κρίσιμες στιγμές. Ωστόσο, επιβεβαίωσε και πάλι ότι πρόκειται για έναν από τους ηγέτες αυτής της Εθνικής που πρέπει να παίζουν καλά για να κερδίζει η ομάδα.

Βασίλης Σπανούλης: Αν ενόψει Ισπανίας το μυαλό του Γιόνας Καζλάουσκας είναι στους Γκασόλ και Φερνάντεθ, αλλά και φυσικά στον Ναβάρο, τότε οι Ίβηρες πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Βασίλη Σπανούλη που με 23 πόντους και το εκπληκτικό 66.6% στα τρίποντα με 6/9, ήταν για ένα ακόμη ματς ο killer αυτής της Εθνικής ομάδας.

Νικ Καλάθης: Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, ήταν κάπως... αγχωμένος στην οργάνωση του παιχνιδιού και ο Καζλάουσκας δεν τον χρησιμοποίησε πολύ.

Αντώνης Φώτσης: Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε σε πολύ κρίσιμα σημεία, είχε 11 πόντους, ήταν εντυπωσιακός στον τομέα των ριμπάουντ με 13 και εξαιρετικός στην άμυνα. Ένα από τα καλύτερα μας του Φώτση που με την Ισπανία θα έχει πολλή δουλειά και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Γιώργος Πρίντεζης: Το τρίποντό του ήταν αυτό που... έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Εθνικής, πήρε ένα πολύ κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ και ως τριάρι έκανε την καλύτερή του εμφάνιση ως τώρα, δίνοντας ακόμη και ασίστ!

Στράτος Περπέρογλου: Δεν ήταν στα καλύτερά του, τουλάχιστον στην επίθεση, όπου παρά τα 25 λεπτά που έπαιξε, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για το καλάθι της Τουρκίας και έμεινε στους 2 πόντους. Περιμένουμε, όχι τυχαία, περισσότερα.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Δεν πέρασε τους 10 πόντους, αλλά και τι με αυτό; Ήταν τόσο μεστό το παιχνίδι του, με πάσες, μοίρασμα και διάβασμα των φάσεων. Ο "Σόφο" είναι σταθερά πολύ καλός στο Ευρωμπάσκετ και δεν έχει κάνει ούτε μία... μέτρια εμφάνιση!

Ο Κώστας Κουφός, ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης δεν έπαιξαν...

















TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ