STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η κλήρωση της Α1

Την 3η αγωνιστική στο άδειο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει κόντρα στον ΠΑΟΚ (στο επίσης "τιμωρημένο" ΣΕΦ), ενώ ο Άρης δοκιμάζεται στην Πάτρα. Μαρούσι και Πανελλήνιος θα πρωταγωνιστήσουν στην αθηναϊκή μονομαχία, ενώ ο Πανιώνιος θα ταξιδέψει στη Ρόδο κι η ΑΕΚ θα παίξει στο "Σίτι" κόντρα στο Αιγάλεω.
Τα... δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους" συνεχίζονται τη δεύτερη αγωνιστική όταν θα αγωνιστούν στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη, την ώρα που οι "πράσινοι" θα παίξουν στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ.

Η 1η αγωνιστική

Αιγάλεω-ΑΕΚ
Ολυμπιάδα-Άρης
Μαρούσι-Πανελλήνιος
Ολύμπια-ΑΕΛ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΑΓΟΡ
Κολοσσός-Πανιώνιος

Πριν την κλήρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βλάντε Ντίβατς, αλλά και των Σκοτ Πόλαρντ, Γκλεν Ράις, Ζάρκο Πάσπαλι, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, παραδόθηκαν τα βραβεία της περσινής σεζόν.

Τιμήθηκαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ραμούνας Σισκάουσκας, Στράτος Περπέρογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Μάικ Μπατίστ ως μέλη της καλύτερης πεντάδας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο "κόουτς της χρονιάς", ενώ η Ολύμπια, Πανελλήνιος κι η Ολυμπιάδα έλαβαν το βραβείο του "fair play". Το παρών στο "Ekali Club" έδωσαν τα 3/5 της πεντάδας καθώς ο Βασιλόπουλος είναι στην Ισπανία με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ραμούνας Σισκάουσκας αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

"Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το μπάσκετ, αλλά και κάποια πράγματα πιο σημαντικά. Θα είμαστε πάντα κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη" ήταν τα λόγια του Φραγκίσκου Αλβέρτη, αναφερόμενος στη βραδιά που είχε τη μορφή φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τους πυρόπληκτους.

"Είναι πολύ σημαντικό να μας τιμούν με το βραβείο ήθους" τόνισε ο προπονητής της Ολύμπια Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος για τη κλήρωση (που φέρνει την ομάδα του αντιμέτωπη με την ΑΕΛ) λέγοντας: "Ελπίζω το ντέρμπι να μην έχει πάλι τέσσερις παρατάσεις".



Από τη μεριά του ο κ. Λελούδας, εκπροσωπώντας την ΑΕΛ, τόνισε: "η αντιπαλότητα μας περικλείεται μόνο στο γήπεδο. Θέλω να συγχαρώ την Ολύμπια για την πορεία και το βραβείο της".



Ακόμη ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας απεύθυνε πρόκληση στους μπασκετόφιλους. "Σας προσκαλούμε να έρθετε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μας το οποίο θα γίνει στην Ολυμπιάδα. Τα έσοδα θα κατατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων" τόνισε ο Νίκος Μπογονικολός.

"Ευχαριστώ! Ήθελα να έρθω εδώ γιατί έχω καλούς φίλους" ήταν τα λόγια του Βλάντε Ντίβατς.

Ο Ζάρκο Πάσπαλι που πήρε τον λόγο σημείωσε: "Χαίρομαι που είμαι εδώ και βλέπω κόσμου με τον οποίο ήμασταν χρόνια μαζί. Βλέπω πολλούς να έχουν σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα, φίλους μου όπως κι ο Σταύρος (Ελληνιάδης), με τον οποίο μέναμε μαζί στο δωμάτιο".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πήρε το βραβείο του MVP από τα χέρια του Γιάννη Ιωαννίδη δήλωσε: "Ευχαριστώ και εύχομαι να έρθουν ακόμη περισσότερα ομαδικά βραβεία στο μέλλον", ενώ ο "Ξανθός" συμπλήρωσε: "Χαίρομαι που δίνω αυτό το βραβείο γιατί μιλάμε για ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ".


Στη συνέχεια ο Κώστας Χαρίσης που εκπροσώπησε την ΑΕΚ αρκέστηκε να πει: "Υγεία σε όλους. Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα και καλή χρονιά". Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενα του Γιάννη Γιαννούλη, ενώ ο Γιώργος Καλαφατάκης υπογράμμισε: "Εύχομαι ο Πανελλήνιος να ανακτήσει και πάλι τα πρωτεία όπως στο παρελθόν".


Ακόμη ο Στράτος Περπέρογλου, μέλος της καλύτερης πεντάδας του περσινού πρωταθλήματος, που βραβεύτηκε από τον Σκοτ Πόλαρντ σχολίασε: "Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο στη νέα μου ομάδα".



Το βραβείο του Βασιλόπουλο παρέλαβε ο Σταύρος Ελληνιάδης ο οποίος δήλωσε: "Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν περισσότερες διακρίσεις. Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ ο Πάσπαλι. Είναι τιμή μου να τον ξαναβλέπω".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέλαβε το δικό του βραβείο από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Παναγιώτη Γιαννάκη εν μέσω εναγκαλισμών."Κάθε χρόνο οιστόχοι του Παναθηναϊκού είναι τρεις" είπε από τη μεριά του ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που έδωσε τα εύσημα για τον συνδυασμό της κλήρωσης με έναν φιλανθρωπικό σκοπό.

Όσο για το ντέρμπι; "Όλοι οι αγώνες είναι ντέρμπι για μας. Άλλωστε κάθε αντίπαλος θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ωστόσο μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γιατί κάνουμε ότι μπορούμε για να τους κάνουμε ευτυχισμένους". Τέλος για την ενίσχυση του Ολυμπιακού αρκέστηκε να δηλώσει: "Θέλουμε οι ανταγωνιστές μας να πάνε ψηλά για να έχουν αξία οι νίκες του Παναθηναϊκού".

Τέλος ο κ. Χατζηγρηγοριάδης, ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού κατέληξε: "Είναι όντως νωρίς, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να είναι έτοιμη ομάδα, κάτι που θα φανεί στην προετοιμασία"

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

2η Αγωνιστική (27/10/2007)





ΑΕΚ-Ολυμπιάδα
Πανιώνιος-Αιγάλεω
ΑΕΛ-Κολοσσός
Πανελλήνιος-Ολύμπια
ΑΓΟΡ-Μαρούσι
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Άρης-Ολυμπιακός

3η αγωνιστική (3/11/2007)



Ολυμπιάδα-Πανιώνιος
Αιγάλεω-ΑΕΛ
Κολοσσός-Πανελλήνιος
Ολύμπια-ΑΓΟΡ
Μαρούσι-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Άρης-ΑΕΚ

4η αγωνιστική (10/11/2007)



ΑΕΛ-Ολυμπιάδα
Πανελλήνιος-Αιγάλεω
ΑΓΟΡ-Κολοσσός
ΠΑΟΚ-Ολύμπια
Ολυμπιακός-Μαρούσι
Παναθηναϊκός-Άρης
Πανιώνιος-ΑΕΚ

5η αγωνιστική (17/11/2007)



Ολυμπιάδα-Πανελλήνιος
Αιγάλεω-ΑΓΟΡ
Κολοσσός-ΠΑΟΚ
Ολύμπια-Ολυμπιακός
Μαρούσι-Παναθηναϊκός
Άρης-Πανιώνιος
ΑΕΚ-ΑΕΛ

6η αγωνιστική (24/11/2007)



ΑΓΟΡ-Ολυμπιάδα
ΠΑΟΚ-Αιγάλεω
Ολυμπιακός-Κολοσσός
Παναθηναϊκός-Ολύμπια
Μαρούσι-Άρης
Πανελλήνιος-ΑΕΚ
ΑΕΛ-Πανιώνιος

7η αγωνιστική (1/12/2007)


Ολυμπιάδα-ΠΑΟΚ
Αιγάλεω-Ολυμπιακός
Κολοσσός-Παναθηναϊκός
Ολύμπια-Μαρούσι
Άρης-ΑΕΛ
ΑΕΚ-ΑΓΟΡ
Πανιώνιος-Πανελλήνιος

8η αγωνιστική (8/12/2007)


Ολυμπιακός-Ολυμπιάδα
Παναθηναϊκός-Αιγάλεω
Μαρούσι-Κολοσσός
Ολύμπια-Άρης
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
ΑΓΟΡ-Πανιώνιος
Πανελλήνιος-ΑΕΛ

9η αγωνιστική (15/12/2007)


Ολυμπιάδα-Παναθηναϊκός
Αιγάλεω-Μαρούσι
Κολοσσός-Ολύμπια
Άρης-Πανελλήνιος
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
ΑΕΛ-ΑΓΟΡ

10η αγωνιστική (29/12/2007)



Μαρούσι-Ολυμπιάδα
Ολύμπια-Αιγάλεω
Κολοσσός-Άρης
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ
ΑΓΟΡ-Πανελλήνιος

11η αγωνιστική (5/1/2008)



Ολυμπιάδα-Ολύμπια
Αιγάλεω-Κολοσσός
Άρης-ΑΓΟΡ
ΑΕΚ-Μαρούσι
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
ΑΕΛ-Ολυμπιακός
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ

12η αγωνιστική (12/1/2008)



Κολοσσός-Ολυμπιάδα
Αιγάλεω-Άρης
Ολύμπια-ΑΕΚ
Μαρούσι-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ
Ολυμπιακός-Πανελλήνιος
ΠΑΟΚ-ΑΓΟΡ

13η αγωνιστική (19/1/2008)

Ολυμπιάδα-Αιγάλεω
Άρης-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Κολοσός
Πανιώνιος-Ολύμπια
ΑΕΛ-Μαρούσι
Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός
ΑΓΟΡ-Ολυμπιακός





































































































































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ